Fog implantátum kisokos: Mit jelent és miért jó nekem?

Fogászati implantátum avagy letört fog pótlása egyszerűen

 

A fog implantátum beültetés természetes fog alternatívája lehet, amennyiben azt valamilyen okból elveszítjük, de mit kell tudnunk erről?

 

Oldalunk egy fog implantátum kisokos, ahol összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat arról, hogy mit érdemes tudni a fogászati implantáció során beültetett csavar témakörében. Mielőtt tovább olvas, engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét egyéb témába vágó oldalainkra is, ahol választ kaphat az alábbi kérdésekre.

 

Még nem döntött arról, hogy a hagyományos módon, vagy implantáció útján pótolja a fogait, vagy csak nem tudja, hogy melyik a legjobb fogimplantátum az Ön számára?

Szeretné tudni, hogy rendelőnkben milyen fog implantátum fajták elérhetők?

Érdekli a fogbeültetés menete lépésről, lépésre, vagy olvasna a különböző műtét típusokról?

Esetleg meg szeretné tudni, hogy mit kell tenni fog implantátum beültetés után és mire kell figyelni?

Megismerné, hogy mi a korona, vagy híd implantátumon, esetleg a implantátummal rögzített fix fogsor érdekli?

Mit jelent a fog implantátum?

 

A fogászati implantátum egy fogorvosi felhasználásra szánt, általában titán alapanyagból készült speciális csavar, amit sebészeti gyakorlattal rendelkező specialista az alsó vagy a felső állkapocs állcsont csont állományába ültet be a foggyökér helyettesítésének céljából. A beültetett műgyökér saját fogaink gyökeréhez hasonlóan rágóerő viselésére szolgál, így helyettesítheti a hiányzó fogakat.

 

…de mire használjuk és miért jó nekem?

Lejátszás

A fog implantátum beültetése hosszú távú, rutin megoldás az elvesztett fog pótlására


Egy elvesztett fog pótlására az első választandó megoldás a fogimplantátum beültetése, vagyis köznyelven fogbeültetés, amennyiben annak nincs egyéb ellenjavallata.  Az eljárás napi szinten végzett rutin beavatkozás, ami évtizedek óta magas sikerességi aránnyal működik (97-98%), ezért egy kifejezetten jó megoldás foghiány kezelése során.

A fogimplantátum behelyezés a szájsebészet egyik gyakran elvégzett beavatkozása. Ma már mindenki számára elérhető megoldást jelent az elvesztett fogak pótlására, foghiány kezelése céljából

Fog implantátum beültetés

Implantátum fog csiszolás elkerülése érdekében, altatásban is

 

Fogimplantátum beültetés segítségével elkerülhető lehet az ép szomszédos fogak lecsiszolása ( fogcsiszolás ), ami a hagyományos foghíd készítés velejárója. A fog implantátum altatásban is beültethető, így ha tart a szájsebészeti beavatkozások kellemetlenségeitől, akkor is van megnyugtató megoldás.

Csavaros fog beültetése: korona, híd vagy akár teljes fogsor implantátum segítségével

Csavaros fog beültetése

A fogászati műgyökér beültetésével helyettesíthetünk egyetlen hiányzó fogat, több fog hiánya esetén alátámaszthatunk egy hidat, akár egy körhidat, vagy stabilizálhatnak műfogsort is (“ beültetett fogsor “), így teljes foghiány esetén is megoldást jelentenek.

Az implantáció előnye a hagyományos foghíd vagy kivehető fogsor eljárásaival szemben, hogy nem terhelik túl a még meglévő saját fogakat, hanem újabb pillérként segít a rágóerő elosztásában.

Gyógyulási időt követően már felhasználható a fogászati implantátum fogsor (fix fogsor), korona, foghíd, vagy akár más fogpótlás rögzítésére is. A beültetett titán csavar és az arra készült fogpótlás úgy viselkedik mint a természetes fogak, mind funkcióban, mind esztétikában.

Legyen szó csupán egy fog hiányáról, vagy akár egy teljes állcsont elveszített fogairól, az implantációs megoldások univerzális, akár életre szóló megoldást jelenthetnek a különböző implantációs fogpótlások megtámasztásához.

