Arcüreg emelés - Sinus lift - Helvetic Clinics fogászati intézmény

Arcüreg emelés - Sinus Lift

Az implantátum-beültetés lehetővé tétele felső állcsontban, sinus lift (arcüreg emelés) segítségével

Az arcüreg a felső állcsontban, a kis- és nagyőrlőfogaink felett található. Az őrlőfogak elvesztését követően, a csont sorvadni kezdhet, vagy már kiinduláskor sem volt megfelelő mennyiségben jelen.

Célunk a beavatkozással az, hogy kellő magasságú és szélességű csontállományt hozzunk létre, melybe biztonságosan tudunk implantátumot behelyezni.

Az arcüreg emelés vagy sinus lift típusai

A Helvetic Clinicsben az arcüreg emelő beavatkozások két különböző típusát alkalmazzuk.

Zárt (belső) arcüreg emelés

Kisebb mértékű csonthiány esetében alkalmazzuk. A tervezett implantátum helyén az implantáció bevezető lépéseként az arcüreg alapját speciális műszer segítségével felkopogtatjuk, lehetővé téve az implantációt. Tehát ebben az esetben a csontpótló beavatkozás és a fogbeültetés egy időben zajlik.

Nyitott (külső) arcüreg emelés

A beavatkozás során, érzéstelenítést követően az arccsonton egy csontablakot hozunk létre és ezen keresztül egy speciális eszközzel megemeljük az arcüreg nyálkahártyáját, majd csontpótló anyagot jutattunk alá. Az így megnövelt csontmennyiség a meglévő saját csontállománnyal együtt már elegendő lesz a fogbeültetés számára.

A kiindulási csontmennyiség függvénye, hogy a beavatkozás külön lépésben történik-e, vagy az implantátum-beültetéssel egyidejűleg.

Csontpótló beavatkozások nagy biztonsággal

A Helvetic Clinicsben felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész/parodontológus kollégáink számára a csontpótlás napi rendszerességgel végzett rutin eljárás, melyet nagy biztonsággal hajtanak végre, akár csak a fogbeültetést.

Látogasson el a Helvetic Clinicsbe egy térítésmentes csontpótlás konzultációra, hogy a fogászati implantáció az Ön számára is elérhetővé váljon.

Konzultációs időpontot a +36 (1) 690 13 04-es számon tud kérni.

Várjuk Önt szertettel belvárosi rendelőnkben.