Mikor szükséges koronahosszabbító műtét?

Koronahosszabbító műtét akkor lehet szükséges, ha egy fogászati beavatkozás (kompozit tömés, inlay tömés, betét / onlay, fogkorona, fogpótlás híddal) tervezésekor a klinikai vizsgálat során azt tapasztaljuk, hogy a fog íny alatt nagymértékben elszuvasodott. Ilyenkor koronahosszabbító műtét nélkül sokszor nem lehetséges pontos fogpótlás készítése, illetve ha ez sikerül is, a csont közelsége miatt számítanunk kell fogínysorvadás, csontpusztulás kialakulására. Ez a gyulladásos elváltozás azért alakul ki, mert a fogpótlás és a csont szintje között nincs meg a minimálisan szükséges körülbelül 3 mm-es távolság, ami a szövetek gyulladásmentes állapotához elengedhetetlen.

Koronahosszabbító műtét előtt

Indokolt tehát szükség esetén a végleges fogmű elkészítését megelőzően elvégezni a koronahosszabbító műtétet. Ezzel a szájsebészeti beavatkozással meghosszabbítjuk a fog klinikai koronáját, megnöveljük a távolságot a fogpótlás széle és a csont szintje között. Amennyiben a csontnívó módosítására is szükség van sebészi motor használatára is szükség van.

Koronahosszabbító műtétre lehet szükség azokban az esetekben is, ha a páciens nevetéskor túlzott arányban mutatja az ínyét (ínymosoly).

Koronahosszabbító műtét után

Koronahosszabbító műtét menete

Helyi érzéstelenítésben az íny félrehajtása mellett csökkentjük a csont/íny mennyiségét az érintett területen. Ezt követően a területet összevarrjuk. A korona-hosszabbító műtét után, gyógyulást követően az íny visszahúzódik, emiatt a fogunk nagyobb része kerül az íny szintje fölé mint kiinduláskor.

A beavatkozást a higiéniai elemek maradéktalan betartása mellett steril eszközökkel végezzük. Koronahosszabbító műtét altatásban is végezhető

Koronahosszabbítás árak


A koronahosszabbítás ár szempontjából több tényezőtől függ. A műtét árát leginkább a beavatkozás kiterjedése, a műtéti terület nagysága határozza meg. A koronahosszabbítás árak az oldal alján találhatóak, vagy a fogászati árak oldalon olvashatók.

Amennyiben koronahosszabbítás az egyetlen lehetséges megoldás fogának hosszú távú megmentésére, keresse rendelőnket a +36 1 690 1304-es telefonszámon!

Áraink

25.000 HUF

Korona hosszabbító műtét/fog

Orvosaink