Bölcsességfog műtét a megoldás, ha a fog, íny alatt van

A bölcsesség fog műtét a harmadik nagyőrlő fog eltávolításának komplikáltabb módja. Az alábbi cikkünkben igyekeztünk minden fontos kérdést megválaszolni ezzel kapcsolatban.

Szeretnénk azonban felhívni a kedves olvasó figyelmét egyéb témához kapcsolódó oldalunkra is ahol a 8-as fog eltávolítás egyszerűbb módjáról a bölcsességfog húzásról ejtünk szót, vagy a bölcsességfog általános kérdéseit válaszoljuk meg.

Bölcsességfog műtét: mit jelent? 

Bölcsességfog műtét a harmadik nagyőrlő sebészeti eltávolítását jelenti. A fog eltávolítása előtt minden esetben szájsebészeti konzultáció szükséges. Ennek keretében a szájsebész döntést hoz a fog eltávolításának módjáról, hiszen többek között mérlegeli a fog pozícióját, előtörésének fokát, a bölcsességfog gyökér struktúráját, az állkapocsban futó ideg közelségét. Ezek alapján bölcsességfog műtétet javasolhat a fog eltávolítására. 

Bölcsességfog műtét mikor szükséges?

Bonyolultabb esetben, ha a harmadik nagyőrlő csak részben tört át az ínyen, vagy egyáltalán nem, esetleg nem egyenesen nő ki, hanem fekszik, vagy oldalirányba nő a megoldást a bölcsességfog műtét jelenti.

 

Bölcsességfog műtét előtt: hogyan készüljön?

A beavatkozás minden esetben a konzultáció után külön ülésben végezzük. Műtét előtt fontos, hogy Ön is felkészüljön a beavatkozásra:

  1. Egyen kiadósan, ne érkezzen üres gyomorral. Teli gyomorral kivédhetjük az ájulás kockázatát, amit az alacsony vércukorszint okoz.
  2. Gyógyszereit szedje be, ha fogorvosa másképp nem tájékoztatja.
  3. Tegye szabaddá magát a műtét napjára és ne tervezzen munkát a beavatkozás után, inkább pihenjen, és kerülje a stresszt.
  4. Érkezzen kísérővel, aki támogatni tudja, ha gyengének érezné magát a beavatkozás után.

Szájsebész szakorvos tanácsa

 

Rendelőnkben a harmadik nagyőrlő fog műtétet nagy gyakorlattal, fogászati CT támogatás mellett, steril körülmények között végezzük. A műtéti beavatkozás fájdalom nélkül, hatékonyan történik és akár altatásban is elvégezhető. Keressen minket bizalommal, higgye el jó kezekben lesz. Várjuk szeretettel!

Dr. Bárka Csanád szájsebész

A bölcsességfog műtét menete

Egy steril, beavatkozás során a szájsebész kollégánk műtét útján tárja fel a fogat, ami részben vagy egészben az íny alatt vagy a csontban helyezkedik el. A beavatkozás elengedhetetlen feltétele a higiénikus steril munkakörnyezet a komplikációk elkerülése végett.

1. Érzéstelenítés: A bölcsességfog műtét is érzéstelenítéssel kezdünk, ami megegyezik az egyszerű foghúzásnál részletezett folyamattal. Természetesen rendelőnkben van lehetőség a bölcsességfog műtét altatásban történő elvégzésére is. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben altatásban végezzük a beavatkozást helyi érzéstelenítésre itt is szükség van.

2. Lebenyképzés, fog feltárása: A zsibbadás beállta után a szájsebész megfelelő eszközök használatával kiszabadítja, láthatóvá teszi a fogat lebenyképzés után. A csont feltárására a régen alkalmazott vésés már idejét múlt technológia és gépi eszközök (sebészeti motor) vették át a helyét.

Ezek ma már sokkal precízebb, és a páciens számára is sokkal kellemesebb munkavégzést tesznek lehetővé. Ezt követi a bölcsességfog eltávolítás, melynek során a fogat egészben vagy indokolt esetben darabokban távolítunk el. 

A fog darabolására akkor van szükség, ha az a hely szűke miatt egyben nem távolítható el. A fog egyben. vagy darabokban kerül kiemelésre.

