Implantátumon rögzülő korona és híd

Hogyan készül implantátumra híd és korona?

Az implantátumokon rögzülő korona vagy híd hasonló a hagyományos eljárásokhoz, mint a fogkorona vagy foghíd, azzal a különbséggel, hogy a pillér nem természetes fog, hanem implantátum. Ebben az esetben tehát a rágóerőt a fog implantátum viseli. Rögzülési mechanizmust tekintve két fajta kapcsolatot tudunk megkülönböztetni az implantátum és az arra készülő korona/híd között. Beszélhetünk fixen ragasztott megoldásról és csavarozható fogpótlásról.

Implantátum híd és implantátum korona ragasztott eljárással

Ennél a megoldásnál a behelyezett implantátumon kívül összességében két egységre van szükségünk a korona implantátum kapcsolat kialakításához. Az első az implantátumban rögzített felépítmény (implantátum fej), ami alakilag megfelel egy preparált („lecsiszolt fog”) fognak. Ez speciális csavarral rögzül. Erre a fejre ragasztjuk majd rá az elkészült koronát. A fej alapanyagát tekintve készülhet fémből (titán) és készülhet fémmentes alapanyagból is (cirkónium-dioxid).

A hagyományos ragasztott megoldás esetében a fogpótlás utólagos korrekciója nehézkes. Ennek az az oka, hogy a fogművet csak a fogpótlás károsításával tudjuk eltávolítani.

Csavarozható korona, híd

A csavarozható fogpótlás esetében a behelyezett implantátumon kívül összességében egyetlen egységre van szükség. Itt implantátum felépítményt nem használunk.

Amikor tehát implantátumra korona rögzítés történik, az elkészült koronát egy azon átmenő csavar rögzíti az implantátumhoz. Ezt a csavart a fogpótlás elkészültekor megfelelő erősséggel szájban meghúzzuk, ez stabilizálja a fogpótlást. Rögzítést követően a csavar helyét speciális anyaggal lezárjuk, így eltüntetjük azt.

Nagy előnye a csavarozható megoldásnak, hogy szükséges esetben a fogpótlás roncsolása nélkül, könnyen eltávolítható, majd a szükséges korrekció elvégzését követően visszahelyezhető.

Áraink

74.000 HUF

Fémkerámia cementezhető korona/hídtag implantátumra

149.000 HUF

Fémkerámia átmenő csavaros korona Megegan-AnyOne implantátumra

89.000 HUF

Cirkónium-dioxid kerámia hídtag

169.000 HUF

Cirkónium-dioxid átmenő csavaros korona Megegan-AnyOne implantátumra

Orvosaink