Szeretnénk, ha azt érezné, hogy biztonságban van a kezelés után is

A Helvetic Clinicsben kiállított kezelési terv része egy írásos garancialevél, ami biztosíték arra, hogy problémái esetén bátran fordulhat rendelőnkhöz.

Az elmúlt 9 év alatt olyan minimális számú garanciális esetünk volt, hogy bátran feltételezhetjük, hogy a sikerességi mutatónk a jövőben is 99,4%-os lesz. Az Ön biztonságérzete azonban mindennél fontosabb számunkra, ezért kínáljuk fogászati kezeléseinket garanciával.

Fogászati kezelés garanciával – ez több mint egy papír

Megtisztelő számunkra, ha megbízik bennünk és a rendelőnket választja fogászati kezeléséhez. Mi ezt azzal szeretnénk meghálálni, hogy garancialevelünk segítségével biztonságérzetet nyújtunk Önnek a kezelést követő periódusra is. Ez nem csak egy papír, hanem egy erős bizalmi szövetség is, hiszen probléma esetén is szeretettel várjuk vissza hozzánk, hogy segíteni tudjunk. Az írásos garancia egy erős jogi védelem az Ön számára egy nem várt esemény bekövetkeztekor.

Fogászati kezelés garanciával – egy dokumentum, amive felelősséget vállalunk szakmai munkánkért

Az Ön biztonságát nem csak az általunk kiadott garanciajegy garantálja, sokkal fontosabb ennél a hozzáállásunk. Négy nyomós oka is van annak, hogy miért tudunk és akarunk felelősséggel garanciát vállalni munkánkért:

 1. A garanciális eseteink minimális száma: magabiztosságunk első és legfontosabb forrása nem más, minthogy a rendelőnkben elvégzett nagy számú beavatkozás mindössze 0,6%-a jelentkezik garanciális problémaként. Igen, természetesen mi sem vagyunk tökéletesek és tévedhetetlenek, azonban mindent megteszünk azért, hogy ez a szám az elmúlt 9 évhez hasonlóan a lehető legalacsonyabb legyen.
 2. A fogorvosok szakmai tudásának fejlesztése: a Helvetic Clinicsben dolgozó fogorvosok szakmai magabiztosságát annak köszönhetik, hogy tudásukat folyamatosan fejlesztik – nem csupán nemzetközi fórumokon és konferenciákon, de rendszeres belső szakmai képzéseinken is, ahová országosan elismert szakértőket hívunk meg a fogászat különböző szakterületeiről.
 3. Az európai minőségű fogászati alapanyagok használata: a szakértelem és a hozzáértés nem minden esetben elegendő. A Helvetic Clinicsben arra is odafigyelünk, hogy ma elérhető legkorszerűbb fogászati alapanyagokat használjuk fel az Ön kezeléséhez. Nem csak arról van szó, hogy ezek az anyagok megfelelnek Európa legszigorúbb szakmai sztenderdjeinek, de arról is, hogy ezek a kiváló alapanyagok tartós és esztétikus kezelések elvégzését teszik lehetővé.
 4. Csúcstechnológiával felszerelt fogtechnikai laboratórium: ha megvan a szakértelem és megvannak hozzá a minőségi fogászati alapanyagok, akkor már csak egy jól felszerelt fogtechnika laboratóriumra van szükség. Ez a Helvetic Clinicsben szintén elérhető, mégpedig egy szinttel a fogászat felett. Ráadásul ez a laboratórium a ma elérhető legfejlettebb CAD/CAM technológiával felszerelt, ami garantálja a kiváló minőségű fogművek készítését.

A Helvetic Clinicsben a döntés minden esetben az Ön kezében van. Választhat egy kimagasló színvonalú fogászati szolgáltatási csomag (HC) és egy exkluzív szolgáltatási csomag között. Ez utóbbi a HC Exklusive Priority csomag részeként kiemelt kényelmi szolgáltatásokat nyújt, többlet költségek mellett.

