Porcelán héj, a hollywoodi mosoly ára

Mi a kerámia foghéj

 

A porcelán héj készítése az esztétikai fogászat beavatkozásai közé tartozik. A foghéj nagyon vékony (kb. 0,2 - 0,8 mm vastag) fogtechnikai laborban készült kerámia lapocska, amiket esztétikus specialistáink a fogak külső felületére ragasztanak. 

Elkészítéséhez csupán minimális mennyiségű fogcsiszolás elvégzésére van szükség, ami nagyságrendileg megegyezik a kerámia héj vastagságával. A fog héj rendkívül esztétikus, így a természetes fog megjelenéséhez hasonló.

Mikor szükséges a kerámia héj?

 

A kerámia foghéj vagy porcelán héj fogra történő alkalmazása nagyszerű módja a fogaink ragyogóvá tételének. Ezen indirekt héj megoldásokkal megvalósítható a sokszor csodált hollywoodi mosoly. Használatukkal megváltoztatható a fogak színe és formája, illetve lehetőség nyílik a fogak közötti rések (diasztéma) zárására is. 

A foghéj pótlás mosolyszépítő tulajdonsága számtalan, komoly lelki és fizikai problémát okozó fogászati problémára nyújt esztétikus és tartós megoldást, így számos  esetben ajánljuk:

 

 • tükörbe nézve nem elégedett fogainak szépségével, és ezen szeretne sürgősen változtatni;
 • ha a fog fehérsége nem éri el azt a szintet, amivel elégedett lenne, és erre szeretne egy végleges megoldást találni;
 • két foga között zavaróan nagy a rés, amit szeretne eltüntetni;
 • fogai nem elég szabályosak, és nem szeretne egy hosszadalmas fogszabályozó kezelésen részt venni (a fogak szabálytalansága nem minden esetben kezelhető foghéj segítségével, az esetek egy részében mindenképpen fogszabályozásra van szükség);
 • fogain zománchibák vannak, amik megakadályozzák a felhőtlen mosolygásban;
 • baleset következtében letört fog esetén, amikor fogai fizikailag megsérültek, és azokat esztétikailag is orvosolni kell;
 • gyökérkezelt fog miatt elszíneződtek és fogfehérítés nem végezhető.

 

Indirekt vagy direkt héj, mi a különbség?

 

Szükséges különbséget tennünk a fogorvos által készített direkt, vagy kompozit héj és a fogtechnikus és fogorvos által csapatmunkában elkészített indirekt porcelán héj között. Mindkét típus rendelkezik előnyös és hátrányos tulajdonságokkal egyaránt.

 

Direkt héj előnyei:

 • A direkt héj készítésekor nincs szükség a fogtechnikus munkájára, hiszen ezek szék mellett egy alkalom alatt elkészülhetnek a fogorvos kezei által;
 • Előnyös a direkt héj árak kedvezőbb volta a porcelán héj árak -nál;
 • Szintén előnyös, hogy könnyen javítható

 

Direkt héj hátrányai is fontosak:

 • Műanyagból készül, úgy mint a kompozit tömés, emiatt kisebb kopásállósággal bír mint a foghéj kerámia;
 • Mivel szájban készülnek, formai kialakításuk sokkal nehezebb és a végeredmény általában alulmúlja a porcelán foghéj megjelenését;
 • Használatuk kis változtatások kivitelezéséhez javasolt;
 • Élettartamuk anyagtani okból kifolyólag rövidebb.

Indirekt porcelán héj előnyei:

 • A porcelán fog héj a fogtechnikus kezei között fogtechnikai laboratóriumban kel életre,  ezért optimális esztétikai eredmény érhető el velük;
 • Kerámiából (porcelán) készülnek ezért kopásállóságuk jobb mint a fényre keményedő műanyagé;
 • Élettartamuk messze meghaladja a direkt foghéj (műanyag héj) élettartamát.

