Fogászati implantátum előnyei, legjobb fogimplantátum kérdés

Oldalunkon megpróbáljuk megválaszolni a Melyik a legjobb fogimplantátum? kérdést, és segítünk felsorakoztatni azokat a tudnivalókat, amik segítenek pácienseinknek dönteni, hogy melyik fogimplantátum a legjobb számukra és mi alapján hozhatnak jó döntést

Mielőtt azonban tovább olvasna, kérem engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét egyéb kapcsolódó oldalainkra is ahol bővebben olvashat a fog implantátum témakörében megtudhatja, hogy mit kell tennie fogimplantátum után. A fogászati implantátum beültetés menete lépésről lépésre is kifejtésre kerül aloldalunkon, ahol műtét típusokról és műtét utáni tudnivalókról is olvashat.

Lejátszás

Fogászati implantáció előnye, fogimplantátum hátránya a hagyományos fogpótlásokkal szemben

Meglévő fogak védelme. Olyan foghiány esetén, amikor lehetőség van akár hagyományos híd, akár fogbeültetés elvégzésére, mindig felmerül a kérdés, hogy mi az előnye a fogászati implantátum behelyezésével kivitelezett fogpótlásnak. Első és legfontosabb előnye a meglévő, még ép fogak szöveteinek a védelme. Egy hagyományos híd készítésekor a pillérfogak koronájának legalább 60%-át el kell fúrni, le kell csiszolni, hogy elégséges helyet teremtsünk a készítendő híd vastagságának.

Ehhez képest fogászati implantáció után hozzá sem kell nyúlni a szomszédos fogakhoz, hiszen a beültetett fogászati implantátum hasonlóan fog működni, mint a már korábban eltávolított saját fogunk. Különösen igaz ez olyan foghiány esetén, ahol csak jóval több saját fog lecsiszolásával készíthető fix fogpótlás.

Rágóerő elosztása. A rágóizmok az egyik legnagyobb erőt kifejteni képes izmok az emberi szervezetben. Amikor fogimplantátum nélkül készítünk fogpótlást, akkor a rágóerő teljes egésze a még megmaradt fog gyökerét terheli. Ezzel szemben fogimplantátum beültetés után ezt a rendkívül nagy erőt el tudjuk osztani jóval több pilléren, így a saját fogakat nem fogjuk túlterhelni, hanem eloszthatjuk a rágószerv terhelését mind a fogászati implantátum felületén, mind a még meglévő saját fogakon.

Fix fogpótlás készítése nagyszámú foghiány esetén is. Nagyfokú részleges vagy teljes foghiány esetén extra pillérek bevonása nélkül már csak kivehető fogsorok vagy teljes fogsor készíthető, fix megoldás nem lehetséges. Ilyen esetekben csak fogbeültetés segítségével készíthető olyan fogpótlás, amelyet még tisztítás céljából sem kell kivenni, sőt a páciensek nem is tudják eltávolítani a szájból. Ezek a fogművek sokkal jobb életminőséget biztosítanak a páciensek számára. 

Univerzális használhatóság. A fogimplantátum előnye továbbá, hogy a már meglévő implantátumos korona mellett elvesztett saját fogak pótlása sokkal egyszerűbb, hiszen a meglévő fogimplantátum koronájának eltávolítása után a műgyökér maga univerzálisan használható akár egy, akár több másik fogászati implantátummal együtt híd, körhíd vagy fogsor megtámasztására egyaránt.

Kivehető fogpótlás megtámasztására is alkalmas. Fogászati implantátum bizonyos esetekben nem csak fix, hanem kivehető fogsorok megtámasztására is alkalmazható. Ilyen esetekben a fogászati implantátum előnye az, hogy stabilizálja a kivehető fogsorokat, ezáltal nem fognak billegni, nem fognak lemozdulni a helyükről. Fogimplantátum után akár teljes fogsorok is stabillá tehetők.