 

…de hogyan is néz ki a csavar?

Szakorvos tanácsa fogbeültetés előtt

 

Az fogbeültetés rutin beavatkozás, amit minden esetben egyszerű helyi érzéstelenítésben végzünk. Évtizedek óta működő kiforrott eljárás, ami lehetővé teszi, hogy eltávolított fog helyére, ahhoz megszólalásig hasonló műfog készülhessen, ami kényelmében sem marad el a természetes fogakétól. Ha foghiánya van, nem kell mást tennie mint bejelentkezni hozzánk egy konzultációra.

Dr. Lukács László parodontológus

Megagen Anyridge implantátum felépítése

A csavar felépítése: Fog implantátum menete, részei, kapcsolódó elemek

 

A fog implantátum részei

Egy teljes műgyökér hossza általában 7-14mm. A behelyezett csavar önmagában egy részből áll, amit nyaki, középső és csúcsi részekre osztunk. Ennek a felosztásnak annyiban van jelentősége, hogy a felszín, menetek kiképzése általában különbözik az adott területen.

Fogászati implantátum felszíne, menetek

A műgyökér felszíne speciálisan kezelt, és kisebb-nagyobb menetek helyezkednek el rajta, hogy optimálisan rögzülhessen a csontban. A fogászati implantátum menete a titán felszínen általában változik, függően attól, hogy a csavar melyik részén milyen erőhatások érvényesülnek.

A csontba helyezett műgyökérhez különböző elemeket, alkatrészeket rögzítünk.

Fog implantátum gyógyuló csavar

Fogászati implantátum zárócsavar, ínyformázó csavar

A beültetéssel egy időben zárócsavar, vagy ínyformázó csavar kerül behelyezésre. Ezek hivatottak lezárni a műgyökér belső terét, illetve megformázni a csavar körüli lágyrészeket. Abban az esetben ha zárócsavar került behelyezésre, az később implantátum felszabadítás során cseréljük ínyformázó csavarra.

Astratech fog implantátum fej

Fogászati Implantátum fej - ami a fog koronát viseli

Implantáció után, a gyógyulás fázisát követően (3-6 hónap) az ínyformázó csavar helyére, fog implantátum fej kerül, ami az elkészült fogkorona viselésére szolgál. A korona, vagy híd fogpótlás csavaros, vagy cementes rögzítésű lehet.

Az implantátum behelyezésének feltételei, mikor lehet és mikor nem?

 

Általános egészségügyi állapotok

A beültetésnek nincs ellenjavallata, amennyiben bármilyen általános műtéti beavatkozásnak nincs kizáró oka. Vannak azonban olyan egészségügyi állapotok, amikor nem, vagy csak bizonyos feltételekkel lehetséges a fogbeültetés. Ilyen lehet a 

  • Vérzékenység, véralvadási probléma;
  • Bizonyos gyógyszerek szedése (pl. csontritkulás esetén biszfoszfonát terápia);
  • Kezeletlen cukorbetegség;
  • Sugárterápia.
  • Erős dohányzás, és rossz szájhigiénia szintén kedvezőtlen, és több mint prognózist rontó faktorok.
Fogbeültetés tervezés

Szájüregi feltételek, megfelelő csontkínálat

A műtét feltétele a megfelelő mennyiségű és kiterjedésű csont, amelybe behelyezhető a titán csavar. Amennyiben nincs megfelelő csontkínálat, csontpótlás azaz csontpótló anyag beültetés elvégzésére lehet szükség, ebben az esetben csak második lépésben jön el az implantáció ideje.

A csont mennyiség fogászati CT vizsgálattal mérhető, míg MR vizsgálat fog implantátum beültetés során nem jellemző.

Fogbeültetés vizsgálat

A fog implantátum mennyire fájdalmas?

 

A jó hír az, hogy a fogbeültetés fájdalom vonzata egyáltalán nem számottevő. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, így kis kellemetlenségen túl nem fog fájni, így nincs mitől tartania. Az érzéstelenítő hatásának elmúltával általában néhány fájdalomcsillapító is elégséges csupán.

