Fogászati Implantológia - Helvetic Clinics Fogászati Rendelő

Prémium implantológia (fogbeültetés)

A fogászati implantátumok szakértői

Az implantátumok ma már mindenki számára elérhető, kíméletes megoldást jelentenek az elveszített fogak pótlására. Legyen szó csupán egy fog hiányáról, vagy egy teljes állcsont elveszített fogairól.

A Helvetic Clinicsben felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező szakértői csoport végzi a fogászati implantátumok beültetését.

A fogászati implantátumok felépítése

Maga az implantátum egy titánból speciális eljárással készülő csavar, mely az alsó vagy a felső állkapocs csontjába kerül behelyezésre a foggyökér helyettesítésének céljából. Az implantátumok helyettesíthetnek egyetlen fogat, alátámaszthatnak egy hidat, egy körhidat, vagy rögzíthetnek egy műfogsort is.

Az implantátumok előnye a hagyományos híddal vagy kivehető fogsorral szemben az, hogy nem terheli túl a még meglévő saját fogakat azzal, hogy többlet-terhelést helyez rájuk, hanem egy újabb pillérként elosztja a rágóerőt. Implantátum beültetésével pedig sok esetben elkerülhető a még ép szomszédos fogak fogszövetének elvesztése, azaz lecsiszolása a híd készítéséhez.

A fogászati implantátumok beültetésének egészségügyi feltételei

Implantátum beültetésének nincs ellenjavallata, amennyiben bármilyen műtéti beavatkozásnak nincs általános kizáró oka. A beavatkozásnak feltétele megfelelő mennyiségű, kiterjedésű csont, amelybe behelyezhető a titán implantátum. A Helvetic Clinicsben elvégzendő műtétek tervezését különböző, nagyon szigorú klinikai és radiológiai vizsgálat-sorozat előzi meg, amellyel rendkívül pontosan megismerhetők az implantátum behelyezésének lehetőségei, feltételei. Ezekkel a diagnosztikai vizsgálatokkal, precíz műtéti tervezéssel és szakmai hozzáértéssel a minimumra csökkenthető a műtét sikertelenségének a kockázata. A fogászati implantátumok látványa és érzete is annyira természetes, hogy úgy érzi, a saját fogait kapta vissza.

A fogászati implantátumok gyógyulási ideje

Az implantátum műtéti eljárás során kerül elhelyezésre az állcsontban. A beavatkozás primer, elsődleges gyógyulása néhány napig, maximum 2 hétig tart. Amikor az íny összenőtt az implantátum felett, körül, akkor kezdődik a gyógyulás második szakasza, amely már semmilyen szubjektív tünettel nem jár. Ez a beavatkozást követően általában 2-5 hónapig tart. Ennek leteltével az implantátumot felszabadítjuk, és lenyomatot veszünk a megfelelő fogpótlás elkészítése céljából.

Előfordulhat, hogy az implantátumot olyan fog helyére tervezzük beültetni, melyet még nem távolítottunk el (azonnali implantáció). Ennek lehet oka a fog mélyre hatoló törése, előrehaladott szuvasodása, amely más módon már nem kezelhető, vagy a fogágy túlzott pusztulása. Ebben az esetben minimális sebészi beavatkozással tudunk implantátumot beültetni. Előnye, hogy a foghúzás után kialakuló átépülő folyamatokat meg tudjuk előzni, megőrizhetjük az implantátum számára azokat a kemény- és lágyszöveteket, amelyek egyébként elvesznének, lebomlanának egy fog eltávolítása után. Emellett nem kell megvárni a foghúzás gyógyulásának idejét sem.  Az implantátum behelyezésével, 2-5 hónappal a fogeltávolítás után el lehet készíteni a végleges fogpótlást az implantátumra.

A fogászati implantátumok beültetésének kockázatai

Gyakran felmerül kérdésként a pácienseink részéről, hogy „befogadja-e” a szervezet az implantátumot, illetve mennyi az implantátum kilökődésének az esélye.

A Helvetic Clinicsben csak kiváló minőségű, piacvezető gyártók implantátumait használjuk:

  • Költségtakarékos MegaGen implantátum Dél-Koreából
  • Felső kategóriás AstraTech implantátum Svédországból
  • Prémium kategóriás Straumann implantátum Svájcból

Az implantátumok anyaga titán, amely biokompatibilis anyag. Ez azt jelenti, hogy a szervezet számára nem testidegen, ellenük immunológiai reakció nem alakulhat ki. Emiatt alkalmazzák az orvoslás számtalan más területein is (csípő- és végtagprotézisek). Így nem fordulhat elő az, hogy az implantátum „kilökődik”. Természetesen a szervezetnek lehet olyan egyedi reakciója(gyulladás), amely az implantátum elvesztését okozhatja, ennek az esélye a megfelelő tervezés, kivitelezés és utánkövetés esetén azonban rendkívül kicsi.

Ha szeretné hiányzó fogait fájdalommentesen pótolni egy biztonságos és megnyugtató környezetben, hozzáértő és nemzetközi gyakorlattal rendelkező szakorvosok keze alatt, akkor látogasson el a Helvetic Clinics rendelőjébe egy személyes konzultációra és ismerje meg a fogászati rendelők új generációja által nyújtott biztonságot, kényelmet, kiemelkedő szakmai színvonalat és értékarányos árainkat. Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304-es telefonszámon tud kérni. Várjuk szeretettel a Helvetic Clinics belvárosi rendelőjében.