Foghúzás jelentése

 

Bármilyen magas szakmai színvonalat is képvisel egy rendelő, bármennyire is megtesz mindent egy motivált fogorvos egy rossz állapotú fog megmentésére, van olyan állapot, amikor a fog reménytelen helyzetbe kerül. Ilyen esetekben a fogászati panaszok vagy súlyosabb problémák elkerülése érdekében a gyulladt fog kihúzása, a, a szuvas vagy az elhalt fog kihúzása  bizonyulhatnak a leghatékonyabb megoldásoknak. A foghúzás a szájsebészet tárgykörébe tartozik.

Világszinten a legtöbb foghúzás előrehaladott fogínysorvadás, fogágybetegség miatt történik, a második leggyakoribb ok a fogak mély, súlyos szuvasodása. Gyakran előfordul az is, hogy egy fogat nem betegség, hanem a rossz pozíciója vagy nem megfelelő előtörése miatt kell eltávolítani. Erre a legegyszerűbb példa a bölcsességfog húzás (pl. cisztás fog kihúzása) vagy a nem kibújt szemfogak esete. A fog törése szintén fogeltávolításhoz vezethet (letört fog kihúzása). Szintén szükség lehet fogeltávolításra sikertelen gyökérkezelés következményeként.

Foghúzás menete

 

A fogeltávolítást a legtöbb esetben fogászati röntgenfelvétel készítés, vagy fog CT készítés előzi meg. Erre azért van szükség, hogy a fogorvos, szájsebész pontos képet kaphasson a fog és a fogágy anatómiai viszonyáról. Foghúzást kivétel nélkül mindig helyi érzéstelenítés mellett végzünk, ezáltal a beavatkozás soha nem jár fájdalommal. Az érzéstelenítő injekciót mindig megelőz egy kis érzéstelenítő zselé használata, ami segít abban, hogy a szúrás helye elzsibbadjon.

Foghúzás közben

A megfelelő érzéstelenség elérése után – függően a foghúzás bonyolultságától – megtörténik a fog mobilizálása, majd kiemelése a szájüregből. Vannak helyzetek, amikor semmi egyéb beavatkozásra nincs szükség, mert a foghúzás egyszerűen elvégezhető. Előfordulhatnak azonban olyan esetek is, amikor a fogat egy darabban nem lehetséges kihúzni. Ilyenkor szükséges lehet a fog darabolása, vagy lebenyképzés is ki nem bújt fogak esetében (sebészi fogeltávolítás). Az ilyen esetekben a foghúzás altatásban is történhet.

 

Foghúzás után varrat

Varrat

 

Foghúzás után szinte mindig behelyezünk egy-két varratot a gyorsabb, panaszmentesebb sebgyógyulás érdekében. Sem a varratok behelyezése, sem azok eltávolítása nem jár fájdalommal. A varratokat általában egy héttel a foghúzást után távolítjuk el. A foghúzás után a lényeges tudnivalókról itt olvashat bővebben.

Foghúzás következménye

 

A fogeltávolítás után foghiány keletkezik. Ez a bölcsességfog húzás esetében nem jelent gondot, hiszen ezeket a fogakat nem pótoljuk. Egyéb fogtípusok esetében azonban kiemelten fontos a foghiány kezelése, fogpótlás készítése. A teljesség igénye nélkül pótolhatóak az eltávolított fogak fogimplantátum beültetés, vagy foghíd készítés útján is. Ezen felül kivehető fogpótlás, kivehető fogsor készítése is alternatívát jelenthet.

A foghiány következményeiről, kezeléséről itt olvashat bővebben.

Foghúzás árak

 

A foghúzás ár szempontjából több tényezőtől függ. Különbözik a beavatkozás ára ha egyszerű foghúzásról, vagy komplikált fogeltávolításról, esetleg sebészi foghúzásról beszélünk. A foghúzás árak az oldal alján találhatók, vagy a fogászati árak oldalon ismerhetők meg.

Gyulladt fog kihúzása előtt minden esetben győződjön meg arról, hogy elkerülhetetlen a foghúzás. Ennek eldöntéséhez kérje szakembereink segítségét a +36 1 690 1304-es telefonszámon!

GYIK - Foghúzás gyakori kérdések

Mennyire fáj a foghúzás?

Ahogy minden sebészi beavatkozást, a foghúzást is mindig érzéstelenítés mellett végezzük, vagyis bátran kijelenthetjük, hogy semmilyen fájdalommal nem jár. Természetesen az érzéstelenítő hatásának elmúltával kialakulhat átmenetileg kisebb-nagyobb fájdalom, de ezek mindig csillapíthatóak gyógyszerekkel.

Mi van akkor, ha beletörik a gyökér?

Esetenként előfordulhat, hogy egy fogat nem lehet egészben, egy darabban eltávolítani, mert töredezik, vagy olyan mély szuvasodása van, ami mellett lehetetlen ráfogni a koronai részre. Ilyen esetekben tudatosan daraboljuk a fogat olyan részekre, amik könnyebben, finomabban eltávolíthatók. 

