Kerámia héj készítés lépésről lépésre a Helvetic Clinicsben

A kerámia héjak igazi varázsa abban rejlik, hogy akár egy hét leforgása alatt teljesen új külsőt kölcsönöznek fogainak és varázsolják teljesen újjá mosolyát. Mindezt pedig egy fogait kímélő eljárással teszik, amely minimális foganyag veszteséggel jár.

Az eljárás lényege, hogy korszerű technológiával megtervezett, kontaktlencse vékonyságú kerámia lapocskák készülnek a fogtechnikai laboratóriumban. Ezek aztán fogainak ajak felőli oldalára kerülnek felragasztásra, ezzel szépítve meg megjelenését és mosolyát.

A kerámia héj készítésének bemutatása lépésről lépésre:

A kerámia héj készítés első lépése: igényfelmérés és digitális diagnosztika

A kerámia héjak célja az Ön fogainak megszépítése, így teljesen természetes az, hogy a kezelést azzal kezdjük, hogy megismerjük az Ön esztétikai elképzelésit, hogy milyen változást szeretne megjelenésében.

A precíz diagnózis felállításához pedig digitális 3D CT felvétel készítésére is szükség van. A kíméletes CT felvételek alapján kezelőorvosa meg tudja határozni a fogainak aktuális állapotát és meg tudja tervezni a kerámia héjak ideális méretét és formáját.

A Helvetic Clinicsben két korszerű 3D CT berendezés működik, így nem kell külső helyszínre menni azok elkészítése céljából. A felvétel 5 percen belül már a kezelőorvosa monitorján látható a konzultációs szobában.

A 3D CT felvételek készítéséről ide kattintva olvashat részletesebben.

A kerámia héj készítés második lépése: a fizikai vizsgálat nemzetközi gyakorlattal rendelkező esztétikai specialista által

Ahhoz, hogy Ön a kezelés végén maximálisan elégedett legyen fogainak megjelenésével, kezelőorvosának precízen meg kell terveznie a kerámia héjak részleteit.

A tervezés eredményét ezt követően közösen megbeszélik és az elképzeléseit figyelembe véve közösen állítják össze a kezelési tervet, amely garantálja a várt eredményt.

Ha pedig a biztonság mindennél fontosabb az Ön számára, akkor esztétikai specialistánk viasz mintából elkészíti leendő kerámia héjainak modelljét, hogy az eredmény még a beavatkozás megkezdése előtt látható legyen. Ezzel tudjuk maximalizálni azt, hogy a végén garantáltan elégedett legyen megszépült mosolyával.

Ezt követően készül egy könnyen értelmezhető és grafikusan ábrázolt írásos ajánlat. Amelyből kiderül, hogy milyen lépésekből áll és mennyibe fog kerülni a teljes kerámia héj készítési folyamata.

 

A kerámia héj készítés harmadik lépése: a szájüreg előkészítése a kerámia héj készítésre

A kerámia héjak elkészítése előtt gondoskodnunk kell a szájüreg megfelelő higiéniai állapotáról. Ez elérhető egy dentalhigiéniai kezelés segítségével, mely tiszta és alacsony baktériumszámú környezetet teremt, majd ezt követően kezelőorvosa orvosolja a kisebb fogászati problémákat is.

A kerámia héj készítés negyedik lépése: a fogak előkészítése a kerámia héjakhoz

Esztétikai specialistánk helyi érzéstelenítésben előkészíti a fogakat preparálás segítségével a kerámia héjakhoz. Ez egy kíméletes eljárás, amely csak minimális foganyag veszteséggel jár.

Ezt követően lenyomatot vesz az előkészített fogakról, amit az épületben működő fogtechnikai laboratóriumba küld a héjak elkészítése céljából.

A fogtechnikai laboratórium digitálisan beszkenneli a lenyomatot. Egy korszerű számítógépes rendszerrel megtervezi a kerámia héjakat, hogy megújult mosolya ne csak esztétikus, de természetes is legyen. A héjak elkészítésének igazi sikermércéje, ha azok egyáltalán nem vehetők észre a környezete számára.

A tervezést követően a laboratórium egy speciális viaszvesztéses préstechnológiával előállítja az Ön személyre szabott kerámia héjait, amit visszajuttat kezelőorvosának.

Az épületen belül működő, csúcstechnológiával felszerelt fogtechnikai laboratóriumunkról ide kattintva olvashat részletesebben.

 

A kerámia héj készítés ötödik lépése: a próba

Fogorvosa az elkészült kerámia héjakat bepróbálja, hogy az anatómiai és esztétikai szempontból is tökéletesen illeszkedjen az előkészített fogakra. Ha szükséges, akkor a héjakat visszaküldi korrekcióra a laborba.

A kerámia héj készítés hatodik lépése: a beragasztás

Sikeres próba esetén kezelőorvosa a héjakat véglegesen beragasztja az előkészített fogakra.

A beragasztást követően a kerámia héj és ezzel együtt az Ön megszépült mosolya már el is készült.

Amikor első alkalommal pillant a tükörbe a kerámia héjak elkészültét követően, akkor igazi boldogságot él majd át a megszépült fogainak látványától.

Ezeket a beavatkozásokat a Helvetic Clinics fogászati rendelőjében nemzetközi gyakorlattal rendelkező esztétikai specialistáink végzik szoros együttműködésben a csúcstechnológiával felszerelt fogtechnikai laborral.

Ha Ön is szeretné igen rövid idő alatt egy kíméletes eljárással megszépíteni fogait, akkor jöjjön el Helvetic Clinics rendelőjébe egy esztétikai konzultációra. Tudjon meg mindent a mosolyszépítő kerámia héjakról.

Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304 telefonszámon tud kérni. Várjuk Önt szeretettel belvárosi rendelőnkben.