A fogászati implantáció hátránya

Mint minden másnak a fogbeültetésnek is vannak hátrányai. A fogászati implantátum hátránya annak költségvonzata mellett, az elkészítéséhez szükséges hosszabb időtartam. Fogászati implantátum beültetés után, gyógyulási időre is szükség van. Másik hátránya, hogy néhányan ódzkodnak a sebészeti beavatkozástól.

Legjobb fogászati implantátum kérdése

A fogászati implantáció ma már mindenki számára elérhető megoldást jelentenek az olyan problémákra, mint az elveszített fogak vagy a foghiány kezelése. Legyen szó csupán egy fog hiányáról (pl. letört fog pótlása esetén), vagy akár egy teljes állcsont elveszített fogairól, a fogimplantátum univerzális, akár életre szóló megoldást jelenthet a fogpótlások megtámasztására. Bátran kijelenthető, hogy egy hiányzó fog pótlására első lehetőségként az fogimplantátum beültetés jön szóba, hiszen ez a módszer veszi leginkább figyelembe az emberi szövetek védelmét.

Fogászati implantátum típusai

Nagyon sokféle fogászati implantátum van kereskedelmi forgalomban. A tervezés vagy a gyártási technológia alapján különbözhetnek az anyagukban, a formai kiképzésükben, a méreteikben, a felszínkezelésükben, az fogimplantátum fejjel való kapcsolatuk kialakításában vagy egyéb más tulajdonságaikban. Bár nem könnyű eligazodni a termékek széles palettáján, vannak bizonyos szakmai alapelvek, amelyek szem előtt tartása elengedhetetlen a fogimplantátum sikeres, hosszú távon stabil és gyulladásmentes állapotának fenntartásához.

Fogimplantátum anyaga

A legtöbb fogászati implantátum tiszta titánból készül, de van olyan prémium gyártó, aki speciális, erősített anyagot használ (ZrTi, pl. Straumann).

 Fogimplantátum formája

Általában az fogimplantátum formája csavar alakú. Léteznek ettől eltérő formájú variánsok is, mégis fontos hangsúlyozni, hogy csak a csavar formájú fogászati implantátum tekinthető biztonságos, a szakma által is elismerten használható terméknek.

Megegan fogbeültetés

Nyaki kapcsolat kérdése

Az fogimplantátum fej és a fogászati implantátum test kapcsolatának minősége nagyon nagy jelentőséggel bír a csont stabilitását illetően. A rágás során fellépő mikromozgások kisebb-nagyobb mértékben baktériumok vándorlását eredményezik, ami az műgyökér nyaka körüli csont lassú felszívódásához vezethet. Minél kisebb ez a mozgás, annál stabilabb a csontszint is.

Fog implantátum felszíne

Ezt a stabilitást a kónuszos kapcsolat segíti elő a legjobban, hiszen ez lehetővé teszi a szoros kapcsolatot a fej és a test között. Az általunk használt fogimplantátum fejek mind kónuszos kapcsolattal rögzülnek a műgyökér testéhez. A fogbeültetés után így stabil kapcsolat biztosítható a fogpótlás és a műgyökér között.

 Fogimplantátum felszíne

A titán felszín kezelésében vannak különbségek a gyártók között. Ez az a tulajdonság, ami legjobban tudja segíteni, gyorsítani a fogbeültetést követően a gyógyulást, a csontosodást ( osszeointegráció ).

Melyik implantátum a legjobb

A gyártási folyamat ezen részét, a “receptúrát” általában nagy titok övezi. Hasonlóan egyedi a fogimplantátum menete és annak kiképzése. 

A fogászati implantátum menete a titán felszínen általában változik, függően attól, hogy a csavar melyik részén milyen erőhatások érvényesülnek.

