Betétek ( Inlay, Onlay ) Helvetic Clinics Fogászati Rendelő

Betétek

Az esztétikus töméseket túl: a betétek (Inlay, onlay)

Inlay, (onlay) más néven betét, egyes esetekben a hagyományos tömések alternatívája lehet, máskor megoldást jelenthet azokban az esetekben, amikor a hagyományos tömésekkel a fog koronája már nem állítható helyre a nagyfokú fogszövethiány miatt. Ilyenkor gyakran a fogak „lecsiszolása” és korona készítése helyett javasoljuk a betétekkel végzett restaurációkat, melyek legfőbb előnye a koronához képest, hogy segítségével kevesebb foganyag feláldozásával állítható helyre a fog anatómiája. Tökéletes esztétikája miatt nagyon jó megoldás az amalgámtömések cseréjére is. A betétek nagy előnye a hagyományos fényre kötő esztétikus tömésekkel szemben, hogy viselési ideje jóval hosszabb, melynek oka, hogy nem a fogorvos készíti el a rendelőben, mint egy tömést, hanem fogtechnikai laboratóriumban készül speciális kerámiából.  Így az anyag zsugorodásra nem kell számítanunk.

Az IPS e.max® préskerámia betét, az inlay-ek csúcsa. A Helvetic Clinicsben előszeretettel használjuk az Ivoclar Vivadent (Liechtenstein) cég által gyártott alapanyagból készített betéteket. Az IPS e.max® napjaink legmodernebb újításainak egyike, mely ötvözi a kompromisszumok nélküli esztétikát, keménységet (360-400 Mpa) és a kifogástalan pontosságot. A betét alapanyaga ebben az esetben egy préstechnológiával előállított lítium-diszilikát üvegkerámia.

Gyökérkezelt fogak fedése betétekkel

Célszerű betétet készíteni gyökérkezelt fogak koronájának helyreállítására is, mivel a gyökérkezelés során a gyökércsatornák tágításakor, feltárásakor nagy mennyiségű fogszövetet kell feláldoznunk, ami a fogat védtelenné teszi a rágóerő okozta hatalmas erőhatásokkal szemben. Betét (onlay) készítésekor a csücsköket „betakarjuk” így összefogva a koronát megakadályozható a gyökérkezelt fogak törése.

A betétek előnyei

A betétek készítésének számtalan előnye van, melyet most Ön is élvezhet:

  • kimagasló esztétikai megjelenés a végeredménye
  • kevés ép fogszövet feláldozásával jár az elkészítése
  • rendkívüli pontossággal készül fogtechnika laboratóriumban
  • hosszútávon oldja meg az Ön fogászati problémáját

  

A betétek típusai

Többféle alapanyagból készülhet betét. Beszélhetünk esztétikus betétekről, melyek alapanyaga lehet kerámia (IPS e.max®), illetve speciális műanyag (Gradia®), a másik csoportba a nemesfém betét tartozik, mely alapanyaga az arany. Az inlay/onlay az indirekt helyreállítások csoportjába tartozik, mivel elkészítésükhöz fogtechnikai háttér szükséges.

A betétek készítésének lépései

A fogban eltávolítjuk a szuvas területeket és kialakítjuk a megfelelő üreget a betét számára. Erről pontos lenyomatot veszünk, melyet a fogtechnikai laboratóriumba küldünk. Az itt elkészült betét, a rendelőben a korábbiakban kialakított üregbe kerül beragasztásra.

Amennyiben szeretné, hogy fogászati problémájára a természetes fogaihoz anatómikus kiképzésében megtévesztésig hasonlító, esztétikus, és tartós megoldást nyújtsunk Önnek a betétek segítségével, javasoljuk, hogy látogasson el a Helvetic Clinics rendelőjébe egy személyes konzultációra és ismerje meg a fogászati rendelők új generációja által nyújtott biztonságot, kényelmet, kiemelkedő szakmai színvonalat és értékarányos árainkat. Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304-es telefonszámon tud kérni. Várjuk szeretettel a Helvetic Clinics belvárosi rendelőjében.