Foghúzás vélemények

Clinton

„Már öt éve járunk erre a csodálatos fogászati ​​klinikára. A részletekre és a minőségre való odafigyelésük felülmúlhatatlan. Volt szerencsém gyökérkezelés, bölcsességfog eltávolítás, koronák, tömések, betétek készítésén, fogászati ​​műtéteken (törött fogon) részt venni, mind szakszerűen és nagy odafigyeléssel oldották meg. Nem tudjuk eléggé ajánlani ezt a rendelőt, ráadásul nagyon versenyképesek az árak és nagyon előzékenyek és alkalmazkodóak.“ ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
P. Clinton értékelése logo

Katalin

„Nagyon kíméletes fogeltávolításon estem át. A dolgozók kedvesek, figyelmesek voltak.”

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Lackó Katalin értékelése logo

Urban Z.

„Én még ilyen boldogan és mosolygósan nem jöttem ki orvostól korábban,mint innen... ? Ezelőtt még soha nem volt foghúzásom, viszont sok rossz tapasztalatot hallottam már olyanoktól, akik máshol jártak - így kimondottan féltem, vajon mire számíthatok, de teljes körű tájékoztatást kaptam, végig nyugtatgattak és SEMMI nem fájt a beavatkozás közben! Tiszta, gyönyörű, igényes hely... már majdnem hotelszerű beütéssel egyébként... :))) És fontos kiemelnem,hogy nagyon kedves volt mindenki, Bendes Balázs doktor úrral pedig külön nagyon elégedett voltam, kedvet is csinált nekem a többi beavatkozáshoz, amiket eddig halogattam, így be is jelentkeztem újra. ? Nagyon ajánlom! Köszönöm!" ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Urban Z. értékelése logo

Zizi

„Nagyon boldogan és mosolygósan jöttem ki erről a helyről. Ezelőtt még soha nem volt foghúzásom, viszont sok rossz tapasztalatot hallottam már olyanoktól, akik máshol jártak - így kimondottan féltem, vajon mire számíthatok, de teljes körű tájékoztatást kaptam, végig nyugtatgattak és SEMMI nem fájt a beavatkozás közben! Tiszta, gyönyörű, igényes hely... már majdnem hotelszerű beütéssel egyébként... És fontos kiemelnem, hogy nagyon kedves volt mindenki, Bendes Balázs doktor úrral pedig külön nagyon elégedett voltam, kedvet is csinált nekem a többi beavatkozáshoz, amiket eddig halogattam, így be is jelentkeztem újra. :) Nagyon ajánlom! Köszönöm!” ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Zizi értékelése logo

Amel

„Érkezésed után az orvosi csapat gondoskodik rólad. Ami engem illet, kiterjedt beavatkozásokat vettem igénybe (foghúzás, csontpótlás, implantátum beültetés...) Az egész orvosi személyzet figyelmes, nagyon profi és végtelenül kedves volt a kezelések során. Mindenekelőtt azt értékeltem, hogy senki nem ítélt el vagy nem becsmérelt a fogak állapota miatt, épp ellenkezőleg ők adtak megoldást a problémáimra pont úgy ahogy reméltem, sőt még azon túl is. Szívből köszönöm“ ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
R. Amel értékelése logo

Zsuzsanna

„Profizmus felsőfokon!!!! Most jöttem ki 3 foghuzás után, mosolyogva és olyan boldogan, mint még soha!!!!! Dupla 5 csillag mindenért!!!! Köszönöm szépen!!!"

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
Zsuzsanna Mónika Dakos értékelése logo

Frédéric

„Ma fejezem be a Helvetic Clinics öt látogatásból álló sorozatát. Az elmúlt 15 hónap foghúzások (#1), csontpótlás + arcüreg emelés (#2), implantátum beültetés(#3), lenyomatok (#4) és több korona elkészítéséből (#5) álltak. Komoly és hozzáértő, de egyben barátságos csapatuknak köszönhetően most újra felfedezem, mit jelent a nyugodt mosolygás és étkezés. Amit a Helvetic Clinics elért a számban, az messze meghaladja a kezdeti várakozásaimat. Külön köszönet Adriennnek, Erikának, Bendes Dr.-nak és kedves asszisztensének.“ ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
F. Frédéric értékelése logo

M.R (DE)

„Második tartózkodás, öt implantátum, gyökérkezelés, zárt kürettálás és négy foghúzás – mindez fájdalom nélkül, egy kis félelem, ami alaptalan volt. Köszönet az egész csapatnak, legyen szó fogorvosról, asszisztensről, tolmácsról vagy adminisztrációról. Hat hónap múlva folytatódik. Addig is... Megszűnt a fogorvostól való félelmem és visszaadták a mosolyomat. Köszönöm mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, ajánlani fogom másoknak is." ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
M.R. (DE) értékelése logo
Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

Fogeltávolítás

Sebészi fogeltávolítás

Sebészi fogeltávolítás komplikált

Orvosaink