Melyik fogimplantátum a legjobb, legmegbízhatóbb? teszik fel a kérdést pácienseink

Nagyon kevés gyártó engedheti meg magának azt, hogy a kereskedelmi forgalomba helyezés előtt akár több éves klinikai vizsgálat sorozatot végezzen el. Ezeknek a kutatásoknak nagyon fontos szerepe van a termékek hosszú távú sikeressége és megbízható felhasználása szempontjából.

A Helvetic Clinics szakmai vezetése természetesen nem engedheti meg, hogy olyan fogászati implantációs rendszert használjunk, amely akár kis kockázatot is jelent a páciensek ellátása során. Bármelyik, nálunk használt terméket is választják pácienseink, teljesen biztosak lehetnek abban, hogy biztonságos, magas sikerességi mutatóval rendelkező, hosszú távon is stabil megoldást jelentő gyártmányt fogunk beültetni.

Természetesen a fent említett tulajdonságok összessége alapján különböző kategóriába sorolható termékek érhetőek el. Az árképzés is tükrözi a termék kvalitásait.

A rendőnkben alkalmazott fogászati implantátum fajták

A rendelőnkben javasolt termékek összeállításakor igyekeztünk az általunk gondolt legjobb fogimplantátum kínálat kidolgozására.

 

AnyOne Implantátum (Megagen)

A dél-kóreai Megagen cég belépő szintű fogászati implantátum rendszere, mely egyszerű sebészi és protetikai felhasználást biztosít. Tisztán titánból készült termék, Xpeed SLA felszínnel. Rövid kónuszos kapcsolattal kapcsolódik a fej az fogimplantátum testéhez.

Többféle méretben elérhető, de a 3,5 mm átmérőnél nem létezik kisebb, ezáltal keskeny állcsontgerinc esetében indokolt lehet a csontpótlás. 5 hónap gyógyulási idő javasolt a fogászati implantátum után.

 

Astratech implantátum (Dentsply Sirona)

Svédországban tervezett és gyártott jó minőségű fogimplantátum rendszer. Tiszta titánból készül, Osseospeed felszínnel. Hosszú kónuszos kapcsolat eredményeként kis mikromozgások figyelhetők meg körülötte.

A fogimplantátum menete nem túl agresszív vagyis viszonylag alacsony primer stabilitás érhető el vele, emiatt azonnali implantáció céljára nem ideális. A fogászati implantáció menete így lassabb. Speciális indikációval használható akár a 3,0 mm átmérő is, a gyógyulási idő általában négy hónap.

 

Straumann implantátum Bone Level Tapered (BLT) Roxolid SLA

Svájcban gyártott, nagyon nagy számú klinikai kutatással rendelkező fogászati implantátum, melynek anyaga a speciális, cirkóniummal megerősített titán Roxolid. Nagy szilárdsága miatt létezik 2,9 mm átmérőben is. Felszíne a hagyományos SLA felszín, gyógyulás ideje négy hónap.

 

Straumann fogimplantátum Bone Level Tapered (BLT) Roxolid SLActive

A svájci gyártó prémium termékének továbbfejlesztett felszínnel ellátott terméke. Anyaga a nagy szilárdságú Roxolid, emiatt már akár 2,9 mm átmérőben is elérhető. Speciális felszíne az SLActive, aminek köszönhetően akár már 2 hónap gyógyulás után is terhelhető. Kónuszos kapcsolata hosszú, nagy biztonsággal használható bármilyen esetben.

 

AnyRidge implantátum (Megagen)

A Megagen cég zászlóshajója az AnyRidge, ez a legjobb fog implantátum rendszer a cég kínálatában. Különleges menet kialakítása miatt rendkívül széleskörűen használható. Nagyon jó primer stabilitása miatt azonnali implantáció céljára, sőt akár azonnali terhelésre is használható. A fogimplantátum beültetés menete így meggyorsítható.