3. Varrat behelyezése: A felnyitott területet varratok behelyezésével zárjuk

Bölcsességfog műtét után

Gyakran előforduló tünetek alsó bölcsességfogak eltávolításánál

 

Bölcsességfog műtét után érzékenység, fájdalom, duzzanat, jelentkezhet néhány napig. Szintén gyakran előfordul a műtött terület környékén a bőr elszíneződése, véraláfutás megjelenése is. 1-2 napig vérzés, a nyál véres elszineződése szintén gyakori jelenség. 

Szájnyitási nehézség, korlátozottság, szájzár szintén előfordul. A fenti tünetek megjelenése normális, előforduló jelenség.

Gyakori tünetek felső bölcsességfog műtét után

 

A felső bölcsességfog sebészi eltávolítása után a kellemetlen tünetek a legtöbb esetben sokkal ritkábban jelentkeznek. Érzékenység, fájdalom itt is megjelenhet, de sokkal ritkábban. Véraláfutás, vérzés a felső bölcsességfogak esetében is előfordul.

 

Bölcsességfog műtét szövődményei

 

A gyakori normális tüneteken túl, lehetnek nem várt szövődmények is, ami indokolja a szájsebész tájékoztatását. Abban az esetben, ha a “gyakran előforduló tünetek” részben felsoroltak nem múlnak el, vagy fokozódó egyre intenzívebb formában vannak jelen érdemes ellátogatnia egy kontrollvizsgálatra. 

Ha bölcsességfog műtét után genny ürül a területről, vagy ha zsibbadást érez haladéktalanul tájékoztassa fogorvosát. Abban az esetben, ha genny ürül általában a terület ismételt áttisztítása hozhat gyógyulást.

 

Varratszedés

 

A műtétet követő 7-10 napos intervallumban szükséges a varratok eltávolítása. A bölcsességfog műtét után lyuk keletkezik a fog helyén, ami miatt indokolatlan az aggodalom, hiszen ez idővel telítődik, sekélyebbé válik. Ez a folyamat sokszor több hónapot vesz igénybe.

Mit tegyünk a bölcsességfog műtét utáni gyógyulás elősegítése érdekében?

 

Összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót, ami elősegíti, lerövidíti a gyógyulás idejét, folyamatát és csökkenti a kellemetlenséget a beavatkozás után.

1. Szedjük a felírt gyógyszereket (fájdalomcsillapító, antibiotikum) az fogorvos előírásainak megfelelően. Ha nem várt tüneteket tapasztalunk azonnal kérjen tőlünk segítséget!

2. Hűtsük, jegeljük a területet hűtőpárna segítségével. Arra vigyázzunk, hogy ne hűtsük túl, mindig tartsunk szünetet. Javasolt 10 perc hűtés után 10 perc szünetet tartani. 

A hűtőpárnát mindig csomagoljuk konyharuhába használat előtt. A meleg serkenti a gyulladásos reakciókat, emiatt a beavatkozás utáni napokban kerüljük a napozást, a szauna és fürdők használatát két hétig. 

3. A megfelelő szájhigiénia fenntartása nagyon fontos. A megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen a gyors komplikációmentes sebgyógyuláshoz. Tisztítsa a fogait fogkefével, Ne öblögessen, ne szívogassa a sebet! A sebészeti terület körül óvatosan használja a fogkefét. 

A sebet közvetlenül ne dörzsölje a varratszedés előtt, majd csak  10 nappal a beavatkozást követően. Varratszedés után az érintett terület tisztítható, használjon puha sebészeti beavatkozások utánra ajánlott fogkefét. 

4. Fontos a pihenés ezért kímélje a szervezetét, mert ez jótékony hatású a gyógyulásra nézve. Mellőzze a nehéz fizikai munkát!

5. Igyon sok folyadékot, de kerülje a forró italokat. Könnyű ételek fogyasztása javasolt az első héten a beavatkozást követően. Kerülje a sör és a nyers tejtermékek (tej, joghurt, tejföl stb.) fogyasztását az első 6-7 napban.

6. A pulzusszáma emelésének elkerülése érdekében 3 hétig kerülje az erős fizikai aktivitást a beavatkozás után. A sportolás lüktető fájdalomhoz, vérzéshez vezethet. 

