Mit is jelent a szájsebészet?

Szájsebészet (szájon belüli sebészet) alatt a szánkban elvégzett, műtéttel járó, specialista jelenlétét igénylő beavatkozásokat értjük.

A szájsebészeti beavatkozások nagyon sokfélék lehetnek a kis nyálkahártya elváltozások eltávolításától kezdve, a fog implantátum beültetésén, át a komoly fogászati csontpótlás elvégzéséig, azonban mind megegyeznek abban, hogy a szövetek épségét átmenetileg megbontják. A szájsebészeti beavatkozások általában lebenyképzéssel járnak, és varrat(ok) behelyezését teszik szükségessé. Az ilyen jellegű beavatkozások nagy precizitást és komoly szaktudást igénylő műtétek, melyeket általában helyi érzéstelenítés mellett végzünk, így egyáltalán nem járnak fájdalommal. A Helvetic Clinics szájsebészeti szolgáltatásokkal Budapest belvárosában várja vendégeit, ahol nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész specialista szakorvosok és parodontológus szakorvosok dolgoznak, akik rutinszerűen hajtanak végre szájsebészeti beavatkozásokat magyar és nemzetközi pácienseken egyaránt. A szájsebészetet érdemes megkülönböztetni a szájon kívüli, fej/nyak területét érintő műtéti beavatkozásoktól, melyekkel a fej-nyak sebészet foglalkozik.

A leggyakrabban előforduló beavatkozások a szájsebészet területén a foghúzás, a bölcsességfog húzás, a bölcsességfog műtét, a koronahosszabbító műtét, a fogászati csontpótlás különböző fajtái. A szájsebészeti kezelések altatásban is végezhetők.

Szájsebészet – csontpótlás

A fogbeültetés (implantáció) a hiányzó fogak pótlásának legkorszerűbb és legkíméletesebb módja. Ez a korszerű beavatkozás azonban csak abban az esetben hajtható végre, ha a csontállomány minősége és mennyisége megfelelő. Amennyiben ez valamilyen oknál fogva nem áll rendelkezésre, csontpótló beavatkozásra lehet szükség.

Szájsebészet – arcüreg emelés (sinus lift)

Szájsebészet fogct

A felső állcsontban a hiányzó őrlőfogak pótlása nagy körültekintést igénylő beavatkozás. Amennyiben a kis- és nagyőrlők területén az állcsont magassága az arcüreg területén nem kielégítő, akkor az arcüreg alsó részének speciális csontpótló anyag segítségével történő „kitöltésével”/megemelésével lehetővé tesszük, hogy a hiányzó fogak pótlása korszerű implantátumokkal is kivitelezhető legyen. Az arcüreg emelés több módon is elvégezhető a rendelkezésre álló csontmennyiség függvényében.

Szájsebészet – bölcsességfog eltávolítás

Előfordulhat, hogy a bölcsességfogak bizonyos okok miatt nem nőnek ki megfelelően. Ilyenkor gyakran begyulladhatnak, kellemetlen tüneteket okozhatnak. Ezek a problémák sokszor csak a bölcsességfog húzás által szüntethetők meg teljesen. A beavatkozáshoz komoly szaktudásra és gyakorlatra van szükség, melyet szájsebész kollégáink fájdalom nélkül, a legkisebb kellemetlenség árán végeznek el a Helvetic Clinicsnél.

Szájsebészet árak

A szájsebészet árak a szájsebészeti beavatkozások árait jelentik. A különböző sebészeti kezelések árvonatkozása az egyes kezeléseket ismertető oldalakon, illetve a fogászati árak oldalon érhetők el.

Amennyiben Önnek szájsebészeti kezelésre van szüksége és szeretné kíméletesen megoldani problémáját, ne halogassa a döntést. Jelentkezzen be egy szájsebészeti konzultációra a +36 1 690 1304-es telefonszámon!

 

Áraink

199.000 HUF

Arcüreg emelés implantátum beültetéshez

82.000 HUF

Belső arcüreg emelés implantátum beültetéshez

17.000 HUF

Fogeltávolítás

27.000 HUF

Sebészi fogeltávolítás

43.000 HUF

Sebészi fogeltávolítás komplikált

287.000 HUF

Csontpótló gerinc augmentáció implantátum beültetéshez (a csontpótló anyag árát nem tartalmazza)

47.000 HUF

Megnyílt arcüreg zárása

173.000 HUF

Vesztibulum plasztika

47.000 HUF

Gyökércsúcs eltávolító műtét

85.000 HUF

PRF - Sebgyógyulást elősegítő vérlemezkében gazdag fibrin kezelés

Orvosaink