 

Indirekt porcelán héj hátrányai:

 • Elkészítésükhöz több idő szükséges;
 • Költségesebb megoldás mint a direkt foghéj, hiszen a kerámia héj árak magasabbak.

 

A továbbiakban az indirekt héjakat tárgyaljuk részletesen, mert ezt tartjuk a jobb megoldásnak a mosoly átalakításához, főleg abban az esetben, ha jelentős módosítást szeretnénk elérni.

 

Az indirekt porcelán foghéj pozitív tulajdonságai

 

Nagy előnyük, hogy elkészítésük után nem jelentkezik szürkés vonal az íny szélén, mint bizonyos esetekben a fémkerámia fogkorona használatakor. Ennek oka az, hogy a kerámia foghéj fémmentes anyagból készül.

A héjkerámia a fog saját szöveteihez hasonlóan a fény számára átjárható, transzparens. Ezzel a tulajdonságával rendkívül magas esztétikai eredmény érhető el, így szinte lehetetlen megmondani, hogy a páciens saját fogait látjuk, vagy a héjkerámia fogpótlásokat.

Az esztétikia fogászati beavatkozások során, rendelőnkben a héjakat IPS e.max® préskerámiából készítjük, amivel kellően ellenálló, pontos és gyönyörű végeredményt érhetünk el.

 

Kerámia héj készítés lépésről lépésre

 

A kerámia fogászati héj igazi varázsa abban rejlik, hogy akár egy hét leforgása alatt teljesen új külsőt kölcsönözhetünk fogainak és varázsolhatjuk újjá mosolyát. Ma már lehetséges ez egy olyan kíméletes megoldással, ami maximálisan kíméli fogainak egészségét.

Az eljárás lényege, hogy korszerű technológiával megtervezett, kontaktlencse vékonyságú kerámia lapocskák készülnek a fogtechnikai laboratóriumban, amiket fogainak külső oldalára ragasztunk, így megszépül fogaink megjelenése  és mosolyunk is. Az eredmény úgy fog kinézni, mintha fogszabályozáson esett volna át.

Foghéj bejelentkezés

1. lépés: fogászati konzultáció, igényfelmérés és digitális diagnosztika

A foghéj készítés célja a fogak megszépítése, így teljesen természetes az, hogy a kezelést azzal kezdjük, hogy megismerjük az Ön esztétikai elképzelésit, hogy milyen változást szeretne megjelenésében. A precíz diagnózis felállításához digitális 3D fogászati CT felvétel készítésére is szükség lehet. A kíméletes CT felvételek alapján kezelőorvosa meg tudja határozni a fogainak aktuális állapotát és meg tudja tervezni a kerámia foghéj ideális méretét és formáját.

Foghéj mosolytervezés

2. lépés a fizikai vizsgálat nemzetközi gyakorlattal rendelkező esztétikai specialista által

Ahhoz, hogy Ön a kezelés végén maximálisan elégedett legyen fogainak megjelenésével, a kezelőorvosnak precízen meg kell terveznie a kerámia héjak részleteit. A tervezés eredményét ezt követően közösen megbeszélik és az elképzeléseit figyelembe véve közösen állítják össze a kezelési tervet, ami garantálja a várt eredményt.

Ezt követően készül egy könnyen értelmezhető és grafikusan ábrázolt írásos árajánlat garanciával, amiből kiderül, hogy milyen lépésekből áll és mennyibe fog kerülni a teljes kerámia foghéj készítési folyamata.

Amennyiben a biztonság mindennél fontosabb az Ön számára, akkor esztétikai specialistánk viaszmintából elkészíti leendő kerámia héjainak modelljét (wax-up), hogy az eredmény még a beavatkozás megkezdése előtt látható legyen. Ezzel tudjuk maximalizálni azt, hogy a végén garantáltan elégedett legyen megszépült mosolyával.