7. Dohányzás tilos minimum 6-10 napig a műtét utáni időszakban.

Bölcsességfog műtét ár

A bölcsességfog műtét ár szempontjából több tényezőtől függ. A bölcsességfog eltávolítás ár alapján több csoportba sorolható függően a beavatkozás nehézségétől. A bölcsességfog műtét árak az oldal alján találhatók, vagy a fogászati árak oldalon ismerhetők meg.

 

Bölcsességfog műtét Budapest belvárosában

Ha bölcsességfog műtétre van szüksége jelentkezzen be egy konzultációs időpontra a +36 1 690 1304-es telefonszámon, vagy keresse fogorvosi rendelőnket e-mailen. 

A Helvetic Clinics fogorvosi rendelő szájsebészei fájdalom nélkül kezelik a 8-as fog okozta panaszokat. Várjuk szeretettel!

GYIK - Bölcsességfog műtét gyakori kérdések

Alsó bölcsességfog műtét után tovább volt érzékeny a foghúzás helye, mint a felsőnél, normális ez?

Az alsó 8-as műtét után gyakoribbak a szövődmények. Érdekes módon a szövődmény megjelenése és mértéke nincs összefüggésben a bölcsességfog műtét nehézségével.

Mik lehetnek a bölcsességfog műtét utáni szövődmények?

A leggyakoribb szövődmények a fájdalom, a duzzanat, a bőr elszíneződése, vérzés, szájnyitási korlátozottság.

Vendégeink mondták

Berci

Nagyon kedves, segítőkész és rugalmas volt mindenki. Bölcsességfog húzásra mentem. Minden úgy volt ahogy előre megbeszéltük. Szép, tiszta az egész rendelő. Ügyesen és gyorsan dolgozott a fogorvos. Ajánlom a klinikát! :)

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Keszthelyi Berci értékelése logo
Fruzsina

„Pozitív fogadtatás már a recepción. Kedvesek és segítőkészek voltak. Dr. Bárka Csanád volt a kezelőorvosom, gyorsan és fájdalommentesen távolította el a bölcsességfogaimat. A műtétek során az asszisztensek is hasonló profizmussal dolgoztak, mint Ő. Előtte egy átfogó tájékoztatást adott, ami megnyugtatott a kezelésemet illetően. A gyógyul... Tovább olvasomásom is problémamentesen történt. Nyugodt szívvel ajánlom a klinikát, annak is aki egyébként retteg a fogorvostól." Kevesebb

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Fruzsina értékelése logo
Petra

„Nagyon kedves, és hozzáértő a személyzet minden része, a recepcióstól kezdve a szakorvosig. Dr. Bendes Balázs kb 1 perc alatt húzta ki a bölcsességfogamat, fájdalom nélkül. Örök hálám! Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fogaszatot, garantáltan nem megyek soha többet máshova."

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Simon Petra értékelése logo
Yee M. T. (EN)

„A kiszolgálás jó, a személyzet (Ágnes és a recepciósok) nagyon kedvesek és segítőkészek, a fogorvosok (Dr. Bárká Csanád segített eltávolítani a bölcsességfogomat, Kocsis Anna, aki tisztította a fogaimat) profik, minden tiszta és rendezett."

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Yee M. T. (EN) értékelése logo
Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

21.000 HUF

Fogeltávolítás

34.000 HUF

Sebészi fogeltávolítás

52.000 HUF

Sebészi fogeltávolítás komplikált

Orvosaink

Dr. Lukács László fogorvos, fogszakorvos, Helvetic Clinics tulajdonosa

Dr. Bendes Balázs fogorvos

Dr. Bárka Csanád fogorvos, fogszakorvos

www sexy videos pornpakistani.com sex karte huye picture
sucksex.com indianhottube.com ladki ki pahli chudai video
sadi me sex hindi-porno.com kalkata
cute girls porn bananocams.com sexy fuck vedio
indianxnxn freepakistaniporn.com clips aige com
xnxx hindi movie apacams.com nani stills
desi masala vedio pakistanipornmovie.com andhra sex vedios
dhankeshree pakistanipornstar.com www.nepal sex.com
sexy foreplay fucktube18.com beautiful indian girls hd photos
vagini pakistaniporntv.com xxx hindi movis com
pron sex desi indian-xxx.org desi pussy show
stepmom sex video theindiantube.com antarvasna porn video
kamasutra fuck fuckhindi.com top rated punjabi movies
burkhe wali ki chudai indianbluetube.com tamil sister xnxx
kolkata sax video hdindiantube.com nude village dance