A fog implantátum gyógyulási ideje

Fog implantátum gyógyulási ideje, a csontosodás folyamata

 

A titán csavar műtéti eljárás során kerül behelyezésre az állcsontba. A fog beültetés elsődleges (primer) gyógyulása néhány napig, a behelyezést követő maximum 2 hétig tart. Amikor az íny meggyógyult akkor kezdődik a gyógyulás második szakasza, amely már semmilyen szubjektív tünettel nem jár. A fog implantátum csontosodás folyamata a beavatkozást követően általában 2-5 hónapig tart.

Befolyásolja a beavatkozás gyógyulási idejét az is, hogy történt-e csontpótlás a beültetéssel egyidőben. Bizonyos esetekben, ha arcüreg emelés (sinus lift) műtétre került sor, a gyógyulási időre 6 hónapot kell várni.

 

Azonnali fogbeültetés jelentése

 

Előfordulhat, hogy a titán csavart olyan fog helyére tervezzük beültetni, melyet még nem távolítottunk el (azonnali implantáció). Az azonnali fogbeültetés tehát egy időben történik a foghúzással.. Előnye, hogy meg tudjuk előzni a hagyományos foghúzás után végbemenő csontátépülő, csontlebontó folyamatokat. 

Ezzel megóvhatjuk azokat a kemény- és lágyszöveteket, amelyek egyébként elvesznének egy fog eltávolítása után. Emellett nem kell külön megvárni a foghúzás gyógyulásának idejét sem. Néhány hónappal műtét után el is készülhet a végleges fogpótlás. 

 

Azonnal terhelhető implantátum

 

Vannak olyan implantációs esetek amikor a fogbeültetést követően az implantátumot műtét után közvetlenül ideiglenes fogpótlással látjuk el. Ilyenkor azonnali terhelésről beszélünk. Ideiglenes pótlás abban az esetben kivitelezhető, ha erre alkalmas csavar kerül behelyezésre és annak stabilitása megfelelő a terhelés elviseléséhez (all on-4, all on-6).

 

A fog implantátum tartóssága

Fog implantátum konzílium

A beültetett csavar tartóssága több mindentől függ. Abba az esetben ha megfelelő minőségben került behelyezésre, vagyis annak pozíciója, a csontágy állapota, íny feszessége megfelelő, úgy a tartósságát az implantátumra készült fogpótlás minőségén túl a következő faktorok határozzák meg:

  • szájhigiénia;
  • dohányzás;
  • általános egészség állapota, immunrendszer védekezőképessége.

Ha minden feltétel ideális, akkor tényleg életre szóló élményt nyújthatnak.

Fog implantátum árak, mennyibe kerül?

 

A fogbeültetés árak kapcsán nagyon gyakori kérdés, hogy melyik a legolcsóbb fog implantátum és az mennyibe kerül?

A fog implantátum hátránya tulajdonképpen annak költsége. A fog implantátum ár szempontjából több tényezőtől függ. Ez leginkább a behelyezett fogászati implantátum gyártójának, típusának függvénye. A fogbeültetés ár vonatkozásában lehet kedvezőbb, amennyiben olcsóbb gyártó termékét választjuk. 

A fog implantátum beültetés árak befolyásoló tényezője továbbá a implantációs műtéteknél használt speciális felszerelés szükségessége, vagy az operatőr gyakorlata, szaktudása.

A költségek számbavétele során nagyon fontos tudni, hogy az implantációval kapcsolatos költségek a teljes bekerülési összeg egy részét teszik ki csupán. Az, hogy egy fogászati kezelés mennyibe kerül ebben az esetben az a fog beültetés árából és a fogpótlás árából tevődik össze. Érdemes tehát az összköltséget mérlegelni, nem azok alkotóelemeit.

A konzultáció során kezelési tervet készítünk, ami tartalmazza a fog implantátum ára mellett a gyógyulási időket, garanciális feltételeket és egyéb tudnivalókat is. Fog implantátum helyett más hagyományos fogpótlás készítésére, mint kezelési alternatívákra is javaslatot teszünk.

