Csontpótlás lépései a Helvetic Clinicsben

A Helvetic Clinicsben a csontpótlás egy tudatosan megtervezett hat lépésből álló műtéti beavatkozás. Az eljárás sikerességében jelentős szerepet játszik a nemzetközi tapasztalat, így a több ezer sikeresen elvégzett csontpótló műtét melyet az elmúlt évek során végeztünk el.

A csontpótlás folyamatának bemutatása, a csontpótlás lépései:

csontpótlás lépései

A csontpótlás első lépése: a pontos diagnózis felállítása korszerű 3D CT digitális diagnosztikai eszközök segítségével

A sikeres csontpótlás alapja a pontos diagnózis. A precíz diagnózis felállításához pedig digitális 3D CT felvétel készítésére van szükség. A kíméletes CT felvételek alapján kezelőorvosa meg tudja határozni a csontvesztés pontos mértékét és meg tudja tervezni a csontpótlás folyamatát is. A Helvetic Clinicsben két korszerű 3D CT berendezés áll az Ön rendelkezésére, így nem kell külső helyszínre menni azok elkészítése céljából. A felvétel 5 percen belül már a kezelőorvosa monitorján látható a konzultációs szobában. A 3D CT felvételek készítéséről ide kattintva olvashat részletesebben.

A csontpótlás második lépése: a fizikai vizsgálat nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész szakorvos által

A 3D CT felvétel előkészületét követően kezelőorvosa alaposan megvizsgálja Önt és ezek alapján állítja fel az ideális csontpótlásra vonatkozó kezelési tervet.

A diagnózis felállítását precíz tervezői munka követi, amelynek az eredménye egy írásos kezelési terv lesz. Kezelőorvosa javaslatot tesz a hiányzó csontállomány pótlására és az Ön elképzeléseit és lehetőségeit figyelembe véve készíti el a végleges kezelési tervet.

Ebből készül aztán egy, az Ön számára könnyen értelmezhető, grafikusan ábrázolt írásos ajánlat, amelyből kiderül, hogy milyen lépésekből áll és mennyibe fog kerülni a teljes beavatkozás sorozat.

A csontpótlás harmadik lépése: a szájüreg felkészítése a csontpótlás műtétre

A csontpótlás műtét előtt a szájüregnek baktériummentesnek kell lennie. Ezt elérendő, kezelőorvosa kezeli a kisebb fogászati problémákat és egy dentalhigiéniai kezelés segítségével előkészíti a tiszta és baktériummentes környezetet a csontpótláshoz.

A csontpótlás negyedik lépése: a fájdalommentes csontpótló műtét elvégzése

A csontpótló műtét helyi érzéstelenítésben történik, ezért fájdalommentes lesz az Ön számára.  Miután megkapta az érzéstelenítőt és annak hatása már érezhető, a szájsebész egy „ablakot” nyit a kezelendő területre. Az „ablak” néhány milliméteres felemelésével rés keletkezik, melybe csontpótló anyagot helyez kezelőorvosa. Szükség esetén egy speciális membránnal fedi a kezelt területe.

A műtét utolsó lépéseként, a kezelt terület feletti íny varrattal összezárásra kerül, a baktériummentes közeg megteremtése és a problémamentes gyógyulás érdekében.

A csontpótlás ötödik lépése: a kezelt terület begyógyulása, azaz a csontosodási folyamat

A csontpótlást követően egy 4-6 hónapos gyógyulási periódus következik az Ön csontminőségének és általános egészségi állapotának függvényében.

A gyógyulási idő leteltéig nem szabad terhelni a kezelt területet, tehát sok esetben az implantátum beültetése csak a gyógyulási folyamat sikeres befejeztével végezhető el.

A csontpótlás hatodik lépése: az implantátum beültetése a kezelt területre

A gyógyulási periódust követően a csontpótló anyag sikeres beépülését kezelőorvosa ellenőrzi, és ha azzal mindent rendben talál, akkor történhet meg az implantátumok beültetése. Az implantátum beültetésről ide kattintva olvashat részletesebben.

A Helvetic Clinics több ezer sikeres csontpótló beavatkozást végzett el nemzetközi páciensállományon az elmúlt 10 évben. Ezeket a beavatkozásokat tehát nagy rutinnal rendelkező szájsebész kollégáink végzik, amely garancia az Ön biztonságára.Ha szeretné hiányzó fogait korszerű fogászati implantátumukkal pótoltatni és ehhez csontpótló beavatkozásra van szüksége, akkor jöjjön el Helvetic Clinics rendelőjébe egy szájsebészeti csontpótlás konzultációra és tudjon meg mindent a korszerű csontpótló és implantációs megoldásokról.

Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304 telefonszámon tud kérni. Várjuk Önt szeretettel bevárosi rendelőnkben.