Ínygyulladás kialakulása, tünetei, fogínygyulladás kezelése

Oldalunkon szeretnénk összefoglalni minden tudnivalót az ínygyulladással kapcsolatban. Ha érdekli a téma érdemes egyéb cikkeinket is végigolvasnia, ahol megtudhatja mi a parodontológia, hogyan kezeljük a fogínysorvadást, vagy mit tehetünk ínyvisszahúzódás ellen.

Gingivitis jelentése, mit jelent a fogínygyulladás?

Gingivitis latinul nem más mint a fogínygyulladás, vagy ínygyulladás, ami a fogat körülvevő ínyszövet gyulladásos elváltozása, ami ínyvérzéssel jár.

Fogínygyulladás okai, kialakulása 

Minden emberre igaz megállapítás, hogy szánkban sok millió baktériummal élünk együtt. Egészséges esetben az említett baktériumok száma, vagyis a szájhigiénia minősége egyensúlyban van a fogak mellett munkálkodó immunrendszeri védekező mechanizmusokkal. Ilyenkor nincs klinikailag érzékelhető gyulladás a szájüregben.

 

Íngyulladás képe, lepedék

1. Felhalmozódott lepedék

 

A probléma akkor kezdődik, amikor a nyálból folyamatosan képződő dentális plakk, lepedék, megkötődve a fogfelszíneken nem kerül kellő alapossággal eltávolításra. Ilyenkor tud a lepedék és az annak felszínén megtapadó sok millió baktérium vastag, a gyulladásnak kedvező felrakódásokat létrehozni minden szánkban jelenlévő felszínen. Ilyenkor beszélünk íny gyulladásról (gingivitis). Ínygyulladás képe jobbra.

Amennyiben a megfelelő fogmosás segítségével az említett lepedék réteget nem bontjuk meg, nem dörzsöljük le, akkor napokkal később elmeszesedik, kialakul az úgynevezett fogkő.

A fogkő eltávolítása már hagyományos fogmosási technikával nem lehetséges, ahhoz fogorvosi vagy dentálhigiénikusi segítség és műszerkészlet szükséges. 

Akár a szabad fogfelszínen, akár a fogkő felszínén alakul ki friss lepedék réteg, az mindig az íny gyulladását segíti elő a rajta megtelepedő kórokozók miatt.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a gyulladt íny oka a szájban felhalmozódó lepedék réteg, illetve az abban megtapadó rengeteg baktérium. Fogínygyulladás kialakulásának kedvez tehát a rossz szájhigiéne, valamint a fogmosást nehezítő minden egyéb tényező, úgymint:

 • torlódott fogazat;

 • bedőlt fogak;

 • elálló szélű, nem pontos tömés, korona;

 • fogszuvasodás;

 • dohányzás;

 • elhasznált, régi fogkefe;

 • fogszabályozó készülék;

 • egyoldalú táplálkozás.

Szakorvos tanácsa

 

A fogínygyulladás különböző faktorok, hajlamok megléte esetén könnyen súlyosabb ínybetegség kialakulásához vezethet akkor is, ha fájdalmat nem érzünk. Gyulladt íny tünetei, úgymint vérző íny esetén érdemes időben felkeresnie rendelőnket, hogy kivizsgálhassuk a problémát. A legtöbb esetben a szájüregi gyulladás megoldása gyors, egyszerű, és látványos eredménnyel jár. Várjuk szeretettel!

Dr. Lukács László parodontológus

2. Fogínygyulladás gyógyszer összefüggése

 

Vannak olyan gyógyszerek amik hajlamosító tényezőként szerepelnek a gingivitis kialakulásában. Ez nem azt jelenti, hogy önmagában elégségesek az elváltozás megjelenéséért, de szedésük és egy kis megtapadt lepedék együtt már elégséges ahhoz, hogy ínygyulladás, ínymegnagyobbodás alakuljon ki, hiszen fokozzák a szervezet gyulladásos válaszreakcióját.

A gyógyszer okozta ínygyulladás, ínymegnagyobbodás onnan ismerhető fel, hogy a fogak közötti íny háromszög területére korlátozódik (íny papilla). Mely gyógyszereknek lehet mellékhatása az ínygyulladás?

 • Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek ( kálcium csatorna blokkolók )

 • Immunszupresszáns gyógyszerek ( ciklosporin )

 • Hydantoin származékok

Megoldást jelenthet ezen gyógyszerek kiváltása más hatóanyagtartalmú alternatívákkal. Ezt a döntést természetesen csak a kezelőorvos hozhatja meg.

