Fogászat altatásban

fogászat altatásban

Tisztában vagyunk azzal, hogy a páciensek egy része szorongással, esetleg komoly félelmekkel érkezik. Fogászatunkon a minőség mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a nálunk szerzett tapasztalat a fogászati félelmekkel rendelkező páciensek számára is új dimenziót nyisson. A tapasztalatunk az, hogy még komoly félelmekkel érkező betegeinknek is, akik hosszú éveken át halogatták a fogászati kezelésüket, sikerül felülírni a régi rossz emlékeket a nálunk szerzett élményeik alapján. A szakma legmagasabb standardjai szerint tervezett kezeléseket fájdalommentesen végezzük. A kezelések helyi érzéstelenítésben történnek, olyan módszerrel és eszközökkel, amelyek minimalizálják az ezzel járó kellemetlenségeket.

Gondolva azokra is, akik pánikbetegséggel küzdenek, esetleg a szorongásuk olyan mértékű, amely lehetetlenné teszi a fogászati kezelést, berendezkedtünk arra is, hogy a beavatkozásokat altatásban végezhessük el. Ez abban az esetben is megoldást jelenthet, ha az illetőnek fokozott garatreflexe van, azaz erős hányingert vált ki, ha a szájába nyúlnak. Az altatást aneszteziológus szakorvos végzi. A fogorvosi konzultáció során az egyén általános egészségi állapota alapján részletesen megbeszéljük az altatás feltételeit.

Az altatásban végzett operáció átlagosan 2-3 óráig (legfeljebb 6 óráig) tart, amelyhez további 60-90 perc pihenőidőt szükséges rászámolni, mielőtt a fogászati rendelőnket elhagyhatja. A beavatkozás során minden esetben jelen van fogorvos, aneszteziológus és az aneszteziológus asszisztense, amely megfelel az altatásos beavatkozások elvégzéséhez szükséges biztonsági kritériumoknak.

Az altatásban végzett kezelések minden esetben előre tervezetten történnek, hiszen megfelelő előkészület, előzetes leletek elkészítése szükséges.