Szájsebészet Budapest, elérhető szájsebészeti kezelések

Mit is jelent a szájsebészet?

 

Szájsebészet (szájon belüli sebészet), vagy dento-alveoláris sebészet alatt a szánkban elvégzett, műtéttel járó, szájsebész specialista jelenlétét igénylő beavatkozásokat értjük.

A szájsebészeti beavatkozások nagyon sokfélék lehetnek a kis nyálkahártya elváltozások eltávolításától kezdve, a fog implantátum beültetésén, át a komoly fogászati csontpótlás elvégzéséig, azonban mind megegyeznek abban, hogy a szövetek épségét átmenetileg megbontják. A szájsebészeti beavatkozások általában lebenyképzéssel járnak, és varrat(ok) behelyezését teszik szükségessé. 

Az ilyen jellegű beavatkozások nagy precizitást és komoly szaktudást igénylő műtétek, melyeket általában helyi érzéstelenítés mellett végzünk, így teljesen fájdalommentes fogászati beavatkozások. A Helvetic Clinics Budapest magán szájsebészet kiterjedt sebészeti szolgáltatásokkal várja vendégeit, ahol nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész specialista szakorvosok és parodontológus szakorvosok dolgoznak. Kollégáink rutinszerűen hajtanak végre szájsebészeti beavatkozásokat magyar és nemzetközi pácienseken egyaránt Budapest belvárosában.

A szájsebészetet érdemes megkülönböztetni a szájon kívüli, fej/nyak területét érintő műtéti beavatkozásoktól, melyekkel a fej-nyak sebészet foglalkozik. Ezek a beavatkozások nem tartoznak a dento-alveoláris sebészet tárgykörébe.

 

Milyen szolgáltatásokat nyújt a Helvetic Clinics magán szájsebészet Budapest központjában?

 

A leggyakrabban előforduló beavatkozások, szájsebészeti műtétek rendelőnkben a foghúzás, a fog eltávolítása műtéti úton, a bölcsességfog húzás, a bölcsességfog műtét, a koronahosszabbító műtét, a fogászati csontpótlás különböző fajtái, vagy akár a gyökércsúcs rezekció.

Az általános fogászati kezelések mellett a szájsebészeti műtét előtt is kezelési terv készül, amit szájsebész szakorvos készít egy személyes találkozó, konzultáció alkalmával. A kezelési terv tartalmazza az elvégzendő kezeléseket és azok költségeit is.

Szájsebészeti műtét után minden esetben kontroll időpontot adunk, így ellenőrizni tudjuk a gyógyulás folyamatát, mint például a sebszélek megfelelő záródását az eltávolított fog helyén, vagy a beültetett implantátum stabilitását, vagy akár a csontpótolt terület állapotát.

 

Sebészeti fogeltávolítás

 

Bonyolultabb foghúzás, vagy beletört gyökér esetén ( foggyökér eltávolítás ) sem kell más intézményt felkeresnie, hiszen szájsebész kollégáink felkészültek ezekre az esetekre. Legyen szó akár egy íny alatti fogról, vagy egy csont alá tört gyökérről, klinikánkon hatékony és gyors  megoldást talál problémájára.

 

Csontpótlás

 

A fogbeültetés (implantáció) a hiányzó fogak pótlásának legkorszerűbb és legkíméletesebb módja. Ez a korszerű beavatkozás azonban csak abban az esetben hajtható végre, ha a csontállomány minősége és mennyisége megfelelő. Amennyiben ez valamilyen oknál fogva nem áll rendelkezésre, csontpótló beavatkozásra lehet szükség.

 

Arcüreg emelés (sinus lift)

Szájsebészet fogct

A felső állcsontban a hiányzó őrlőfogak pótlása nagy körültekintést igénylő beavatkozás. Amennyiben a kis- és nagyőrlők területén az állcsont magassága az arcüreg területén nem kielégítő, akkor az arcüreg alsó részének speciális csontpótló anyag segítségével történő „kitöltésével”/megemelésével lehetővé tesszük, hogy a hiányzó fogak pótlása korszerű implantátumokkal is kivitelezhető legyen. Az arcüreg emelés több módon is elvégezhető a rendelkezésre álló csontmennyiség függvényében.

Bölcsességfog eltávolítás

 

Előfordulhat, hogy a bölcsességfogak bizonyos okok miatt nem nőnek ki megfelelően. Ilyenkor gyakran begyulladhatnak, kellemetlen tüneteket okozhatnak. Ezek a problémák sokszor csak a bölcsességfog húzás által szüntethetők meg teljesen. A beavatkozáshoz komoly szaktudásra és gyakorlatra van szükség, melyet szájsebész kollégáink fájdalom nélkül, a legkisebb kellemetlenség árán végeznek e.

Ezt nyújtja fogorvosi rendelőnk a Helvetic Clinics Budapest szájsebészet. Várjuk szeretettel!

Szájsebészeti műtét után: legfontosabb tudnivalók

 

Az elvégzett különböző szájsebészeti műtétek után, van néhány fontos tudnivaló amire érdemes odafigyelni.

 

Szájsebészeti érzéstelenítés

A szájsebész a kezeléseket helyi érzéstelenítésben végzi. Műtét után mindig legyen óvatos és ne étkezzen addig amíg az érzéstelenítő hatása el nem múlik, hiszen elharaphatja a nyelvét, ajkát.

 

Műtéti terület hűtése

A szájsebészeti kezelés után a műtött terület hűtése nagyon fontos, hiszen ennek fájdalom és gyulladáscsökkentő hatása van. Használjon törölközőbe, vagy konyharuhába csomagolt hűtőzacskót, jégzselét, de ne hűtse túl a területet, tartson szünetet.