 

3. Hormonális változás is ínygyulladás oka lehet

 

A szervezetünkben zajló hormonális változások is szerepet játszhatnak a gingivitisz kialakulásában, ami elsősorban hölgyeket érint. Ilyen lehet a terhesség, menopauza időszaka. Állapotos hölgyek 60-70%-nál fordul elő, így nagyon fontos a szájhigiénia kifogástalan betartása.

4. Egyoldalú táplálkozás, vitaminhiány, dohányzás

 

A nem kellően változatos, rostszegény, táplálkozás és az elégtelen vitaminbevitel is szerepet játszik az ínygyulladás megjelenésében. Kiemelten fontos szerepe van a megfelelő c vitamin szintnek.

A dohányzás is negatív hatással bír az íny állapotára, és fokozza az ínyproblémák, ínygyulladás súlyosságát. Irritálja a szöveteket, szájnyálkahártya gyulladás és egyéb szövet degeneráció kialakulásához vezethet.

 

5. Fogínygyulladás lelki okai, lehetséges ez?

 

Lelki állapotunk, stressz szintünk köztudottan befolyásolja testünk védekező képességét, így hatással lehet tulajdonképpen minden szervezetünkben lejátszódó folyamatra kisebb vagy mértékben. Ennek tekintetében az ínygyulladás kialakulásában, súlyosságában is szerepet játszhatnak lelki faktorok.

 

6. Genetikai hajlam, öröklődés

 

A fogágybetegség, ínygyulladás kialakulását befolyásolja a genetikai hajlam. Mindig nagyobb figyelmet kell fordítani az ínyproblémák, felismerésére azokban a családokban, ahol már előfordult a betegség a családtagok között. Ezért itt elengedhetetlen a rendszeres szűrővizsgálaton való részvétel.

Ínygyulladás tünetei

Sajnos az ínygyulladás tünetei nem mindig okoznak riadalmat a páciensek körében, hiszen sokan úgy vélik, hogy ezek az enyhének látszó tünetek nem jelentenek semmilyen komoly veszélyt a szájüregi egészségre. Azt azonban látni kell, hogy még a legenyhébb tünetek is előjelei lehetnek egy sokkal súlyosabb, az egész fogágyat érintő, legtöbbször visszafordíthatatlan betegségnek, úgymint  a fogínysorvadásnak (parodontitis).

Vannak olyan esetek is amikor kellemetlen tüneteket, akár fájdalmat tapasztalhatnak pácienseink. Az egészséges fogíny könnyen megkülönböztethető a gyulladt fogínytől.

A fogínygyulladás tünetei a következők:

 • ínyvérzés;

 • fogíny duzzanat, vöröses íny;

 • érzékeny, néha fájó fogíny;

 • lepedék, fogkő jelenléte;

 • kellemetlen lehelet;

 • fogíny tályog;

 • rossz lehelet.

Fogínygyulladás következményei

A fogászati rendelőben a gyulladt íny kialakulásának legnagyobb veszélye az, hogy kezelés nélkül bizonyos esetekben ráterjedhet a fogágy többi szövetére is, ezzel fogágygyulladás (parodontitis), fogínysorvadás kialakulását előidézve. Ahhoz, hogy a csontot is pusztító ínysorvadás alakuljon ki egyéb tényezőknek is fenn kell állnia, de ezek megléte esetén visszafordíthatatlan károsodásokat szenvedhet a fog tartószerkezete.

Fogínygyulladás kezelése

Fogínygyulladás kezelése

A fogínyvérzés kezelése épp olyan egyszerű, amilyen egyszerűen megérthető a kialakulásának oka. A szájban felhalmozódó lepedék, fogkő eltávolítása, és tartósan távol tartása a titka a sikeres kezelésnek. 

Természetesen ez nem mindig ennyire egyszerű, hiszen amikor torlódott fogak vagy nagyon pontatlan széli záródású fogpótlások mellett kell tökéletesen eltávolítani a plakkot, akkor annak azért vannak nehézségei.

Ínygyulladás kezelése a fogorvosi rendelőben

 

A gyulladt fogíny kezelése legtöbbször annyit takar, hogy a fogorvos, parodontológus vagy dentálhigiénikus különböző kézi vagy gépi eszközzel, polírozóval, speciális EMS készülékkel ( irányított biofilm terápia ) letakarítja a lepedéket valamint a fogkövet a fog- és ínyfelszínekről, majd a megtisztított felszíneket simára polírozza. A fogkő eltávolítás témájában itt olvashat részletesen.