A cég saját R2Gate sebészi sablon rendszere segítségével navigált sebészetre is alkalmas, ezzel lehetséges a lebenyképzés és varrat nélküli, számítógép által tervezett fogimplantátum behelyezés egyaránt. Így megfelelő körülmények között a beavatkozás után azonnal élvezheti a fix ideiglenes pótlás előnyét.

Létezik legjobb fogimplantátum?

Fogbeültetés konzultáció

Összességében elmondható, hogy ideális csontkínálat esetén, illetve egyéb komplikációk hiányában bármelyik rendelőnkben alkalmazott rendszer nyugodt szívvel használható. Azonban érdemes szakorvosainkkal alaposan átbeszélni a helyi csontkínálat miatti, illetve az általános egészségi állapot okozta kockázati tényezők kezelést befolyásoló hatását, és ezek ismeretében érdemes a nekünk legideálisabb implantációs rendszert kiválasztani. Érdemes fogimplantátum választáskor előre gondolkodni, hiszen egy ilyen beavatkozáskor hosszú távra tervezünk.

Fogimplantátum árak

A fogimplantátum ár szempontjából, a fentiek tükrében több mindentől függ. A fogászati implantátum ár lehet kedvezőbb, amennyiben olcsóbb gyártó termékét választjuk. Prémium termékek választásakor magasabb költségekkel kell számolnunk.

A fogimplantátum ára a teljes kezelés végösszegének csak egy részét teszi ki, hiszen ez a fogpótlás árából és a fogászati implantátum árából tevődik össze. Érdemes megfontolni, hogy milyen fogászati implantátum mellett döntünk, hiszen a fogimplantátum beültetés után ez már nem módosítható.

A fogászati implantáció árak az oldal alján találhatók, és az fogászati árak oldalon is megismerhető.

Amennyiben foghiánnyal rendelkezik és érdeklik a fogimplantátumok, nem kell mást tennie, mint bejelentkezni hozzánk a +36 1 690 1304-es telefonszámon. 

GYIK - Gyakori kérdések melyik a legjobb fogimplantátum témában

A régi CT felvételeket tudják használni implantációs beavatkozások elvégzéséhez?

Abban az esetben, ha az érintett területen nem volt nagy változás és a felvétel 1 évnél nem régebbi, illetve megfelelő minőségű, akkor használható és nincs szükség új felvételre.

Vendégeink mondták

Andrea

„Fogimplantáció miatt kerestem fel az intézményt, ahol Dr. Bárka Csanádhoz kaptam időpontot. A konzultáció során minden kérdésemre részletes választ kaptam, így már az első alkalommal pozitív élményekkel távoztam. Az implantáción túl vagyok, az egész folyamat tökéletes precizitással zajlott, kellemes környezetben. Ezúton is szeretném megk... Tovább olvasomöszönni Dr. Bárka Csanádnak és tündéri asszisztensének a hozzám való kedvességet, segítőkészséget." Mindenkinek szívből ajánlom a rendelőt! Kevesebb

Bihari Andrea értékelése logo
Barnabás Cs.

Nagyon kedves személyzet és profi hozzáállás. Ma voltam fogkő eltávolításon és meg kell mondjam, hogy aki elvégezte precíz,nagyon odafigyelő szakmailag a legjobbat hozta és mindezek mellett nagyon kedves, aranyos hölgy volt. Csak ajánlani tudom! Köszönöm szépen!!! ? Alig várom legközelebbi kezelést.

Barnabás Cs. értékelése logo
Eszter H.

Elképesztően profi csapat! Szakmailag tökéletesen felkészültek, empátiából, “emberségből” IS csillagos ötös! Jártam már más fogászati klinikákon- de itt a “22-dik” (igen, ez nem is a 21-dikben megszokott!) század felszereltségével és a legprofibb, legkedvesebb emberekkel találkoztam! Szívből ajánlottam családtagoknak, barátoknak, ismerősö... Tovább olvasomknek eddig is és ezután is! Miattuk már nem félek a Fogtündértől ? Kevesebb

Eszter H. értékelése logo
Evelin

Mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg annak, aki nem szeretne 2-3 hónapos időpontra várni. Mindenki nagyon kedves, segítőkész. Ha bármi fog bajom lesz a közeljövőben, csak is hozzájuk!A jánlani tudom!?