 

Gyógyszerek szedése

A szájsebészeti műtét során javasolt, felírt gyógyszereket szedje a szájsebész utasításai szerint. Ha problémát tapasztal, tájékoztassa kezelőorvosát.

 

Műtött terület tisztítása

A megfelelő szájhigiénia betartása elsődleges. Kövesse az szájsebész utasításait és puha fogkefével tisztítsa a műtét helyét. Bizonyos esetekben antiszeptikus szájöblítő alkalmazását is javasoljuk (foghúzás után nem javasolt). 

 

Varratok, varratszedés

A behelyezett varratokat 7-10 nap elteltével, egy kontroll időpont keretei között távolítjuk el. Varratszedéskor ellenőrizzük a műtéti seb állapotát is.

Szájsebészet altatásban

 

A sebészeti beavatkozások általában kisebb-nagyobb szorongást, félelmet váltanak ki pácienseinkből. Ezek a félelmek általában kezelhetőek barátságos légkör megteremtésével és beavatkozás érthető elmagyarázásával. 

Előfordulnak olyan helyzetek amikor mégis szükség van altatásra a kezelés elvégzéséhez. Fontos tehát tudni, hogy a szájsebészeti kezelések altatásban (partner) is végezhetők a Helvetic Clinicsnél, ha az feltétlenül szükséges.

 

Szájsebészet magánrendelés előnyei

 

Érdemes mérlegelni azokat az előnyöket amit egy magán szájsebészet Budapest központjában kínálni tud. A kényelmi szolgáltatások között szerepel:

  • Könnyű megközelíthetőség;
  • Nincs várakozás idő;
  • Előre egyeztetett kezelési időpont, ami az Ön igényeihez igazodik;
  • Nincs sietség és kapkodás, Önre pont annyi idő jut amennyit az elvégzendő beavatkozás indokol;
  • Szakmai tapasztalat, konzílium lehetősége;
  • A beavatkozásokat elmagyarázzuk, minden kérdésére választ kap;
  • Modern képalkotó berendezések,  fogászati CT kis sugárterheléssel;
  • Tiszta, higiénikus környezet;
  • Minőségi alapanyagok használata;
  • Átlátható költségek.

 

Magán szájsebészet árak

 

A szájsebészet árak a szájsebészeti beavatkozások árait jelentik. A különböző sebészeti kezelések árvonatkozása az egyes kezeléseket ismertető oldalakon, illetve a fogászati árak oldalon érhetők el.

Amennyiben Önnek szájsebészeti kezelésre van szüksége és szeretné kíméletesen megoldani problémáját, ne halogassa a döntést. Jelentkezzen be egy szájsebészeti konzultációra a +36 1 690 1304-es telefonszámon! Szájsebészet Budapest belvárosában, várja Önt a Helvetic Clinics!

GYIK - Szájsebészet gyakori kérdések

Mivel foglalkozik a szájsebészet?

Szájsebészet (dento-alveoláris sebészet) szakvizsgával rendelkező fogorvos végzi a szájüregben történő sebészi beavatkozások legtöbbjét. Komolyabb sebészi foghúzások, bölcsességfog műtéti eltávolítása, fogimplantátum beültetése, arcüreg emelés, csontpótlás, gyökércsúcs vagy ciszta eltávolítása mind a szájsebészet szakterületéhez tartoznak.

Létezik olyan, hogy fájdalommentes szájsebészet?

A szájsebészeti beavatkozások lényege, hogy bizonyos mértékben megbontják a szervezet integritását a külvilág számára. Ezek a kezelések csakis érzéstelenítés mellett végezhetők, ennek eredményeként a beavatkozások sosem járnak fájdalommal. Azt azonban tudni érdemes, hogy a beavatkozások után kisebb-nagyobb mértékben kialakulhat a kezelt terület környezetében duzzanat, érzékenység, akár fájdalom is. Ennek a fájdalomnak a gyógyszeres csillapítására mindig van mód.

Szájsebészet magánrendelés létezik?

A szájsebészeti (dento-alveoláris) beavatkozások teljes mértékben elvégezhetők magánrendelői körülmények között, hiszen ilyenkor csak a szájüregen belüli kezelésekről beszélünk. Természetesen léteznek fej-nyak sebészeti (maxillofaciális) beavatkozások is, ezeknek a kivitelezése azonban kórházi hátteret igényel, hagyományos magánrendelőben nem végezhetők el.

A magán szájsebész is fogorvos?

A szájon belüli sebészettel foglalkozó orvos, azaz dento-alveoláris sebész is fogorvos. Attól szájsebész, hogy erre a területre specializálódott és ebből szerzett szakvizsgát. Ilyen értelemben tehát egy fogorvos specialistáról, szakorvosról beszélünk.

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

230 000 Ft

Arcüreg emelés implantátum beültetéshez

82 000 Ft

Belső arcüreg emelés implantátum beültetéshez

21 000 Ft

Fogeltávolítás

34 000 Ft

Sebészi fogeltávolítás

52 000 Ft

Sebészi fogeltávolítás komplikált

287 000 Ft

Csontpótló gerinc augmentáció implantátum beültetéshez (a csontpótló anyag árát nem tartalmazza)

47 000 Ft

Megnyílt arcüreg zárása

173 000 Ft

Vesztibulum plasztika

47 000 Ft

Gyökércsúcs eltávolító műtét

85 000 Ft

PRF - Sebgyógyulást elősegítő vérlemezkében gazdag fibrin kezelés

Orvosaink