Foghéj előkészítése

3. lépés: a szájüreg előkészítése

A kerámia héjak elkészítése előtt gondoskodnunk kell a szájüreg megfelelő higiéniai állapotáról. Ez elérhető egy dentálhigiéniai kezelés vagyis fogkő eltávolítás segítségével, ami tiszta és alacsony baktériumszámú környezetet teremt. Ezt követően kezelőorvosa orvosolja a kisebb fogászati problémákat is.

Porcelán héj csiszolás képe

4. lépés: a fogak előkészítése a kerámia foghéjakhoz

Fogszakorvos kollégánk helyi érzéstelenítésben előkészíti (preparálja, lecsiszolja) a fogakat a kerámia héjakhoz. Ez egy kíméletes lépés, ami csak minimális foganyag veszteséggel jár. Ezt követően lenyomatot vesz a fogakról, amit az épületben működő fogtechnikai laboratóriumba küld, ahol a héjak készülnek majd.

Az előkészített fogakra ideiglenes héjak készülnek, éppen ezért érzékenység nem várható. Ezt követően gipszminta készül, majd a fogtechnikus megtervezi a héjakat. A tervezést követően a laboratórium egy speciális préstechnológiával előállítja az Ön személyre szabott kerámia héjait, amit visszajuttat kezelőorvosának.

Foghéj próba

5. lépés: a próba

Fogorvosa az elkészült kerámia héjakat bepróbálja, hogy az anatómiai és esztétikai szempontból is tökéletesen illeszkedjen az előkészített fogakra. Ebben a fázisban Önt is megkérjük, hogy véleményezze új mosolyát. Ha szükséges, további módosításokat kérünk a fogtechnikai labortól.

Foghéj képe

6. lépés: a beragasztás

Sikeres próba esetén kezelőorvosa a héjakat véglegesen beragasztja az előkészített fogakra. A beragasztást követően a kerámia fogászati héj és ezzel együtt az Ön megszépült mosolya már el is készült.

Porcelán foghéj árak, mennyibe kerül?

 

A foghéj ár alapján is kategorizálható. Módosítja a költségeket az, hogy direkt héj vagy indirekt kerámia foghéj készül. Az különböző foghéj kerámia árak az oldal alján olvashatók, vagy a fogászati árak oldalon is megtalálhatóak.

Amennyiben a legesztétikusabb megoldást keresi mosolyának tökéletes helyreállítására, foghéj felragasztásával foglalkozó specialistáink várják jelentkezését a +36 1 690 1304-es telefonszámon! Ne feledje a mosoly szépítő foghéj Budapest központjában is elérhető, nem csak Hollywoodban.

Fogászati rendelőnk akkor is megoldást nyújt, ha valaki az esztétikai problémákon túl más típusú panaszokra is megoldást keres.

GYIK - Porcelán héj  gyakori kérdések

Mi az a porcelán héj?

A porcelán foghéj, fogtechnikus által készített kerámia lapocska, amit a fog külső felszínére ragasztunk. Alkalmas a fog formájának és színének megváltoztatására.

Milyen vastag a porcelán héj?

A kerámia foghéj vastagsága optimális esetben 0,3-1 mm között mozog.

A foghéj vélemények között olvastam, hogy a ragasztó könnyen elenged igaz ez?

A héjkerámia fogpótlások sikere, így a ragasztás tartóssága nagyban függ attól, hogy milyen fogszövetre ragasztjuk. Abban az esetben ha egészséges zománcra kerül, úgy nagyon erős ragasztó erőt tudunk elérni. Dentinre, vagyis a fog belső szövetére történő ragasztás során, kiemelten fontos a ragasztási folyamat precíz kivitelezése, hiszen itt alapvetően gyengébb kapcsolat létesíthető.

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

52 000 Ft

Direkt héj

109 000 Ft

E-max préskerámia héj

11 000 Ft

Mosolytesztelés (Mock-up) fogpótlás készítés előtt

11 000 Ft

Mosoly minta készítés (Wax-up) fogpótlás készítés előtt

Orvosaink