Garancia

1 vagy 2 év, kezeléstől függően

1 vagy 2 év, kezeléstől függően

Időpont foglalás

Foglaltságtól függően (kb. 3-4 hét)

Foglaltságtól függően (kb. 3-4 hét)

Időpont sűrűség

Foglaltságtól függően kb. heti 1

Foglaltságtól függően kb. heti 1

Kezelési idő, 5 tagig

3 hét

3 hét

Kezelési idő, 5 tag felett

5 hét

5 hét

Kezelési idő, Ideig. Fogsor

10-15 munkanap

10-15 munkanap

Kezelése idő, fogbeültetés

2-3 hét

2-3 hét

Éves kontroll

10.000 HUF

10.000 HUF

Konzultációs csomag

-

-

Garanciális szállás térítés

-

-

Garanciális utazás térítés

-

-

Reptéri transzfer

-

-

Idegen nyelvi koordinátor

-

-

Biztosítási Assistance

-

-

Garancia

5 év egyes kezelésekre

5 év egyes kezelésekre

Időpont foglalás

HC PRIORITY PASS (2 napon belül)

HC PRIORITY PASS (2 napon belül)

Időpont sűrűség

HC PRIORITY PASS (kezelési idő függvénye)

HC PRIORITY PASS (kezelési idő függvénye)

Kezelési idő, 5 tagig

HC PRIORITY PASS (1 hét)

HC PRIORITY PASS (1 hét)

Kezelési idő, 5 tag felett

HC PRIORITY PASS (10-12 munkanap)

HC PRIORITY PASS (10-12 munkanap)

Kezelési idő, Ideig. Fogsor

HC PRIORITY PASS (4 munkanap)

HC PRIORITY PASS (4 munkanap)

Kezelése idő, fogbeültetés

HC PRIORITY PASS (2-3 munkanap)

HC PRIORITY PASS (2-3 munkanap)

Éves kontroll

Ingyenes

Ingyenes

Konzultációs csomag

Ingyenes OP, Konzultáció, Szállás, Repülőjegy

Ingyenes OP, Konzultáció, Szállás, Repülőjegy

Garanciális szállás térítés

Garanciális utazás térítés

Reptéri transzfer

Idegen nyelvi koordinátor

Biztosítási Assistance

Fogászati kezelés garanciával – garanciális feltételek:

 • Rendszeres részvétel a kontrollvizsgálatokon (évente);
 • A kezelőorvos által felírt gyógyszerek előírásszerű bevétele;
 • Az orvos által előírt utógondozási program követése;
 • A kezelőorvos által előírt teljes körű szájhigiénés előírások betartása;
 • A kezelés befejezése után, legalább évente két alkalommal szájhigiénés kezelés elvégeztetése;
 • A kezelőorvos által ajánlott beavatkozások elvégeztetése 30 napon belül;
 • A fogpótlás rendeltetésszerű használata és tisztán tartása;
 • A dohányzás teljes mellőzése vagy minimalizálása;
 • A rendelővel szemben fennálló esetleges tartozások pénzügyi rendezése.

Fogászati kezelés garanciával - hogyan érvényesítheti szükség esetén

A garanciális igényeket kizárólag a Helvetic Clinics rendelőjében lehet bejelenteni:

 • Telefonon: +36 1 690 1304-es számon
 • E-mailben: info@helvetic-clinics.hu e-mail címen
 • Személyesen: 1065 Budapest, Révay utca 12. címen a recepción

A garanciális beavatkozások elvégzése kizárólag a Helvetic Clinics rendelőjében történik. A Helvetic Clinics nem vállalja egy másik fogászati rendelőben elvégzett kezelések költségeinek megtérítését.

A fogászati kezelés garanciával – kiszámíthatóan és megbízhatóan egy helyen.

Fogászati kezelés garanciával – A garancia érvénytelenné válik az alábbi esetekben:

