Arcüreg emelés (sinusz lift)

Az arcüreg a felső állcsontban a kis- és nagyőrlő fogaink felett található üreg. Ezt a csontos üreget belülről nyálkahártya borítja, amit úgy kell elképzelni, mint egy lufballont, ami felfújva nekifeszül az üreg falának Foghúzás után a csont sorvadása / átrendeződése miatt az állcsont magassága nagyon gyakran nem kielégítő a fog implantátum beültetés elvégzéséhez.

Célunk a fogászati csontpótló elvégzésével az, hogy kellő magasságú és szélességű csontállományt hozzunk létre, amibe biztonságosan tudunk implantátumot beültetni. Ennek egyik lehetősége a sinus lift, vagyis arcüreg emelés. A sinus lift altatásban is végezhető.

Sinus lift arcüreg emelés típusai

A Helvetic Clinicsben az arcüreg emelő beavatkozások két különböző típusát alkalmazzuk. Ezeket a beavatkozásokat általában a szájsebészetben jártas szájsebész szakorvos, vagy parodontológus szakorvos végzi. A beavatkozás steril környezetben történik.

Belső arcüreg emelés

Zárt (belső, indirekt) arcüreg emelés

Belső arcüreg emelés kisebb mértékű csonthiány esetén alkalmazandó. A tervezett implantátum helyén (foghiány területén) az implantáció bevezető lépéseként az arcüreg alapját speciális műszer segítségével felkopogtatjuk, lehetővé téve a fogbeültetést. Ebben az esetben tehát a csontpótló beavatkozás és a fogbeültetés egy időben zajlik.

Külső arcüreg emelés

Nyitott (külső, direkt) arcüreg emelés

A beavatkozás során - helyi érzéstelenítést követően - a felső állcsont oldalsó felén egy csontablakot hozunk létre, és ezen keresztül egy speciális eszközzel megemeljük az arcüreg nyálkahártyáját, majd csontpótló anyagot juttatunk az alá. Az így megnövelt csontmennyiség a meglévő saját csont állománnyal együtt már elegendő lesz a fogbeültetés, implantácó elvégzéséhez.

A kiindulási csontmennyiség függvénye az, hogy a beavatkozás külön lépésben történik-e, vagy az implantátum beültetéssel egyidőben.

Bármely típusról legyen is szó, a műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, így nem fog fájdalmat érezni.

Tennivalók arcüreg emelés után

Arcüreg emelés után felléphetnek komplikációk, úgy mint fájdalom, duzzanat, érzékenység, de ezek fájdalomcsillapító használatával kezelhetők. A duzzanat megnyugtatására mindenképpen javasoljuk a terület hűtését, amit legegyszerűbb módon egy jégzselés párna alkalmazásával tehetünk meg. Fontos, hogy az arcüreg emelésen átesett területet ne hűtsük túl, ezért mindenképpen javasolt hűtésmentes szünetek közbeiktatása.

Mivel varratokkal történt a terület zárása, azok eltávolítására is szükség van, éppen úgy mint a bölcsességfog műtét esetében.

Az arcüreg emelés után meg kell várnunk a terület gyógyulását, ami általában 6 hónapot vesz igénybe.

Arcüreg emelés árak

Az arcüreg emelés ára, vagyis a sinus lift ára függ az elvégzett beavatkozás típusától, az alkalmazott csontpótló anyag fajtájától, mennyiségétől. A arcüreg emelés ára az oldal alján érhető el, vagy a fogászati árak oldalon ismerhető meg.

Amennyiben az Ön esetében csak arcüreg emelés elvégzése után lehetséges implantátum beültetés, keresse klinikánkat a +36 1 690 1304-es telefonszámon sebészi konzultáció céljából!

Áraink

199.000 HUF

Arcüreg emelés implantátum beültetéshez

82.000 HUF

Belső arcüreg emelés implantátum beültetéshez

Orvosaink