Lejátszás

A fogimplantátum ár alapján több csoportba sorolható, melyeket az oldal alján talál, vagy a fogászati árak oldalon ismerhet meg.

Amennyiben foghiánnyal rendelkezik és érdeklik a fogászati implantátumok, fogimplantátum behelyezés lehetősége nem kell mást tennie, mint bejelentkezni hozzánk a +36 1 690 1304-es telefonszámon. Implantológus, szájsebész, parodontológus kollégáink tájékoztatni fogják Önt egy konzultáció keretein belül a lehetséges megoldásokról, azok előnyeiről illetve hátrányairól. Várják Önt a Helvetic Clinics Budapest fogbeültetés specialistái, implantológusai.

GYIK - Fog implantátum gyakori kérdések

Gyakori az elrontott fog implantátum?

Sajnos sokszor találkozunk olyan esettel, amikor nem megfelő szakértelemmel történt az műgyökér behelyezése. Sokszor nem megfelelő méretű, és nem megfelelő tengelyállású műgyökér kerül behelyezésre, ilyenkor a fogpótlás vagy nem, vagy csak kompromisszumok árán készülhet el. A reménytelen helyzetű implantátumokat sokszor el kell távolítani. Szintén hiba lehet, hogy olyan helyre kerül csavar, ahová csak csontpótlás után lett volna szabad beültetést végezni.

Mik a fog implantátum mellékhatásai?

A beültetett műgyökér titánból készül, így mellékhatásokkal nem kell számolnunk. A titán biológiailag szervezetbarát anyag. Természetesen vannak esetek amikor gyulladás alakul ki az implantátum mellett, de ez nem idegentest reakció, nem "kilökődés".

Létezik fog implantátum beültetés fájdalom nélkül?

A szájsebészeti műtétek közül a fogászati implantáció is helyi érzéstelenítésben történik, így a beavatkozás egyáltalán nem jár fájdalommal. Az érzéstelenítő oldalt beadásának kellemetlenségeit is igyekszünk érzéstelenítő zselé használatával csökkenteni. Minimális kellemetlenséggel számolnunk kell azonban, hiszen a száj nyitvatartása is fárasztó bizonyos idő után.

Stabilabbá tehető a kivehető pótlás implantátummal?

Abban az esetben, ha nem áll rendelkezésre megfelelő saját fog a kivehető fogpótlás stabilizálásához, használhatunk beültetett műgyökeret erre a célra.

A fogimplantáció és a csap beültetése fogba ugyanazt jelenti?

A kettő nem egyező fogalom. Míg az előbbi a fogászati implantátum beültetését jelenti a csontba, addig az utóbbi a gyökércsatornába készített csapot jelenti.

Behelyezhető implantátum fog mellett közvetlenül?

Természetesen beültethető implantátum fog mellé, arra kell odafigyelni, hogy a megfelelő távolság adott legyen a természetes fogfelszín, és a mesterséges felszín között, hogy a gyulladásmentesség hosszú távon garantálható lehessen.

Fog implantátum vélemények

Mihály

Kedves személyzet fogad amikor belépünk a modern, tiszta épületbe. A fogtömés ha nem is a legolcsóbb, de a legjobb és minden igényt kielégítő. Visszatérő paciensként mindenkinek tudom ajánlani, akinek fontos a nívós fogászati kezelés. Az implantátumokat itt építik be a legjobban Magyarországon. A szájsebészeti részlegen a két legtapasztaltabb orvos végzi akivel valaha is találkoztam. ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
F. Mihály értékelése logo

Andrea

„Fogimplantáció miatt kerestem fel az intézményt, ahol Dr. Bárka Csanádhoz kaptam időpontot. A konzultáció során minden kérdésemre részletes választ kaptam, így már az első alkalommal pozitív élményekkel távoztam. Az implantáción túl vagyok, az egész folyamat tökéletes precizitással zajlott, kellemes környezetben. Ezúton is szeretném megköszönni Dr. Bárka Csanádnak és tündéri asszisztensének a hozzám való kedvességet, segítőkészséget." Mindenkinek szívből ajánlom a rendelőt! ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Bihari Andrea értékelése logo