Ezzel párhuzamosan segítünk a páciensnek megtanulni a helyes fogmosási technikát, ajánlunk olyan kiegészítő eszközöket, amelyekkel hatékonyabban tudja eltávolítani a lepedéket a hétköznapokban. Megmutatjuk a fogselyem, a fogköztisztító kefe megfelelő használatát, valamint szájfertőtlenítő, gyulladáscsökkentő szájvíz használatát rendeljük el. 

Fogínygyulladás gyógyszer segítségével történő kezelése csak abban az esetben indokolt, ha gennyes ínygyulladás, fájdalmas fogíny fekély alakult ki.  Akut fogínygyulladás kezelése vagy fájdalmas fogínygyulladás kezelése kapcsán szóba jöhet antibiotikumos terápia is, de ennek eldöntése mindig szakember feladata. Ez esetenként magas lázzal és általános tünetekkel jár.

A gyulladásmentes állapot fenntartásában a régi, pontatlan, elálló szélű fogművek korrekciója, cseréje is alapvető fontosságú. Ebben kérje fogorvoskollégáink segítségét, akik minden egyes tömlés, betét, korona vagy híd készítésekor szem előtt tartják a készítendő fogrestaurátum tisztíthatóságát. Minden esetben pontos, vállas előkészítés mellett végezzük a fogpótlások kialakítását.

 

Ínygyulladás kezelése házilag. Mit tehetünk vérző íny ellen?

A fogíny gyulladás kezelése otthon is nagy fontossággal bír, ezáltal kiegészítve a professzionális kezeléseket. Fogínygyulladásra a legjobb, ha nem úgy gondolunk, mint egy esetenként kialakuló enyhe betegségre, hanem mint egy folyamatosan leselkedő veszélyre, amely ellen minden nap tennünk kell. 

Az otthoni kezelés mellett azonban ne feledkezzünk meg a professzionális fogorvosi ellátásról sem, mert csak így van mód a rejtett, kezdetben ártatlannak tűnő folyamatok időben történő felismerésére, kezelésére. Előrehaladott folyamatok, mint a gennyes ínygyulladás kezelése házilag egyáltalán nem javasolt.

Fogínygyulladásra a legjobb módszer az alapos fogmosás

 

A vérző fogíny kezelése házilag a legsikeresebb akkor, ha a tökéletesen végzett fogmosást időnként fertőtlenítő szájöblögetéssel is kiegészítjük. Ez nem csak a lepedék eltávolításában segít, hanem a kellemetlen lehelet megszűntetésében is. 

 

Fogköztisztító kefe, fogselyem

 

Fogínygyulladás ellen a fogkefe használata szükségszerű, de nem elégséges eleme a tökéletes szájhigiénia fenntartásának. Fontos a fogközök fogselyemmel, vagy fogköztisztítóval való tisztítása is, hiszen ezek a területek a normál fogkefe által nem elérhetőek, így kritikusak az ínygyulladás kialakulása szempontjából

 

Gyulladáscsökkentő szájvíz

 

Gyulladt íny kezelése házilag lehetséges különböző szájvizek használatával is, de a mechanikus tisztítást semmiképpen nem helyettesítheti, csupán kiegészítheti azt.

 

Fogínygyulladásra ecsetelő

 

Léteznek ecsetelők amik szóba jöhetnek gingivitis kezelésére, de hasonlóan a szájvíz használatához ezek csak járulékos segítői a kezelésnek, hiszem minden esetben a lepedék eltávolítása az elsődleges terápiás lépés.

Fogínygyulladás megelőzése

A fentiek tükrében, mint minden betegségnél így ebben az esetben is a legcélravezetőbb a folyamatok megelőzése. Ez az oki tényezők csökkentésén túl a megfelelő szájhigiéné fenntartásával valósítható meg.

A megelőzés része az otthon elvégzett higiéniai lépéseken túl a rendszeres professzionális tisztítás és a szűrővizsgálaton való megjelenés is, ami 6 havonta javasolt.

 

Előzze meg az ínygyulladást és látogasson el egy kontroll vizsgálatra a Helvetic Clinics rendelőjébe. A fogínygyulladás megelőzése, fogínygyulladás kezelés Budapest belvárosában, csak egy telefon kérdése. Hívja a +36 1 690 1304-es telefonszámot és készséggel állunk rendelkezésére!

GYIK - Fogínygyulladás gyakori kérdések

A fogkoronám mellett gyulladt, lila színű az íny. Ez lehet gyulladás?

A nem pontos széli záródású, ún. elálló szélű koronák mentén az íny sokkal nehezebben tartható tisztán, emiatt az ott felhalmozódó lepedék később gyulladást, akár csontvesztést is okozhat. Ilyen esetben nagyon fontos a koronák, fogpótlások, tömések könnyen tisztítható, pontos szélű fogművekre cserélése.

