A digitális fogászat megváltoztatja a fogászatról alkotott képünket

 

Ismerje meg annak a lehetőségét, hogy hogyan lehet a digitális fogászati eljárások segítségével minimálisra csökkenti a kezelésekkel együtt járó kellemetlenségeket!

Szeretné, ha egy röntgen vagy 3D CT felvétel elkészítése minimális sugárterheléssel járna?

Szeretné, ha soha többé nem okozna sem öklendezést, sem hányingert, sem semmilyen kellemetlenséget egy fogászati lenyomatvétel?

Ezek a beavatkozások nélkülözhetetlenek egy komplex fogászati kezelés során, de mostantól nem kell, hogy megterheljék a szervezetét vagy hogy kellemetlen pillanatokat okozzanak. 

Milyen módon része a digitális világ a fogászatnak?

 

1. Digitális adatrögzítés

Rendelőnkben az egészségügyi dokumentáció, adatrögzítés is digitalizálódott. Pácienseink az adatlapokat, kezelési terveket és egyéb dokumentumokat Ipad-ek segítségével töltik ki digitálisan, ezzel is kímélve a fákat és a természetet.

 

2. Digitális diagnosztika és számítógépes kezelés tervezés

Digitális fogászat fogct

Ahhoz, hogy kezelése sikerrel járjon, hogy ne csak esztétikai, de funkcionális szempontból is összhangban legyen az elképzeléseivel, nélkülözhetetlen a digitális diagnosztika és az ezen alapuló aprólékos tervezési munka. 

A Helvetic Clinicsben két 3d digitális fogászati röntgen berendezés áll rendelkezésre, ami nem csak a precíz diagnózis felállításában támogatja kollégáink munkáját, hanem például az implantátum beültetés megtervezésében is. Képalkotó berendezéseink a lehető legrövidebb idő alatt és igen alacsony sugárterhelés mellett készítik el a felvételeket, hogy ne terheljék feleslegesen szervezetét. 

3. Digitális szkenner és digitális fogászati lenyomatvétel

Digitális fogászat, szájszkenner

A legújabb fejlesztésünk eredményeként beszerzett két digitális fogászati szkenner segítségével lehetőségünk nyílik elkerülni a hagyományos technikával készülő fogászati lenyomatvétel kellemetlenségeit, hiszen egy erre a célra kifejlesztett digitális lenyomatvételi eszközt, azaz szkennert alkalmazunk.

 

Foglenyomat vétel, mintakészítés

Foglenyomat, lenyomatvétel, vagy mintavétel a szájképletek negatív mását jelenti.

A köznyelvben használatos mintavétel tulajdonképpen nem helyes kifejezés, mert ez már a minta miatti pozitív másra utal. A hagyományos foglenyomat vétel lenyomatanyagok segítségével történik. Ilyenkor tulajdonképpen a páciens beleharap a lenyomatanyaggal megtöltött lenyomatkanálba, így létrejön a fogainak a negatív képe. A negatív formából a fogtechnikus mintát készít gipsz segítségével.

A digitális szájszkenner használatával a fogak előkészítése (fogcsiszolás) után azonnal elkezdődik a fogpótlás elkészítésének folyamata, szükségtelenné téve több analóg lépést, beleértve a fent említett, sokszor hányingert vagy kellemetlenséget okozó fogászati lenyomatvételi eljárásokat is.

 

Milyen előnyei vannak a digitális lenyomatvételnek?

A digitális szkenner segítségével 11 mikron precizitású lenyomat készül, így biztos lehet abban, hogy az ez alapján készülő fogpótlás precízen fog illeszkedni, és kényelmes viseletet nyújt majd.

A digitális szkennelés technikájával elkerülhetővé válik a hagyományos, analóg lenyomatvétel minden kellemetlensége. 

Segítségével látványos és színes felvételek készíthetők, amelyen Ön is látni, érteni fogja, milyen fogászati probléma igényel megoldást.

Nincs szükség a gipszminták megőrzésére, hiszen a szkenner által készített felvételek digitálisan tárolhatók, így azok később bármikor és könnyedén visszakereshetők, felhasználhatók.

A digitális lenyomat - ellentétben a hagyományos lenyomatvétellel - javítható, vagyis nem kell a teljes felvételt megismételni, csak a nem tökéletes részt újra szkennelni.

Szakorvos tanácsa

 

A digitális fogászat sok izgalmas dolgot tartogat az Ön számára. A számítógép vezérelt megoldások segítségével olyan kapuk nyílnak meg, amik analóg, hagyományos módon eddig nem vagy sokkal nehezebben voltak elérhetőek. Ha szeretné a digitális fogászatot segítségül hívni fogai kezelése során, nem kell mást tennie mint bejelentkezni hozzánk egy konzultációra.

Dr. Berkei Gábor fogszakorvos, szakmai vezető, digitális fogászat specialista

És akkor még nem mondtunk el mindent…

A Helvetic Clinicsben alkalmazott Medit I700-as készülékek több olyan szakmailag nélkülözhetetlen tulajdonsággal is bírnak, amelyek lehetőséget adnak olyan eljárások alkalmazására is, amelyek ezelőtt elképzelhetetlenek voltak:

Intraorális szkenner digitális fogászat
 • Összehasonlíthatók a kezelési sorozat fázisai, így a változás az Ön számára is kézzelfogható lesz.
 • Digitálisan összeilleszthetők a különböző lenyomatozott rétegek, így még precízebb kezelés tervezés lehetséges.
 • A teljes arc szkennelése is elkészíthető, ami az Ön tökéletes mosolyának a megtervezéséhez is segítséget nyújt.
 • Az arcról készült lenyomat ráilleszthető a digitális mintára, így a fogtechnikus a fogpótlás tervezésekor láthatja az arc információit is, hogy Önhöz harmonikusan illeszkedő fogpótlást tudjon készíteni.