 • ha a kezelőorvos által nem ajánlott, de az Ön kifejezett kérésére elvégzett beavatkozásokra
 • ha a Páciens nem jár éves kontrollra;
 • ha a Páciens elhanyagolja szájhigiéniáját;
 • ha a Páciens alkoholbeteg, illetve erős dohányos;
 • ha a Páciens nem tartja be kezelőorvosa javaslatait (például, ha nem használja a harapásemelőt vagy nem tartja be a dentálhigiéniai követelményeket);
 • ha a Páciens kivehető fogsorát (részleges vagy teljes fogsorát) nem rendeltetésszerűen használja;
 • ha baleset következtében sérülés éri a fogpótlást, például, ha leesik és emiatt eltörik a fogsor;
 • ha a Páciens a fogpótlás nem megfelelő módon használja;
 • ha a Páciens rövid időn belül jelentős súlyvesztésen, illetve súlygyarapodáson megy keresztül;
 • ha bizonyos betegség kezelése negatívan befolyásolja a Páciens fogászati állapotát (például diabetes, epilepszia, csontritkulás vagy kemoterápia);
 • ha a Páciens a probléma keletkezésekor rövid időn belül (maximum 1 hónap) nem tájékoztatja a Helvetic Clinics rendelőt;
 • ha egy idegen fogorvos végez korrekciós munkát vagy egyéb kezelést a Helvetic Clinics által készített munkán.

Fogászati kezelés garanciával – speciális garancia az implantátumokra

A garancia magában foglalja az elvesztett implantátum térítésmentes pótlását egy másik, új implantátummal a ráhelyezett fogpótlás garanciális periódusán belül.

Amennyiben a kiesett implantátum új implantátummal való pótlása anatómia okok miatt (pl. csonthiány) nem lehetséges, akkor amennyiben a protetikai ellátás már kifizetésre került, annak az adott fogra eső összegével csökkenthető az alternatív kezelés költsége. Elvesztett implantátum esetén a garancia magában foglalja az implantációs fogpótlás adott fogra vonatkozó térítésmentes pótlását az implantációs fogpótlás garanciális periódusán belül.

Garanciához kapcsolódó egyéb rendelkezések

Helvetic Clinics nem vonható felelősségre bizonyos, a kezelés után felmerülő panaszokért, illetve előre nem látható problémákért, mint például: korona vagy hídtag, vagy egyéb fogpótlások, tömések elkészítése/beragasztása után esetlegesen szükségessé váló gyökérkezelésért. (A fogak preparálása traumát jelent a fogaknak, mely gyökérkezelés szükségességét eredményezheti.) A Helvetic Clinics nem vonható felelősségre olyan előre nem látható fogászati problémákért sem, amik nem voltak láthatóak, illetve kimutathatók a panoráma röntgenfelvétel készítésekor, és a személyes konzultáció és kezelés ideje alatt.

A Helvetic Clinics a nem általa készített fogpótlások vonatkozásában sem a fogpótlásra, sem az azzal kapcsolatos beavatkozásokra/kezelésekre nem vállal garanciát.

Kontroll

A pácienseknek fel kell keresnie rendelőnket éves kontrollvizsgálat céljából. Az első kontrollvizsgálatnak a kezelési terv befejezése után 12 hónapon belül meg kell történnie. Fogágybetegségben szenvedő pácienseknek javasolt, évente kétszer vizsgálatra jönnie. A vizsgálatnak alapesetben a klinikánkon kell megtörténnie, amennyiben ez nem lehetséges, a páciensek felkeresheti a saját kezelőorvosukat is. Ha a páciens az éves kontroll céljából nem tud a klinikánkra látogatni, rendelkezésünkre kell bocsátania az általa felkeresett kezelőorvosa szakvéleményét, az ott készült panoráma röntgenfelvételét, egyéb felvételeket, illetve a vizsgálatot igazoló orvosi számlát. Ezek a vizsgálatok ingyenesek (kivéve röntgen). Arra kérnénk a kontrollra érkező pácienseinket, hogy lehetőség szerint az aktuális hét második felére tervezzék rendelőnk felkeresését. Amennyiben ezek a vizsgálatok nem a klinikánkon történtek, a pácienseknek a fent említett dokumentumokat a vizsgálatot követő 3 hónapon belül meg kell küldeniük klinikánknak.

Ideiglenes fogpótlások

Ideiglenes fogsorra rendelőnk nem tud garanciát vállalni. Az ideiglenes fogsor foghúzást követően azonnal használható, amennyiben kezelőorvosa máshogy nem rendelkezik. A foghúzást követő 2-4 héten belül a foghúzás helyének nagyfokú átrendeződése/sorvadása miatt az ideiglenes fogsor alábélelésre szorul az esetek nagy részében. Amennyiben a páciens nem jelentkezik klinikánkon 4 héten belül, a fenti okok miatt orvosolhatatlan károk keletkezhetnek az ideiglenes fogpótlásban.