Mi a teendő fogínyvérzés esetén?

Az ínyvérzés nagyon gyakor tünet, és nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni. Fontos azonban, hogy járjunk rendszeres fogorvosi vizsgálatra, hogy szakember vizsgálhassa meg az ínyvérzés okát. Egyszerű esetben fogkőeltávolítás elégséges lehet, melyet megfelelő otthoni szájhigiénia egészítsen ki. Az ínyvérzés egyáltalán nem ok arra, hogy a mechanikus tisztítást, fogmosást szüneteltessük, sokkal inkább alaposabb fogmosás javasolt.

Az ínygyulladás gócnak számít?

Amíg a gyulladás csak az ínyre lokalizálódik addig nem beszélünk gócról. Abban az esetben, ha ez a mélyebb szövetekbe terjed és fogágybetegség alakul ki akkor már igen.

Vendégeink mondták

Andrea

„Fogimplantáció miatt kerestem fel az intézményt, ahol Dr. Bárka Csanádhoz kaptam időpontot. A konzultáció során minden kérdésemre részletes választ kaptam, így már az első alkalommal pozitív élményekkel távoztam. Az implantáción túl vagyok, az egész folyamat tökéletes precizitással zajlott, kellemes környezetben. Ezúton is szeretném megk... Tovább olvasomöszönni Dr. Bárka Csanádnak és tündéri asszisztensének a hozzám való kedvességet, segítőkészséget." Mindenkinek szívből ajánlom a rendelőt! Kevesebb

Bihari Andrea értékelése logo
Barnabás Cs.

Nagyon kedves személyzet és profi hozzáállás. Ma voltam fogkő eltávolításon és meg kell mondjam, hogy aki elvégezte precíz,nagyon odafigyelő szakmailag a legjobbat hozta és mindezek mellett nagyon kedves, aranyos hölgy volt. Csak ajánlani tudom! Köszönöm szépen!!! ? Alig várom legközelebbi kezelést.

Barnabás Cs. értékelése logo
Eszter H.

Elképesztően profi csapat! Szakmailag tökéletesen felkészültek, empátiából, “emberségből” IS csillagos ötös! Jártam már más fogászati klinikákon- de itt a “22-dik” (igen, ez nem is a 21-dikben megszokott!) század felszereltségével és a legprofibb, legkedvesebb emberekkel találkoztam! Szívből ajánlottam családtagoknak, barátoknak, ismerősö... Tovább olvasomknek eddig is és ezután is! Miattuk már nem félek a Fogtündértől ? Kevesebb

Eszter H. értékelése logo
Evelin

Mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg annak, aki nem szeretne 2-3 hónapos időpontra várni. Mindenki nagyon kedves, segítőkész. Ha bármi fog bajom lesz a közeljövőben, csak is hozzájuk!A jánlani tudom!?

Evelin Értékelése logo
István

„Minden szakember 100%-ban nyújtja mindazt, amit az ember elvárhat egy magán klinikától! Már a recepción egy teljesen profi csapat fogadja az embert! Az orvosok pedig maximálisan paciens orientáltak! Nekem minden problémámat maximálisan megoldották és meg is fognak oldani! Az egyetlen hely, melyben a bizalmam töretlen és az egyetlen hely,... Tovább olvasom ahol nem félek a fogorvostól! Köszönök nekik mindent!" Kevesebb

M. István értékelése logo
Fruzsina

„Pozitív fogadtatás már a recepción. Kedvesek és segítőkészek voltak. Dr. Bárka Csanád volt a kezelőorvosom, gyorsan és fájdalommentesen távolította el a bölcsességfogaimat. A műtétek során az asszisztensek is hasonló profizmussal dolgoztak, mint Ő. Előtte egy átfogó tájékoztatást adott, ami megnyugtatott a kezelésemet illetően. A gyógyul... Tovább olvasomásom is problémamentesen történt. Nyugodt szívvel ajánlom a klinikát, annak is aki egyébként retteg a fogorvostól." Kevesebb

Fruzsina értékelése logo
Georgina

„Több orvossal és asszisztenssel találkoztam. Nagyon kedvesek voltak, mindkét alkalommal elmondták mi fog történni és hogy hogyan csinálják. Még biztosan fogok velük találkozni ,de már sokkal kevesebb félelem van bennem hála nekik. Bátran ajánlom mindenkinek!"

Georgina értékelése logo
Gyula

„A Helvetic Clinics egy olyan hely, ahol mindenki mosolyog. Már az első alkalommal is azt éreztem, hogy jó helyen, jó kezekben vagyok. A magabiztosság, a szakmaiság fontos a gyógyításban, itt ezt magkaptam. Minden kezelésen azt történt, amit megbeszéltünk. Sosem izgultam, sosem fájt a kezelés. Mindenkinek ajánlom a Helveticet!”

