Fogászati implantátumon rögzített műfogsor

Implantátumon rögzített műfogsor, lokátoros protézis

A kivehető fogsorok gyakran okoznak kellemetlen pillanatokat viselőiknek. Beszéd, evés, vagy nevetés közben elmozdulnak a helyükről, ezzel okozva kellemetlen szituációkat tulajdonosuknak. Ez azonban egy egyszerű eljárással könnyedén elkerülhető. Nem kell mást tennünk, mint fogászati implantátumok segítségével fix rögzítési pontokat biztosítani a fogsornak, hogy az ne mozdulhasson el.

Az implantátumon rögzülő műfogsor, a műfogsoroknak egy olyan típusa, melynél rágóerő egy részét implantátumok viselik. Fogak hiányában a hagyományos fogsor csak a nyálkahártyán támaszkodik, ezért fordulhat elő, hogy nem kellő stabilitású, étkezés vagy beszéd közben billeg, elmozdul a nyálkahártyáról, amit csak kellemetlen fogsorragasztó használatával sikerül helyben tartani.

Teljes fogatlanság esetén, implantátumok beültetésével, legyen szó akár két darabról is, nagyságrendekkel tudjuk fokozni a fogpótlás stabilitását, így az Ön komfortérzetét növeljük és egyben visszanyeri egészséges rágófunkcióját. Az implantátumokon rögzülő fogsor akkor alkalmazható, ha a páciens minden fogát elvesztette az adott állcsonton, és az állcsontba beültethetők a szükséges méretű és számú implantátumok, azaz megfelelő a csontállomány.

A készülő fogsornak speciális részei vannak, melyek segítségével a fogpótlás stabilan rögzül az implantátumokhoz (bepattan). Természetesen mindkét fogívre készíthető implantátumokon rögzülő fogsor.

A leggyakrabban alkalmazott rendszer a lokátoros fogpótlás. Ebben az esetben az implantátumokra készül egy becsavarható rögzítő elem, melyek párja a kivehető fogsorban van. A fogpótlás behelyezésekor a két elem egymásba pattan stabilizálva ezzel a kivehető fogpótlást. Ideális esetben állcsontonként négy darab lokátort alkalmazunk.

Ha Ön szeretne egy korszerű, tartós, kényelmes és esztétikus implantációs fogpótlást kapni kiváló specialisták segítségével, akkor látogasson el a Helvetic Clinics rendelőjébe egy személyes konzultációra és ismerje meg a fogászati rendelők új generációja által nyújtott biztonságot, kényelmet, kiemelkedő szakmai színvonalat és értékarányos árainkat. Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304-es telefonszámon tud kérni. Várjuk szeretettel a Helvetic Clinics belvárosi rendelőjében!