Fémmentes cirkónium (cirkon) kerámia korona készítés lépésről lépésre a Helvetic Clinicsben

A korszerű CAD-CAM (számítógéppel tervezett és számítógépes rendszerek állal vezérelt berendezéseken kivitelezett) fémmentes, cirkónium kerámia fogpótlás a ma elérhető egyik legesztétikusabb megoldás, melynek népszerűsége világszerte egyre nagyobb teret hódít.

A cirkónium (cirkon) kerámia korona egy vékony cirkónium vázra égetett kerámia fogpótlás, melynek igazi előnyét a cirkónium váz fehér színe adja. Ez azt eredményezi, hogy a fogpótlás a természetes fogakhoz hasonló megjelenést kap. Ezáltal lesz észrevehetetlen, hogy Önnek fogpótlása van.

A fémmentes cirkónium (cirkon) kerámia korona készítésének bemutatása lépésről lépésre:

A fémmentes cirkónium kerámia korona készítés első lépése: a pontos diagnózis felállítása, melyben segítségünkre lehetnek a korszerű 3D CT digitális diagnosztikai eszközök.

Egy korszerű fémmentes fogpótlás megtervezéséhez és kompromisszummentes kivitelezéséhez nélkülözhetetlen lehet a digitális diagnosztika. A precíz diagnózis felállításához pedig panoráma felvétel, vagy digitális 3D CT felvétel készítésére lehet szükség. A kíméletes CT felvételek alapján kezelőorvosa meg tudja határozni a fogainak aktuális állapotát és meg tudja tervezni a fémmentes korona ideális méretét, formáját és pozícióját.

A Helvetic Clinicsben két korszerű 3D CT berendezés áll az Ön rendelkezésére, így nem kell külső helyszínre menni azok elkészítése céljából. A felvétel 5 percen belül már a kezelőorvosa monitorján látható a konzultációs szobában.

A 3D CT felvételek készítéséről ide kattintva olvashat részletesebben.

A fémmentes cirkon kerámia korona készítés második lépése: a fizikai vizsgálat nemzetközi gyakorlattal rendelkező esztétikai specialista által

A 3D CT felvétel előkészületét követően kezelőorvosa alaposan megvizsgálja Önt és ezek alapján állítja fel az ideális fogpótlásra vonatkozó kezelési tervet. Ennek keretében megtervezi:

  • A szükséges cirkon kerámia koronák számát
  • Az egyes koronák formáját, méretét és színét
  • A koronák pontos pozícióját

A diagnózis felállítását precíz tervezői munka követi, amelynek az eredménye egy írásos kezelési terv lesz. Fogorvosa javaslatot tesz a fogpótlás elkészítésére és az Ön elképzeléseit és lehetőségeit figyelembe véve készíti el a végleges kezelési tervet.

Ebből készül aztán egy, az Ön számára könnyen értelmezhető, grafikusan ábrázolt írásos ajánlat, amelyből kiderül, hogy milyen lépésekből áll és mennyibe fog kerülni a teljes cirkon kerámia korona készítési folyamata.

 

A fémmentes cirkónium kerámia korona készítés harmadik lépése: a szájüreg előkészítése

A fémmentes fogpótlás elkészítése előtt gondoskodnunk kell a szájüreg megfelelő higiéniai állapotáról. Ez elérhető egy dentálhigiéniai kezelés segítségével, mely tiszta és alacsony baktériumszámú környezetet teremt. Majd ezt követően kezelőorvosa orvosolja a kisebb fogászati problémákat is.

A fémmentes cirkon kerámia korona készítés negyedik lépése: a fogak előkészítése a fogpótláshoz

Esztétikai specialistánk helyi érzéstelenítésben eltávolítja a sérült vagy szuvas fogrészeket és előkészíti fogait a cirkónium koronához. Ezt követően lenyomatot vesz az előkészített fogakról, amit az épületben működő fogtechnikai laboratóriumba küld a fogpótlás elkészítése céljából. A fogtechnikai laboratórium a lenyomat alapján egy gipszmintát készít, melyet beszkennel és számítógépes technológiával megtervezi a fogpótlást.

A tervezést követően egy szintén számítógép által vezérelt faragó berendezés segítségével egy cirkon tömbből CAM technológiával kifaragja az Ön személyre szabott cirkon vázát, melyet visszaküld kezelőorvosának.

Az épületen belül működő csúcstechnológiával felszerelt fogtechnikai laboratóriumunkról ide kattintva olvashat részletesebben.

 

A fémmentes cirkon kerámia korona készítés ötödik lépése: a vázpróba

Fogorvosa az elkészült cirkónium vázat bepróbálja, hogy az anatómiai és kényelmi szempontból is tökéletesen illeszkedjen az előkészített fogakra. Ha a próba sikeres volt, akkor a vázat visszaküldi a fogtechnikai laboratóriumnak. Ott a vázra több rétegeben esztétikus, meglévő fogaihoz hasonló kerámia réteget visznek fel, amit leplezésnek hívunk.

A fémmentes cirkónium (cirkon) kerámia korona készítés hatodik lépése: a fogpótlás végleges rögzítése

A kerámia leplezést követően kezelőorvosa a már kész fogpótlást újra bepróbálja, hogy az esztétikai szempontból is tökéletes legyen. Ha próba sikeres volt, és Ön is elégedett a végeredménnyel, akkor véglegesen beragasztja a fémmentes fogpótlást.

A beragasztást követően a fémmentes cirkónium kerámia korona már el is készült.

Ebben a pillanatban nem csak teljes értékű rágóképességét nyerte vissza. Semmihez sem hasonlítható, természetes mosolyt is kapott a természethű cirkon kerámia koronának köszönhetően. Rendelőnkben több száz elégedett páciens mosolyát varázsoljuk újjá évente cirkon kerámia koronáinknak köszönhetően.

Ezeket a beavatkozásokat tehát nemzetközi gyakorlattal rendelkező esztétikai specialistáink végzik szoros együttműködésben a csúcstechnológiával felszerelt fogtechnikai laborral.

Ha szeretne egy élethű megjelenést biztosító cirkónium kerámia koronát, akkor jöjjön el Helvetic Clinics rendelőjébe egy esztétikai konzultációra. Tudjon meg mindent a korszerű és egyedi igényeihez igazodó fémmentes fogpótlás megoldásokról.

Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304 telefonszámon tud kérni. Várjuk Önt szeretettel belvárosi fogászati rendelőnkben.