A fogágybetegség felismerése, vizsgálati lehetőségek

A fogágybetegség felismerése digitális diagnosztikai eszközök segítségével, vizsgálati lehetőségek

A megfelelő diagnózis felállítása, a kiindulási állapot pontos ismerete elengedhetetlen feltétele a pontos tervezésnek. Ehhez a Helvetic Clinicsben rendelkezésünkre állnak az emberi szervezetet maximálisan kímélő 3D CBCT-, panoráma- és intraorális röntgen berendezések. Az elkészült diagnosztikai felvételek és kezelési terv pedig alapját képezik a későbbiekben elvégezni kívánt kezeléseknek.

Fogágybetegségben szenvedő páciens kezelését mindig az egész szájüregre kiterjedő vizsgálatsorozattal kezdjük. Ennek része a részletes klinikai vizsgálaton és a parodontális paraméterek rögzítésén (tasakmélység) túl a radiológiai vizsgálat. A diagnosztikai vizsgálatokat nagyon szigorú parodontális tervezés követi, amely dönt a reménytelen fogak eltávolításáról, a kérdéses fogak jövőjéről, a megtartható fogak kezelésének lépéseiről, illetve a foghiányok ideiglenes majd a későbbi végleges pótlási lehetőségeiről is.

A fogágybetegség köznyelven fogínysorvadás akár saját fogainak elvesztésével is járhat. Ne kockáztasson, konzultáljon mihamarabb egy fogágybetegségekre specializálódott szakorvossal, parodontológussal, hogy teljes és érthető képet kapjon fogágya jelenlegi állapotáról. Javasoljuk, hogy látogasson el a Helvetic Clinics rendelőjébe egy személyes konzultációra, és ismerje meg parodontológus szakorvosaink tanácsait! Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304-es telefonszámon tud kérni. Várjuk szeretettel a Helvetic Clinics belvárosi rendelőjében!