Panoráma röntgen, fogászati CT, CBCT röntgen diagnosztika

Fogröntgen a tervezés alapja, fogászati radiológia

 

Egy szakmailag megalapozott fogászati beavatkozás minden esetben alapos fogászati konzultációval, tervezéssel kezdődik. A sikeres tervezés pedig nem képzelhető el a kiindulási státusz, azaz fogainak aktuális egészségi állapotáról szóló részletes információ nélkül.

A diagnózis felállításához gyakorlatilag minden esetben szükség van röntgen felvétel készítésére a fogászati kezelés során. Így a beavatkozások első lépése a 3D CBCT felvétel ( fogászati CT ) vagy panoráma röntgenfelvétel készítése. Az elkészült felvételek fontos információval szolgálnak fogászati problémákról és megalapozzák a precíz tervezést.

Digitális fogröntgen az emberi szervezetet kímélő technológia

 

A fogorvoslás tudományában az utóbbi 10 évében elért rohamos fejlődés nem csak az tette lehetővé, hogy kíméletes fogászati eljárások és korszerű fogászati anyagok jöttek létre, de a digitális fogászat egyik ágában a  digitális diagnosztikában is áttörést értünk el.

Lejátszás

Így lett a digitális képalkotás, röntgen készítés egy olyan hasznos eszköz, amely minimális sugárterheléssel egy részletgazdag felvételt eredményez fogainak és csontállományának aktuális vizsgálatához.

Ez az, amire kezelőorvosának igazán szüksége van, hogy személyre szabott és minden részletében pontos kezelési tervet és árajánlatot tudjon készíteni. Mindez tehát közös érdekünk, hiszen Ön megnyugtató megoldást szeretne fogászati problémájára, mi pedig a szakmai maximumot szeretnénk ehhez nyújtani Önnek. 

Ha érdekli a fogászati röntgen egészségre gyakorolt hatása, olvasson tovább arról, hogy a fogászati röntgen káros-e.

Ismerje meg a fogászati 2D / 3D digitális diagnosztikai lehetőségeket, egy személyes fogászati konzultáció keretében  aminek egyik legfontosabb eleme a fogröntgen Budapest belvárosában már mindenki számára elérhető.

 

A digitális korszak beköltözött a rendelőnkbe, elérhető a fogászati röntgen Budapest belvárosában

 

A hagyományos analóg képalkotó technikákhoz képest a Helvetic Clinicsben elérhető digitális röntgen technikának számtalan előnye van. Ezek az előnyök mind az Ön egészségügyi érdekeit szolgálják:

Fogct elemzése

A digitális panoráma röntgen, vagy 3D CBCT felvételek ( fog CT, cone beam CT )  sokkal rövidebb idő alatt készülnek el, így Önt lényegesen rövidebb ideig éri sugárterhelés. A felvétel elkészítése tényleg pár másodperc alatt megtörténik a ct berendezésekkel is.

A korszerű Planmeca digitális 3D CBCT (fogászati röntgen) és fogászati panoráma röntgen Budapest minőségi rendelőjében a ma elérhető egyik legkisebb sugárterheléssel működő berendezés, így nem csak a rövid expozíciós idő védi Önt, de az alacsony sugárterhelés is.

Az ezzel a korszerű technológiával készülő fogászati CT felvétel vagy röntgenfelvétel lényegesen részletgazdagabb, mint analóg elődei, így nem csak azt teszi lehetővé konzultáló orvosának, hogy pontos kezelési tervet készítsen, de lényegesebb több, nehezen felfedezhető fogászati problémát is felszínre hoz, így támogatva a komolyabb fogászati problémák kialakulásának megakadályozását.

A felvételek tárolás digitálisan történik könnyen megoszhtató, menthető.

 

Fogröntgen berendezések típusai

 

Panoráma röntgen a fogászati problémák áttekintésére

Ez a felvétel típus 2 dimenziós és általában a száj gyors áttekintésére szolgál, hiszen minden fog és mindkét állkapocs megjelenik a panoráma röntgen felvételen. Képe sok esetben nem tökéletes, hiszen a gerinc árnyéka és más képletek rávetülhetnek az értékelni kívánt területekre. A panoráma röntgen felvétel alapján azonban döntést tudunk hozni arról, hogy milyen területeket célozzunk meg pontosabb felvételekkel.