Gyula értékelése logo
Isty

Nagyon profi csapat, figyelmesek kedvesek fájdalom mentes kezelés. Nagyon köszönöm!

Isty értékelése logo
F. Milán

„Kiváló csapat, nagyon kedves recepcióval. Az egyetlen fogászat ahova bármikor szívesen megyek, mert tudom, hogy a legjobb minőséget kapom."

F. Milán értékelése logo
Katalin

„Nagyon kíméletes fogeltávolításon estem át. A dolgozók kedvesek, figyelmesek voltak.”

Lackó Katalin értékelése logo
Sz. Edit

Szuper csapat?Profi orvosok. Többféle kezelésen (tisztítástól a komolyabb beavatkozásig) voltam már, minden alkalommal 100%-ig meg voltam elégedve. Semmi fájdalom?Ami még fontos számomra, nagyon kedves mindenki❤️ Szívből ajánlom!

Sz. Edit értékelése logo
Tamás

„Budapest egyik legjobb fogászati klinikája véleményem szerint. Ráadásul könnyen elérhető helyen, a belvárosban! Évek óta hozzájuk járok ellenőrzésre ill. kezelésekre és eddig mindig csak pozitív tapasztalatokkal tértem haza. A rendelő modern, tiszta és felszerelt, az ott dolgozó személyzet nagyon kedves és segítőkész, az orvosok pedig ma... Tovább olvasomgas szakmai színvonalon végzik munkájukat, így tényleg csak ajánlani tudom őket, noha több budapesti rendelőben is megfordultam már! Bármilyen problémával fordultam eddig hozzájuk, mindig ugyanazt a színvonalat hozták, tartós, ugyanakkor fájdalommentes megoldásokat kínálva, ami nekem fontos szempont!” Kevesebb

Tamás értékelése logo
Mariann

„Nagyon profi és kedves csapat! Elég komplex kezelésen voltam náluk. Több fogorvos és fogászati asszisztens keze alatt megfordultam. Mindig kedvesek voltak, pontosan elmondták mi fog történni, mit csinálnak. Profin dolgoznak. Az ügyfélszolgálatos hölgyek is mindig készséggel álltak a rendelkezésemre, kedvesek, érdeklődők, segítőkészek. Bá... Tovább olvasomtran ajánlom mindenkinek!” Kevesebb

Mariann értékelése logo
Petra

„Nagyon kedves, és hozzáértő a személyzet minden része, a recepcióstól kezdve a szakorvosig. Dr. Bendes Balázs kb 1 perc alatt húzta ki a bölcsességfogamat, fájdalom nélkül. Örök hálám! Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fogaszatot, garantáltan nem megyek soha többet máshova."

Simon Petra értékelése logo
Suu

„A legjobb fogászat! Soha többé nem megyek máshova csak ide! Ma jártam gyökérkezelésen, és majdnem elaludtam a doktornő székében! Volt mar sajnos par gyokerkezelesem, de sehol nem talalkoztam olyan profizmussal mint itt! Csak ajanlani tudom mindenkinek! Ha draganak tartja valaki inkabb gyujtsetek de ne menjetek mashova csak ide ❤️"

Faragó Suu véleménye logo
Stella

„Szuper rendelő nagyon barátságos munkatársakkal. Le voltam nyűgözve… Mindig szívesen térek vissza. Nagy köszönet az egész csapatnak… U.i.:Különleges, hogy a csapat már több, mint 2 éve ugyanaz!!"

Stella értékelése logo
Urban Z.

„Én még ilyen boldogan és mosolygósan nem jöttem ki orvostól korábban,mint innen... ? Ezelőtt még soha nem volt foghúzásom, viszont sok rossz tapasztalatot hallottam már olyanoktól, akik máshol jártak - így kimondottan féltem, vajon mire számíthatok, de teljes körű tájékoztatást kaptam, végig nyugtatgattak és SEMMI nem fájt a beavatkozá... Tovább olvasoms közben! Tiszta, gyönyörű, igényes hely... már majdnem hotelszerű beütéssel egyébként... :))) És fontos kiemelnem,hogy nagyon kedves volt mindenki, Bendes Balázs doktor úrral pedig külön nagyon elégedett voltam, kedvet is csinált nekem a többi beavatkozáshoz, amiket eddig halogattam, így be is jelentkeztem újra. ? Nagyon ajánlom! Köszönöm!" Kevesebb

