Arcüreg emelés - Sinus Lift

Az implantátum-beültetés lehetővé tétele felső állcsontban, sinus lift (arcüreg emelés) segítségével

Az arcüreg a felső állcsontban a kis- és nagyőrlőfogaink felett található légtartó üreg. Az őrlőfogak elvesztését követően az állcsont magassága nagyon gyakran nem kielégítő mennyiségű implantáció végzése céljából.

Célunk a csontpótló  beavatkozással az, hogy kellő magasságú és szélességű csontállományt hozzunk létre, melybe biztonságosan tudunk implantátumot behelyezni.

Az arcüreg emelés vagy sinus lift típusai

A Helvetic Clinicsben az arcüreg emelő beavatkozások két különböző típusát alkalmazzuk.

Zárt (belső, indirekt) arcüreg emelés

Kisebb mértékű csonthiány esetében alkalmazzuk. A tervezett implantátum helyén az implantáció bevezető lépéseként az arcüreg alapját speciális műszer segítségével felkopogtatjuk, lehetővé téve az implantációt. Tehát ebben az esetben a csontpótló beavatkozás és a fogbeültetés egy időben zajlik.

Nyitott (külső, direkt) arcüreg emelés

A beavatkozás során  a felső állcsont oldalsó felén egy csontablakot hozunk létre, és ezen keresztül egy speciális eszközzel megemeljük az arcüreg nyálkahártyáját, majd csontpótló anyagot jutattunk alá. Az így megnövelt csontmennyiség a meglévő saját csontállománnyal együtt már elegendő lesz a fogbeültetés számára.

A kiindulási csontmennyiség függvénye az, hogy a beavatkozás külön lépésben történik-e, vagy az implantátum-beültetéssel egyidejűleg.

Csontpótló beavatkozások nagy biztonsággal

A Helvetic Clinicsben felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész – parodontológus kollégáink számára a csontpótlás napi rendszerességgel végzett rutin eljárás, melyet nagy biztonsággal hajtanak végre, akár csak a fogbeültetést.

Látogasson el a Helvetic Clinicsbe egy térítésmentes csontpótlás konzultációra, hogy a fogászati implantáció az Ön számára is elérhetővé váljon! Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304-es telefonszámon tud kérni. Várjuk Önt szertettel belvárosi rendelőnkben.