Prémium implantáció (fogbeültetés)

fogászati implantátum fogbeültetés

A fogászati implantátumok szakértői

A fogászati implantátum ma már mindenki számára elérhető megoldást jelent az elveszített fogak pótlására. Legyen szó csupán egy fog hiányáról, vagy akár egy teljes állcsont elveszített fogairól, az implantátumok univerzális, akár életre szóló megoldást jelenthetnek a különböző fogpótlások megtámasztásához.

Mindenképpen javasolt, hogy amennyiben foghiánnyal rendelkezik, keresse fel specialistáinkat, hiszen idővel az elvesztett fogak pótlásának elmaradása, visszafordíthatatlan következményekkel járhat.

A Helvetic Clinicsben felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező szakértői csoport végzi a fogászati implantátumok beültetését (fogbeültetést).

A fogászati implantátumok felépítése

A fogászati implantátum egy titánból speciális eljárással készült csavar, mely az alsó vagy a felső állkapocs csontjába kerül behelyezésre a foggyökér helyettesítésének céljából. Az implantátumok helyettesíthetnek egyetlen hiányzó fogat, alátámaszthatnak egy hidat, egy körhidat, vagy stabilizálhatnak egy műfogsort is.

Ma már kijelenthetjük azt, hogy egy elvesztett fog pótlására az első választandó megoldás  – amennyiben annak nincs egyéb kontraindikációja – az implantáció. Az implantátumok előnye a hagyományos híddal vagy kivehető fogsorral szemben az, hogy nem terheli túl a még meglévő saját fogakat azzal, hogy többlet-terhelést helyez rájuk, hanem újabb pillérként elosztja a rágóerőt. Implantátum beültetésével pedig sok esetben elkerülhető a még ép szomszédos fogak fogszövetének elvesztése, azaz lecsiszolása a hagyományos híd készítéséhez.

fogorvos fogbeültetés közben

A fogászati implantátum beültetésének egészségügyi feltételei

Implantátum beültetésének nincs ellenjavallata, amennyiben bármilyen általános műtéti beavatkozásnak nincs kizáró oka. A fogbeültetésnek feltétele a megfelelő mennyiségű és kiterjedésű csont, amelybe behelyezhető a titán implantátum. A Helvetic Clinicsben elvégzendő műtétek tervezését különböző, nagyon szigorú klinikai és radiológiai vizsgálat-sorozat előzi meg, amellyel rendkívül pontosan megismerhetők a fogászati implantátum behelyezésének lehetőségei, feltételei. Ezekkel a diagnosztikai vizsgálatokkal, precíz műtéti tervezéssel és szakmai hozzáértéssel a minimumra csökkenthető a műtét sikertelenségének a kockázata. A fogászati implantátumok látványa és érzete is annyira természetes, hogy úgy érzi, a saját fogait kapta vissza.

A fogászati implantátumok gyógyulási ideje

Implantáció során a fogászati implantátumok műtéti eljárás során kerülnek behelyezésre az állcsontba. A fogbeültetés primer, elsődleges gyógyulása néhány napig, maximum 2 hétig tart. Amikor az íny összenőtt az implantátum felett, körül, akkor kezdődik a gyógyulás második szakasza, amely már semmilyen szubjektív tünettel nem jár. Ez a beavatkozást követően általában 2-5 hónapig tart. Ennek leteltével az implantátumot – ha szükséges – felszabadítjuk, és lenyomatot veszünk a megfelelő fogpótlás elkészítése céljából.

Előfordulhat, hogy az implantátumot olyan fog helyére tervezzük beültetni, melyet még nem távolítottunk el (azonnali implantáció). Ennek lehet oka a fog mélyre hatoló törése, előrehaladott szuvasodása, amely más módon már nem kezelhető, vagy a fogágy túlzott pusztulása. Ebben az esetben minimális sebészi beavatkozással tudunk implantátumot beültetni. Előnye, hogy a foghúzás után végbemenő csontátépülő folyamatokat meg tudjuk előzni. Így megóvhatjuk a fogászati implantátum körül azokat a kemény- és lágyszöveteket, amelyek egyébként elvesznének, lebomlanának egy fog eltávolítása után. Emellett nem kell megvárni külön a foghúzás gyógyulásának idejét sem.  Néhány hónappal a fog eltávolítását és az implantátum behelyezését követően  el is lehet készíteni a végleges fogpótlást az implantátumra.

A fogászati implantátum beültetésének kockázatai

Gyakran felmerül kérdésként a páciensek részéről, hogy „befogadja-e” a szervezet az implantátumot, illetve mennyi az implantátum kilökődésének az esélye.

A Helvetic Clinicsben csak kiváló minőségű, piacvezető gyártók implantátumait használjuk:

  • költségtakarékos MegaGen implantátum Dél-Koreából
  • felső kategóriás Astra Tech implantátum Svédországból
  • prémium kategóriás Straumann implantátum Svájcból.

Az implantátumok anyaga tiszta titán, amely biokompatibilis anyag. Ez azt jelenti, hogy a szervezet számára nem testidegen, ellene semmilyen immunológiai válaszreakció nem alakul ki. Emiatt alkalmazzák az orvoslás számtalan más területein is (csípő- és végtagprotézisek). Így biztosan nem fordul elő az, hogy az implantátum „kilökődik”. Természetesen a szervezetnek lehet olyan egyedi reakciója (gyulladás), amely az implantátum elvesztését okozhatja, ennek az esélye azonban a megfelelő tervezés, kivitelezés és utánkövetés esetén rendkívül kicsi.

Rendelőnkben az implantátumok hosszú távú sikerességének az arány magasabb, mint 98%.

Ha szeretné hiányzó fogait fájdalommentesen pótolni egy biztonságos és megnyugtató környezetben, hozzáértő és nemzetközi gyakorlattal rendelkező szakorvosok keze alatt, akkor látogasson el a Helvetic Clinics rendelőjébe egy személyes konzultációra és ismerje meg a fogászati rendelők új generációja által nyújtott biztonságot, kényelmet, kiemelkedő szakmai színvonalat és értékarányos árakat. Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304-es telefonszámon tud kérni. Várjuk szeretettel a Helvetic Clinics belvárosi rendelőjében!