Urban Z. értékelése logo
Zizi

„Nagyon boldogan és mosolygósan jöttem ki erről a helyről. Ezelőtt még soha nem volt foghúzásom, viszont sok rossz tapasztalatot hallottam már olyanoktól, akik máshol jártak - így kimondottan féltem, vajon mire számíthatok, de teljes körű tájékoztatást kaptam, végig nyugtatgattak és SEMMI nem fájt a beavatkozás közben! Tiszta, gyönyörű, i... Tovább olvasomgényes hely... már majdnem hotelszerű beütéssel egyébként... És fontos kiemelnem, hogy nagyon kedves volt mindenki, Bendes Balázs doktor úrral pedig külön nagyon elégedett voltam, kedvet is csinált nekem a többi beavatkozáshoz, amiket eddig halogattam, így be is jelentkeztem újra. :) Nagyon ajánlom! Köszönöm!” Kevesebb

Zizi értékelése logo
Zsuzsanna

„Profizmus felsőfokon!!!! Most jöttem ki 3 foghuzás után, mosolyogva és olyan boldogan, mint még soha!!!!! Dupla 5 csillag mindenért!!!! Köszönöm szépen!!!"

Zsuzsanna Mónika Dakos értékelése logo
Éva

„Kiváló,minden szinten magas profizmus jellemzi a csapatot!"

Szabadfalvi Éva értékelése logo
Anikó

„Szakképzett, kedves személyzet, csak ajánlani tudom mindenkinek."

Popon Anikó értékelése logo
A. S. G. (Fr)

„Most fejeztem be egy implantos, inlay-es kezeléssorozatot. Minden remekül ment. Nagyon előzékeny és figyelmes csapat. Minőségi munka. A fogorvostól való félelmem teljesen megszűnt. Az eredmény tökéletes.”

A. S. G. (Fr) értékelése logo
Gabriele (DE)

„Gyors, kompetens és barátságos Kapcsolatfelvétel Emailben és telefonon az 1. látogatás előtt, utána is volt lehetősége az embernek a kérdéseivel kompetens munkatárshoz fordulni, ami személy szerint nekem nagyon fontos volt. Szuper gondoskodás, állandó barátságos munkatársak a reptérről való elhozataltól egészen a kezelések alatti utolsó ... Tovább olvasomkontrollig. Úgynevezett „Pácienskoordinátorok” állnak mindig az emberek rendelkezésére, bármely anyanyelvre fordítanak a fogászati kezelések közben. Biztonság érzetét nyújtják, az embernek van személyesen kihez fordulnia és szuper munkát végeznek. Köszönet ezért Stefánnak, Eszternek és Ervinnek! Egészében barátságos, laza atmoszféra uralkodik, soha nem éreztem úgy, hogy a fogorvosok az idő szorítása alatt dolgoznának. Az embert egy kezelésre sem beszélik rá, az ember erről maga dönt- minden kérdést amely az ajánlott kezelésekre vonatkozik, nyugalomban átbeszélhetünk és átgondolhatunk. Nincs „rejtett” költség, a kezelések árát teljesítették. A technikai berendezések számomra magas szintűnek tüntek. A kezeléseimet (implantátum, zárt küret) már az első kétnapos tanácsadásnál el tudtuk kezdeni. Minden kezelés fájdalommentes volt. Az orvosok azon fáradoztak, hogy mindent nyugodtan elmagyarázzanak, ha további kérdések merültek fel. Bennem nagyon kompetens és bizalomgerjesztő benyomást keltettek. A nyelvi akadályok tulajdonképpen nem léteznek, mivelhogy a pácienst kísérő jól fordít és a legtöbb orvos pl. jól beszél angolul. Ha az ember szeretne, akkor a klinikához tartozó kitűnő hotelben is lakhat. Ez sok mindent leegyszerűsít, ha az embernek egy nap több kezelése is van. Összefoglalva csak annyit mondhatok, hogy boldog vagyok , hogy rátaláltam erre a klinikára és hogy meg mertem tenni az első lépést. Továbbra is mindent ott fogok végeztetni. Engem a komoly munkavégzés és az ottani kedvesség teljesen meggyőzött." Kevesebb

Gabriele (DE) értékelése logo
S. Stéphane (CH)

„Szuper fogadtatás, profi munka, jól felszerelt rendelők - implantátumokat, koronákat csináltattam."

S. Stéphane (CH) értékelése logo
Therese (DE)

„Szeretnék mindenért köszönetet mondani! Nincs semmi kifogásolható dolog. Mindenekelőtt az egész személyzet barátságossága volt nagyon kellemes. Az orvosok tökéletes munkát végeztek!"