Evelin Értékelése logo
István

„Minden szakember 100%-ban nyújtja mindazt, amit az ember elvárhat egy magán klinikától! Már a recepción egy teljesen profi csapat fogadja az embert! Az orvosok pedig maximálisan paciens orientáltak! Nekem minden problémámat maximálisan megoldották és meg is fognak oldani! Az egyetlen hely, melyben a bizalmam töretlen és az egyetlen hely,... Tovább olvasom ahol nem félek a fogorvostól! Köszönök nekik mindent!" Kevesebb

M. István értékelése logo
Fruzsina

„Pozitív fogadtatás már a recepción. Kedvesek és segítőkészek voltak. Dr. Bárka Csanád volt a kezelőorvosom, gyorsan és fájdalommentesen távolította el a bölcsességfogaimat. A műtétek során az asszisztensek is hasonló profizmussal dolgoztak, mint Ő. Előtte egy átfogó tájékoztatást adott, ami megnyugtatott a kezelésemet illetően. A gyógyul... Tovább olvasomásom is problémamentesen történt. Nyugodt szívvel ajánlom a klinikát, annak is aki egyébként retteg a fogorvostól." Kevesebb

Fruzsina értékelése logo
Georgina

„Több orvossal és asszisztenssel találkoztam. Nagyon kedvesek voltak, mindkét alkalommal elmondták mi fog történni és hogy hogyan csinálják. Még biztosan fogok velük találkozni ,de már sokkal kevesebb félelem van bennem hála nekik. Bátran ajánlom mindenkinek!"

Georgina értékelése logo
Gyula

„A Helvetic Clinics egy olyan hely, ahol mindenki mosolyog. Már az első alkalommal is azt éreztem, hogy jó helyen, jó kezekben vagyok. A magabiztosság, a szakmaiság fontos a gyógyításban, itt ezt magkaptam. Minden kezelésen azt történt, amit megbeszéltünk. Sosem izgultam, sosem fájt a kezelés. Mindenkinek ajánlom a Helveticet!”

Gyula értékelése logo
Isty

Nagyon profi csapat, figyelmesek kedvesek fájdalom mentes kezelés. Nagyon köszönöm!

Isty értékelése logo
F. Milán

„Kiváló csapat, nagyon kedves recepcióval. Az egyetlen fogászat ahova bármikor szívesen megyek, mert tudom, hogy a legjobb minőséget kapom."

F. Milán értékelése logo
Katalin

„Nagyon kíméletes fogeltávolításon estem át. A dolgozók kedvesek, figyelmesek voltak.”

Lackó Katalin értékelése logo
Sz. Edit

Szuper csapat?Profi orvosok. Többféle kezelésen (tisztítástól a komolyabb beavatkozásig) voltam már, minden alkalommal 100%-ig meg voltam elégedve. Semmi fájdalom?Ami még fontos számomra, nagyon kedves mindenki❤️ Szívből ajánlom!

Sz. Edit értékelése logo
Tamás

„Budapest egyik legjobb fogászati klinikája véleményem szerint. Ráadásul könnyen elérhető helyen, a belvárosban! Évek óta hozzájuk járok ellenőrzésre ill. kezelésekre és eddig mindig csak pozitív tapasztalatokkal tértem haza. A rendelő modern, tiszta és felszerelt, az ott dolgozó személyzet nagyon kedves és segítőkész, az orvosok pedig ma... Tovább olvasomgas szakmai színvonalon végzik munkájukat, így tényleg csak ajánlani tudom őket, noha több budapesti rendelőben is megfordultam már! Bármilyen problémával fordultam eddig hozzájuk, mindig ugyanazt a színvonalat hozták, tartós, ugyanakkor fájdalommentes megoldásokat kínálva, ami nekem fontos szempont!” Kevesebb