Fernand

„Második alkalommal 8 implantátum beültetése történt nagy szakértelemmel. Fájdalomat nem éreztem az implantátumok behelyezése során. A klinika minden tagja nagyon gondoskodó, nagyon figyelmes és udvarias. Nagyon ajánlom ezt a klinikát.“

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Fernand L. értékelése logo

Amel

„Érkezésed után az orvosi csapat gondoskodik rólad. Ami engem illet, kiterjedt beavatkozásokat vettem igénybe (foghúzás, csontpótlás, implantátum beültetés...) Az egész orvosi személyzet figyelmes, nagyon profi és végtelenül kedves volt a kezelések során. Mindenekelőtt azt értékeltem, hogy senki nem ítélt el vagy nem becsmérelt a fogak állapota miatt, épp ellenkezőleg ők adtak megoldást a problémáimra pont úgy ahogy reméltem, sőt még azon túl is. Szívből köszönöm“ ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
R. Amel értékelése logo

Marie

„Fogászati beavatkozásom volt a Helvetic klinikán, és nagyon ajánlom ezt az intézményt. A fogkő eltávolítástól kezdve az implantátum beültetésen át a csontbeültetésig minden tökéletes volt!!! Balázs BENDES fogorvos amellett, hogy rendkívül kedves, kiváló szakember. Csakúgy, mint az egész csapat, az irodai munkatársak, a koordinátorok és a fogorvosi asszisztensek kedvesek és professzionálisak. Charles Thomer“ ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Marie T. értékelése logo

Frédéric

„Ma fejezem be a Helvetic Clinics öt látogatásból álló sorozatát. Az elmúlt 15 hónap foghúzások (#1), csontpótlás + arcüreg emelés (#2), implantátum beültetés(#3), lenyomatok (#4) és több korona elkészítéséből (#5) álltak. Komoly és hozzáértő, de egyben barátságos csapatuknak köszönhetően most újra felfedezem, mit jelent a nyugodt mosolygás és étkezés. Amit a Helvetic Clinics elért a számban, az messze meghaladja a kezdeti várakozásaimat. Külön köszönet Adriennnek, Erikának, Bendes Dr.-nak és kedves asszisztensének.“ ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
F. Frédéric értékelése logo

Gabriele

„2018 óta számos különböző típusú kezelést (implantátum, gyökérkezelés, koronák) végeztek el ezen a klinikán, és ennél jobbat el sem tudok képzelni. Ezért továbbra is ott fogom végeztetni az éves ellenőrzést. Mindenekelőtt a munkatársak megbízhatóságát (az e-mailes vagy telefonos tervezéstől kezdődően), a részletes tanácsadást tartom fontosnak, akár előre, akár a kezelőorvosokkal való kapcsolatfelvételt követően. Egyetlen kérdés sem túl sok, soha nem érzel időnyomást. Soha nem volt olyan érzésem, hogy valaki „el akarna adni” nekem valamit. Nyugodt a légkör, teljesen fájdalommentesek a kezelések, és soha nem kellett utána otthon fogorvoshoz mennem, minden gördülékenyen ment. Az eredmény nem hagyott kívánnivalót maga után, a cél mindig a lehető legjobb esztétikai eredmény elérése. Ehhez minden bizonnyal hozzájárul az ugyanabban az épületben található fogászati ​​laboratórium, a kommunikáció (nagyszerű tolmácsok!) és a rendkívül barátságos támogatás, akár kivel is van dolguk, egyedülálló és a legmagasabb színvonalú. Az itt dolgozó személyzet minden tagjával biztonságban éreztem magam, az árak átláthatóak, otthon nem engedhettem volna meg magamnak ezeket a kezeléseket. Köszönöm szépen mindenkinek, szívesen visszamennék – hiszen Budapest egy gyönyörű város! Fenntartás nélkül ajánlom a Revay 12 Hotelt és a klinikát is.“ ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
H. Gabriele értékelése logo

Louis

„Nagyon örülök a kezelésemnek. Minden nagyon professzionálisan történt. 10 implantátum + korona, csontpótlás, sinus lift történt 4 vizitben. Mi is a szállodában szálltunk meg, ami szintén nagyon jó.“

