A fogszabályozás célja

 

A fogszabályozás vagy fogszabályzó kezelés ma már nem csak a fiatalok számára elérhető. Az sem jelent problémát, ha a növekedés befejeződött, vagy az öregedési folyamatok elindultak a szervezetben. A technika fejlődése lehetővé tette a fogszabályozó kezelést minden korosztály számára, legyen a páciens gyermek, fiatal felnőtt, vagy tartozzon az idősebb korosztályhoz.

A kezelések elsődleges célja a fogazat harmónikus, esztétikus megjelenésének kialakítása, a fogzáródás korrigálása és a fogak korai elvesztésének megelőzése. A torlódott fogak miatti fogszuvasodás, illetve a rossz harapás miatt létrejövő egyéb szövődmények szinte minden esetben megelőzhetőek magas minőségű fogszabályozó kezeléssel.

A cél nem csupán a fogak sorba állítása, hanem a harmonikus mosoly elérése, a páciens esztétikai igényeinek teljesítése. A kezelés tervezése során figyelembe vesszük a lágyrészek és izmok működését is.

 

Fogszabályozás Budapest belvárosában

 

Az első konzultáció

Az első találkozó alkalmával megismerkedhet fogszabályozó szakorvosunkkal. Az első személyes konzultáció során – a saját elképzelése ismertetése után – megvizsgáljuk önt és ismertetjük az esetről nyert első benyomások alapján a várható kezelési lehetőségeket. Ez a találkozó nem jár semmilyen kötelezettséggel az érdeklődő részéről. Amennyiben szeretne részletes egyénre szabott kezelési tervet a várható konkrét kezelésekről és költségekről, akkor megtesszük az ezek elkészítéséhez szükséges előzetes lépéseket (lenyomatvétel, fényképek felvételek készítése, röntgenfelvételek készítése) és ezen adatok segítségével készítjük el a terveket.

 

Kezelési terv elfogadása

A kezelés terv elfogadása után páciensünkkel megbeszéljük a készülék átadásának, rögzítésének időpontját. Készüléktől függően az átadás, beragasztás protokollja különbözhet.

 

Fogszabályozó kezelés menete

Az alkalmazott fogszabályozó készüléktől függ, hogy a kezelés során milyen rendszerességgel hívjuk vissza pácienseinket ellenőrzésre. Ez általában havonta történik. Minden fogszabályozó kezelés feltételezi a páciens együttműködését. A fogmosás és az időpontok betartása alapvető feltétele a sikeres kezelésnek. Pácienseinket a fogszabályozás alatt is megkérjük arra, hogy rendszeresen keressék fel fogorvosukat és parodontológusukat.

 

A fogszabályozó készülék levétele

Az aktív fogszabályozó kezelés befejeztével eltávolítjuk a fogszabályozó készüléket és átadjuk az elért helyzetet rögzítő készüléket (retainer). Az aktív fogmozgatás után a helyfenntartó készüléket meghatározott ideig viselni kell. Ez idő alatt ellenőrzésekre rendszeresen visszahívjuk pácienseinket.

 

Melyik korosztályban használható?

Ma már gyakorlatilag bármely életkorban lehet fogszabályozó kezelést végezni! Már 3 éves kortól alkalmazunk különböző készülékeket, amik a korai állcsont deformációkat és rossz szokásokat hivatottak korrigálni. A legintenzívebb fogszabályozási időszak 8 éves kortól a serdülőkorig tart. A növekedés lezárulta után is van lehetőségünk kisebb- nagyobb eltéréseket kezelni.

 

Korai kezelés

Kisgyermekkori (korai, 3-5 éves kor) kezeléseink célja a fogak, állcsontok és az arc harmonikus növekedésének támogatása, a helyes növekedést gátló tényezők, rossz szokások kiküszöbölése. Ennek érdekében kivehető és részleges, speciális rögzített készülékeket használunk, valamint esetenként logopédiai kezelést javasolunk.

 

Gyermek fogszabályozás

Javasoljuk, hogy a gyermekeket már 6-8 évesen vigyék el fogszabályozó vizsgálatra. Ebben a korban már láthatóak az állcsont és harapási eltérések, és fontos, hogy a fogszabályozó orvos követni tudja a fogváltást, illetve a harapás változásait egészen addig, ameddig a kezelés ténylegesen elkezdődik, így érdemes időnként vizsgálatra bejelentkeznie. Nincs szükség arra, hogy megvárjuk a maradó fogak előtörését, ahhoz hogy eredményesen csökkenteni tudjuk a későbbi eltérések mértékét. A gyermekkori kezelés célja a fogváltás és az állcsontok harmonikus növekedésének támogatása. Sokfajta készülék használatos ebben a korban, különböző kivehető és rögzített készülékekkel dolgozunk.

 

Felnőttkori fogszabályozás

A kezelés időtartama függ az életkortól, az alkalmazott kezeléstől és a készülék típusától, ami 1-2 évtől kezdődően akár jó néhány év is lehet. Ritkán előforduló, súlyos állcsont eltérések esetén a fogszabályozó kezelés mellett állcsont műtétre is szükség lehet.

A jelenkori fogszabályozás minden eszköze rendelkezésünkre áll. Ebben a korban az esztétikus és láthatatlan kezelések dominálnak. Cél a legkomfortosabb kezelés kiválasztása, ami a páciens napi életét a legkevésbé befolyásolja. A kezelési célok is változóak, a teljes funkcionális-esztétikai rehabilitációtól az esztétikai korrekción át a team-munkában végzett implantológiai előkezelésig.

Fogszabályozás árak

A fogszabályozás ár tekintetében különböző kategóriába esik. Az árképzés függ a fogszabályozás típusától, az alkalmazott fogszabályozó készülék fajtájától, a kezelés hosszától, a szükséges korrekciós lépések számától is.

Vendégeink mondták

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

0 HUF

Állapotfelmérés, konzultáció, kezelési terv készítése

Orvosaink

Dr. Segatto Emil PHD, fogszakorvos

  • State of the Art Fogszabályozás
  • Arc-esztétikai elemzések
  • Orthognát sebészeti beavatkozások alkalmazása
  • Aktív önligírozó bracketek használata
  • Szkeletális horgonylatok
  • Sínes kezelések