Hogyan történik a digitális fogászati lenyomatvétel a Helvetic Clinicsben?

Digitális lenyomat

A lenyomatvétel egy úgynevezett 3D in-motion video technológiával készül színesben.

Ennek során a fogak fölé helyezett speciális, kisméretű kamerával a fogorvos letapogatja a szájüregi képleteket (a fogakat és az ínyt is), ami  azonnal megjelenik a kijelzőn. Az így elkészített lenyomat a tér minden irányában forgatható, dönthető és ellenőrizhető.

Fogtechnikai labor Artifex Dentis

4. Fogpótlás készítés számítógépen digitális CAD/CAM technológiával és 3D nyomtatás a fogtechnikai laboratóriumban

A magas színvonalú fogorvosi szolgáltatások ma már nem képzelhetők el professzionális fogtechnikai laborral történő szoros együttműködés nélkül. A Helvetic Clinics Európa egyik legkorszerűbb eszközparkjával felszerelt digitális fogtechnikai laboratóriumával (Artifex Dentis) működik egy épületben.

Digitális fogászat próba

Ez nemcsak a rendelőben dolgozó orvosok munkáját könnyíti meg, hanem Ön számára is tartogat vitathatatlan előnyöket:

 • A közvetlen kapcsolat a fogorvos és a fogtechnikus között lehetővé teszi azt, hogy fogpótlásának készítésekor akár többszöri egyeztetésre kerüljön sor, amivel elkerülhetjük az esetleges félreértéseket és fogorvosa közvetlenül oszthatja meg elképzeléseit a fogtechnikussal.
Kerámia leplezés
 • Időt takaríthatunk meg, hiszen a fogorvosnak a nap bármely szakában lehetősége van egyeztetni a fogtechnikussal, így a földrajzi távolság miatti időkieséssel nem kell számolnunk.
 • A fogszín megállapítása és a fogpótlás kivitelezése azonos körülmények között történik, így a legnagyobb a valószínűsége az ideális és természetes megjelenést biztosító élethű fogpótlás elkészítésének.
 • Egy fogpótlás esetleges korrekciója szinte azonnal elvégezhető, hiszen egy épületben vagyunk a laboratóriummal.
Fogtechnikai munka

Digitális technológiával és 3D nyomtatással készülő fogpótlások házon belül

Egy sikeres fogtechnikai laboratórium legfontosabb követelménye az, hogy kiválóan képzett és gyakorlott fogtechnikusokkal dolgozzon. Ez azonban ma már nem elég, mert a fogászati tudomány és eszközpark olyan fejlődésen ment át az elmúlt egy évtizedben, ami megköveteli a technológia naprakészségét is.

Cad/Cam fogászat

Mi kiemelkedően kedvező pozícióban vagyunk a Helvetic Clinicsnél, hiszen fogtechnika labor partnerünk az Artifex Dentis folyamatosan kutatja és alkalmazza a ma elérhető legkorszerűbb digitális technológiát, hogy a legjobbat adhassuk Önnek. Így fogpótlása nem csak látszatra lesz lenyűgöző, de a funkcionális és kényelmi szempontnak is maximálisan megfelel majd. A fogműveket már évek óta számítógép segítségével tervezik (CAD - Computer Aided Design) a fogtechnikai labor munkatársai.

A digitális tervezés után speciális nagy pontosságú marógépek segítenek a fogpótlások elkészítésében, kifaragásában (CAM - Computer Aided Manufacturing).

 

Fogtechnikai labor partnerünk előnyei:

 • 31 felkészült és gyakorlott fogtechnikus munkatárs
 • Imes-icore CORiTEC 650i Loader számítógéppel tervezett és számítógépes rendszer által vezérelt berendezés az ezred milliméter pontos fogpótlások készítéséhez
 • 2 darab Amann Girrbach Ceramic Motion CAD-CAM berendezés
 • Asiga Max 3D nyomtataó
Digitális fogászat mosoly

Legyen egy fogászati kezelés az Ön számára is kíméletes, kényelmes és hozzon látványos eredményt.  Ez az, amit a digitális fogászati tudománya kínál ma Önnek a Helvetic Clinicsben. Végre igazán elmondhatjuk magunkról, hogy a rendelőnkben élmény egy fogászati beavatkozás. 

Ha kérdése van vagy szeretné megtudni, hogy az Ön fogászati problémájára milyen megoldást jelentenek a digitális fogászati eljárások, akkor jöjjön el hozzánk egy személyes konzultációra és mi örömmel tájékoztatjuk. 

Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304-es számon tud kérni. Várjuk szeretettel!

GYIK - Gyakori kérdések a digitális fogászat témájában

A digitális lenyomat fájdalmas?

A szájszkenner segítségével vett lenyomat nem fájdalmas, hiszen a rendszer a fogak érintése nélkül tapogatja le a felszíneket.

MIt jelent a Cad Cam kifejezés?

A Cad Cam egy angol rövidítés ami számítógép által tervezett (computer aided design) és számítóg által kivitelezett (computer aided manufacturing) kifejezésekből született.

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

CT felvétel

Panoráma röntgenfelvétel

Fémkerámia korona

Fémkerámia cementezhető korona/hídtag implantátumra

Multi-Unit felépítmény átmenő csavaros hídhoz Megagen-AnyOne implantátumra

Cirkónium-dioxid kerámia korona

E-max préskerámia korona

Orvosaink