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
D. Louis értékelése logo

Sylvianne

„A fogadtatás barátságos, a tolmácsok és a sebészek készséggel állnak rendelkezésére, ha bármilyen információra van szüksége, segítenek. Ma fogszabályzómmal indulok. Volt sinus emelésem és 4 implantátum beültetés minden rendben ment. Ezt a klinikát ajánlom“

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
M. Sylvianne értékelése logo

A. S. G. (Fr)

„Most fejeztem be egy implantos, inlay-es kezeléssorozatot. Minden remekül ment. Nagyon előzékeny és figyelmes csapat. Minőségi munka. A fogorvostól való félelmem teljesen megszűnt. Az eredmény tökéletes.”

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
A. S. G. (Fr) értékelése logo

Gabriele (DE)

„Gyors, kompetens és barátságos Kapcsolatfelvétel Emailben és telefonon az 1. látogatás előtt, utána is volt lehetősége az embernek a kérdéseivel kompetens munkatárshoz fordulni, ami személy szerint nekem nagyon fontos volt. Szuper gondoskodás, állandó barátságos munkatársak a reptérről való elhozataltól egészen a kezelések alatti utolsó kontrollig. Úgynevezett „Pácienskoordinátorok” állnak mindig az emberek rendelkezésére, bármely anyanyelvre fordítanak a fogászati kezelések közben. Biztonság érzetét nyújtják, az embernek van személyesen kihez fordulnia és szuper munkát végeznek. Köszönet ezért Stefánnak, Eszternek és Ervinnek! Egészében barátságos, laza atmoszféra uralkodik, soha nem éreztem úgy, hogy a fogorvosok az idő szorítása alatt dolgoznának. Az embert egy kezelésre sem beszélik rá, az ember erről maga dönt- minden kérdést amely az ajánlott kezelésekre vonatkozik, nyugalomban átbeszélhetünk és átgondolhatunk. Nincs „rejtett” költség, a kezelések árát teljesítették. A technikai berendezések számomra magas szintűnek tüntek. A kezeléseimet (implantátum, zárt küret) már az első kétnapos tanácsadásnál el tudtuk kezdeni. Minden kezelés fájdalommentes volt. Az orvosok azon fáradoztak, hogy mindent nyugodtan elmagyarázzanak, ha további kérdések merültek fel. Bennem nagyon kompetens és bizalomgerjesztő benyomást keltettek. A nyelvi akadályok tulajdonképpen nem léteznek, mivelhogy a pácienst kísérő jól fordít és a legtöbb orvos pl. jól beszél angolul. Ha az ember szeretne, akkor a klinikához tartozó kitűnő hotelben is lakhat. Ez sok mindent leegyszerűsít, ha az embernek egy nap több kezelése is van. Összefoglalva csak annyit mondhatok, hogy boldog vagyok , hogy rátaláltam erre a klinikára és hogy meg mertem tenni az első lépést. Továbbra is mindent ott fogok végeztetni. Engem a komoly munkavégzés és az ottani kedvesség teljesen meggyőzött." ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Gabriele (DE) értékelése logo

S. Stéphane (CH)

„Szuper fogadtatás, profi munka, jól felszerelt rendelők - implantátumokat, koronákat csináltattam."

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
S. Stéphane (CH) értékelése logo

M.R (DE)

„Második tartózkodás, öt implantátum, gyökérkezelés, zárt kürettálás és négy foghúzás – mindez fájdalom nélkül, egy kis félelem, ami alaptalan volt. Köszönet az egész csapatnak, legyen szó fogorvosról, asszisztensről, tolmácsról vagy adminisztrációról. Hat hónap múlva folytatódik. Addig is... Megszűnt a fogorvostól való félelmem és visszaadták a mosolyomat. Köszönöm mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, ajánlani fogom másoknak is." ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
M.R. (DE) értékelése logo
Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

Fogbeültetés Megagen AnyOne implantátummal

Fogbeültetés Astratech implantátummal

Fogbeültetés Straumann SLA implantátummal

Fogbeültetés Megagen AnyRidge implantátummal

Orvosaink