 

Intraorális felvétel, célzottan kis területre

Szintén 2 dimenziós röntgen felvétel. Nagyon precíz tiszta képet ad, hátránya, hogy kis területek feltérképezésére szolgál és 2D volta miatt nehezíti az információ értékelését az a tény, hogy a képletek egymásra vetülnek.

 

3D fogászati CT Budapest belvárosában, avagy precíz felvételek 3 dimenzióban

A komolyabb fogászati problémák felfedezésénél és az ideális megoldásához vezető kezelés megtervezésénél nélkülözhetetlen a korszerű 3D digitális diagnosztika. A 3d CBCT cone beam ct előnye, hogy a képleteket térben ábrázolja, így azok nem vetülnek egymásra mint a 2 dimenziós felvételek esetében. A modern készülékeknél beállítható a röntgenezett terület nagysága, ami néhány fogtól, akár a két állcsontra is kiterjedhet.

A digitális képalkotó eljárásnak köszönhetően a hiányzó fogak (foghiány) fog implantátum behelyezésével való pótlásánál is elengedhetetlen.  A fog CT lehetőséget ad arra, hogy fogbeültetésnél röntgenfelvétel alapján precízen megtervezhessük az implantátum  méretét és pozícióját, így biztosítva a megfelelő primer stabilitást.

A szájsebészet általi beavatkozások esetében a fogak pontos pozíciójának meghatározáshoz és csontállomány méretének és sűrűségének meghatározásához nélkülözhetetlen.

Fogágybetegség, fogínysorvadás esetében a csontvesztés „csontsorvadás” mértékének illetve a fogak stabilitásának meghatározását is lehetővé teszi.

Gyökérkezelés során, amikor a gyökércsatornák precíz feltérképezése szükséges.

A szájüregben a CBCT, vagy panoráma röntgen gyulladás feltérképezésére is kiváló eszköz.

Szájsebészeti beavatkozások, bölcsességfogak eltávolításakor is nagy segítséget nyújt a digitális formában elkészített felvétel, ami sokkal pontosabb mint a hagyományos röntgen filmre készített társa.

 

Fogászati panoráma röntgen ár, fog CT ára

 

A fogászati ct árak és fog panoráma röntgen ár vonzata oldalunk alján olvasható, és a fogászati árak oldalon is megtalálható. A fogászati ct vizsgálat ára magasabb, viszont precízebb 3 dimenziós feltérképezést biztosít.

Abban az esetben ha pontos képet szeretne kapni, fogai aktuális állapotáról és a szükséges tennivalókról, várjuk bejelentkezését a +36 1 690 1304-es telefonszámon egy fogászati konzultációra! Fogorvos panoráma röntgen, fog CT Budapest belvárosában elérhető a Helvetic Clinics fogorvosi rendelőjében.

GYIK - Fogröntgen gyakori kérdések

Milyen régi fogászati röntgenfelvételek használhatóak még?

Általánosságban elmondható, hogy amennyiben nem volt jelentős változás szájüregen belül, úgy az egy évnél nem régebbi felvételek még használhatók. Az ennél régebbi felvételek is fontosak, hiszen összahasonlítás céljából nyújtanak információt a fogorvosnak.

A digitális vagy az analóg röntgen károsabb?

Az, hogy egy röntgen mennyire káros nem csak attól függ, hogy analó, vagy digitális berendezéssel készült-e. Nagyban függ a besugárzott terület nagyságától is. Amennyiben ez utóbbi azonos, a digitális berendezések jóval kisebb sugárterheléssel működnek.

A fogröntgen kimutatja a lágyszöveteket?

A fogröntgen berendezések alapvetően kemény szövetek vizsgálatára alkalmasak, ennek ellenére sok információt szolgálnak a lágyszövetekről is, de nem ezen képletek vizsgálata az elsődleges a röntgen berendezések használata során.

Fogászati CT vel vizsgálható az arcüreg?

Igen, a CBCT lehetőséget ad ar arcüreg vizsgálatára is.

Hogyan zajlik a fogászati CT?

A fog CT készítése nagyon hasonlóan történik mint a panoráma röntgen készítése. A páciensnek álló helyzetben kell néhány másodperc erejéig a gépben maradnia, ami megfordul a diagnosztizálni kívánt terület körül, miközben sípoló hang közben röntgen felvételt készít. Az eredmény másodperceken belül megjelenik a számítógép monitorán.

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

CT felvétel

Panoráma röntgenfelvétel

Orvosaink