Therese (DE) értékelése logo
Monika (DE)

„A teljes fogazatot helyreállították. Egyszerűen csak szuper. A klinika oldaláról semmi sincs, amit jobban lehetne csinálni. A gondoskodás szuper! A fogorvosok művészek"

Monika (DE) értékelése logo
Marlies (DE)

„A kezelésekkel, amelyek több mint egy évig tartottak, több mint elégedett vagyok. Az optikai eredmény szuper. Az orvosi szakkompetencia nagyon jó kezelésekkel magas szinten van, az anyagok minősége is nagyon jó. Implantátumok fair árakon! A hangulat a klinikán nagyon nyugodt és barátságos minden munkatárs részéről. A tolmácsolás szuper é... Tovább olvasoms nagyon hasznos. Nagy bizalmam van a klinika és a munkatársakkal szemben… Szivélyesen köszönöm mindannyiótoknak, amiért ennyire jól éreztem magam!" Kevesebb

Marlies (DE) értékelése logo
Jacques (FR)

„A recepcióstól a sebészig mind nagyon jó szakemberek. A személyzet nagyon komoly, alapos, megbízható."

Jacques (FR) értékelése logo
J. C. (CH)

„Nagyon pozitív volt a tapasztalatom a klinikán, több figyelemre méltó emberrel is találkozhattam - jó szakemberek, jóindulatúak és törődnek a pácienssel. Nagy köszönet dr Bendes Balázs és dr Lemperger Szandra orvosoknak. A türelmük, finomságuk, jóindulatuk és szakértelmük rendkívüli. Köszönöm Sipkó Rita asszisztensnek is a diszktrét, elk... Tovább olvasomötelezett, gyengéd, kedves munkáját. Hálásan köszönöm!" Kevesebb

J. C. (CH) értékelése logo
Heinz (DE)

„Az egész csapat szuper munkát végez. Minden egyes kezelésem közben tökéletes gondoskodásban volt részem. A tanácsadás mindig nagyon jó volt és számomra érthető. A kezelések mindig tökéletesek és nagyon professzionálisak voltak. A klinikát bármikor tudom ajánlani."

Heinz (DE) értékelése logo
Ely T. (EN)

„Tiszta környezet, professzionális csapat, nagyon szívélyes fogadtatás"

Ely T. (EN) értékelése logo
Shawn M. (EN)

„Azért jöttem el az Egyesült Államokból erre a klinikára, mert nincs egészségbiztosításom és nem tudtam magamnak megengedni a gyökérkezelést, tisztítást sem koronát. Nagyon ideges voltam, hogy el kellett hagynom a hazám kényelmét és a fogaim egészségét valakinek a kezébe kellett helyeznem, aki ilyen távol van, nem is említve a fogorvostól... Tovább olvasom való félelmemet. Meg kell hogy mondjam, hogy az elvárásaimat messze túlszárnyalták. A csapat professzionális és kitűnő kommunikációt nyújtott érkezésemkor a kezeléseim ideje alatt és még a kontroll alkalmával is. A teljes csapat, aki segített nekem, folyékonyan beszélt angolul és nagyon kedvesek voltak. A fogorvos még csokoládéval is megkínált amikor megemlítettem, hogy nem reggeliztem még és aggódott, mert pár óráig még nem ehettem a kezelés után. A konzultációm alkalmával mindent elmagyaráztak részletesen és kijelenthetem, hogy nem rég voltam fogorvosnál az államokban és tényleg csak a szükséges kezeléseket ajánlották, hogy a fogaimat helyrehozzák. Az ő véleményük is ugyanaz volt mint amit az otthoni fogorvos állított. Ami az árakat illeti, ugyanazok voltak online, mint amit a konzultációnál kaptam és a végén ki is fizettem. Semmi extra vagy rejtett költség nem volt. A csapat meghallgatott és mindent megtettek, hogy kényelmesen érezzem magam és gondoskodtak rólam. A rendelők nagyon tiszták és nagy csapatuk van, akik minden részletről gondoskodnak. Először élveztem igazán egy fogászati kezelés élményét és mindenkinek ajánlani tudom a klinikát. Az pedig csak bónusz, hogy Budapest egy gyönyörű város, amit érdemes meglátogatni. Még a reptérre is kijöttek elém és ki is vittek, mikor hazautaztam. Ha átfogó munkát kell elvégezni, a hotelban való elszállásolás nagyon megbízható és tökéletes a pihenésre és relaxációra. Köszönöm!" Kevesebb

Shawn M. (EN) értékelése logo
Shanil D. (EN)

„Kivételesen professzionális. Szuper vendéglátás várja érkezéstől elutazásig. Barátságos és kompetens csapat, modern technológiát alkalmazva, magabiztosan, hotel és klinika egyben. Szívélyesen ajánlom!!!"

Shanil D. (EN) értékelése logo
Cedric C. (FR)

"Miután harmadik alkalommal tartózkodtam ezen a klinikán fontos fogászati kezelések miatt, ismét teljes elégedettség érzésével távozom. A fogadástól az ellátásig minden ellenőrzésük alatt állt, az ellátás minősége pedig kivételes színvonalú. Köszönöm az egész csapatnak és különösen az orvosomnak, hogy visszaadta nekem azt a mosolyt, amit ... Tovább olvasomannyira hiányoltam. Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el ide és vegye igénybe a kezeléseket... hamarosan találkozunk a lezáró kezeléseknél." Kevesebb

Cedric C. (FR) értékelése logo
Jiuying F. (CH)

„A folyamat nagyon világos, az ára is jó, az orvos nagyon profi, és az egész folyamat fájdalommentes, kivéve az érzéstelenítést"

Jiuying F. (CH) értékelése logo
M.R (DE)

„Második tartózkodás, öt implantátum, gyökérkezelés, zárt kürettálás és négy foghúzás – mindez fájdalom nélkül, egy kis félelem, ami alaptalan volt. Köszönet az egész csapatnak, legyen szó fogorvosról, asszisztensről, tolmácsról vagy adminisztrációról. Hat hónap múlva folytatódik. Addig is... Megszűnt a fogorvostól való félelmem és viss... Tovább olvasomzaadták a mosolyomat. Köszönöm mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, ajánlani fogom másoknak is." Kevesebb

M.R. (DE) értékelése logo
M.S. (FR)

„Kiváló tapasztalat. Szakmailag kimagasló.. Nagyon hatékony és nagyon profi. Kifejezetten ajánlom, hogy ezen a klinikán kezeltesse magát és köszönök mindent a figyelmes személyzetnek."

M.S. (FR) értékelése logo
Magdalena K. (EN)

„Istenem, nem is lehetnék boldogabb, hogy a Helvetic Clinic-et választottam fogászati ​​kezelésemre. Rendkívül profi, tiszta, hatékony és .....fájdalommentes! Ügyfélszolgálat a legmagasabb szinten – mindenki nagyon kedves és segítőkész! Megkaptam a tervet az elvégzendő kezelésekről, egyértelmű árakkal és időbeosztással, így pontosan tudom... Tovább olvasom, mit, hogyan, mikor és mennyiért kell tennem. Elvittek a reptérről, a hazautazáshoz ingyenes antigén teszteket ajánlottak fel a reptérre való visszaszállítással együtt! Ingyenes konzultáció, panoráma röntgen – ezzel nem tévedhetsz. A szálloda ugyanabban az épületben található, és mindentől sétatávolságra van, de a tömegközlekedés széles körben elérhető és nagyon jó. Hop-on hop-off túra szó szerint 5 percre van. Adjon hozzá egy csodálatos legfelső emeleti lakást, gyönyörűen ízléses reggelit, csodálatos személyzetet és persze Budapest ÁÁÁÁ.... Budapest a Duna abszolút gyémántja, tónusaival, látnivalóival, látványosságaival, és nem megfeledkezve a finom magyar ételekről sem. Ha tudsz oroszul nagy előny, de mindenki beszél angolul is." Kevesebb

Magdalena K. (EN) értékelése logo
Franck M. (FR)

„A klinika tökéletes, a fogorvosok nagyon gyengédek és figyelembe veszik a betegek fájdalmát, így nulla fájdalom és az ár nagyon vonzó"

Franck M. (FR) értékelése logo
Yee M. T. (EN)

„A kiszolgálás jó, a személyzet (Ágnes és a recepciósok) nagyon kedvesek és segítőkészek, a fogorvosok (Dr. Bárká Csanád segített eltávolítani a bölcsességfogomat, Kocsis Anna, aki tisztította a fogaimat) profik, minden tiszta és rendezett."

Yee M. T. (EN) értékelése logo
Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

12.000 HUF

Dentálhigiénés program (1 állcsont)

24.000 HUF

Dentálhigiénés program (2 állcsont)

35.000 HUF

Irányított Biofilm Terápia csomag

39.000 HUF

Irányított Biofilm Terápia perio csomag

7.000 HUF

Polírozás

Orvosaink

Dr. Segatto Emil PHD, fogszakorvos

 • State of the Art Fogszabályozás
 • Arc-esztétikai elemzések
 • Orthognát sebészeti beavatkozások alkalmazása
 • Aktív önligírozó bracketek használata
 • Szkeletális horgonylatok
 • Sínes kezelések