Tamás értékelése logo
Mariann

„Nagyon profi és kedves csapat! Elég komplex kezelésen voltam náluk. Több fogorvos és fogászati asszisztens keze alatt megfordultam. Mindig kedvesek voltak, pontosan elmondták mi fog történni, mit csinálnak. Profin dolgoznak. Az ügyfélszolgálatos hölgyek is mindig készséggel álltak a rendelkezésemre, kedvesek, érdeklődők, segítőkészek. Bá... Tovább olvasomtran ajánlom mindenkinek!” Kevesebb

Mariann értékelése logo
Petra

„Nagyon kedves, és hozzáértő a személyzet minden része, a recepcióstól kezdve a szakorvosig. Dr. Bendes Balázs kb 1 perc alatt húzta ki a bölcsességfogamat, fájdalom nélkül. Örök hálám! Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fogaszatot, garantáltan nem megyek soha többet máshova."

Simon Petra értékelése logo
Suu

„A legjobb fogászat! Soha többé nem megyek máshova csak ide! Ma jártam gyökérkezelésen, és majdnem elaludtam a doktornő székében! Volt mar sajnos par gyokerkezelesem, de sehol nem talalkoztam olyan profizmussal mint itt! Csak ajanlani tudom mindenkinek! Ha draganak tartja valaki inkabb gyujtsetek de ne menjetek mashova csak ide ❤️"

Faragó Suu véleménye logo
Stella

„Szuper rendelő nagyon barátságos munkatársakkal. Le voltam nyűgözve… Mindig szívesen térek vissza. Nagy köszönet az egész csapatnak… U.i.:Különleges, hogy a csapat már több, mint 2 éve ugyanaz!!"

Stella értékelése logo
Urban Z.

„Én még ilyen boldogan és mosolygósan nem jöttem ki orvostól korábban,mint innen... ? Ezelőtt még soha nem volt foghúzásom, viszont sok rossz tapasztalatot hallottam már olyanoktól, akik máshol jártak - így kimondottan féltem, vajon mire számíthatok, de teljes körű tájékoztatást kaptam, végig nyugtatgattak és SEMMI nem fájt a beavatkozá... Tovább olvasoms közben! Tiszta, gyönyörű, igényes hely... már majdnem hotelszerű beütéssel egyébként... :))) És fontos kiemelnem,hogy nagyon kedves volt mindenki, Bendes Balázs doktor úrral pedig külön nagyon elégedett voltam, kedvet is csinált nekem a többi beavatkozáshoz, amiket eddig halogattam, így be is jelentkeztem újra. ? Nagyon ajánlom! Köszönöm!" Kevesebb

Urban Z. értékelése logo
Zizi

„Nagyon boldogan és mosolygósan jöttem ki erről a helyről. Ezelőtt még soha nem volt foghúzásom, viszont sok rossz tapasztalatot hallottam már olyanoktól, akik máshol jártak - így kimondottan féltem, vajon mire számíthatok, de teljes körű tájékoztatást kaptam, végig nyugtatgattak és SEMMI nem fájt a beavatkozás közben! Tiszta, gyönyörű, i... Tovább olvasomgényes hely... már majdnem hotelszerű beütéssel egyébként... És fontos kiemelnem, hogy nagyon kedves volt mindenki, Bendes Balázs doktor úrral pedig külön nagyon elégedett voltam, kedvet is csinált nekem a többi beavatkozáshoz, amiket eddig halogattam, így be is jelentkeztem újra. :) Nagyon ajánlom! Köszönöm!” Kevesebb

Zizi értékelése logo
Zsuzsanna

„Profizmus felsőfokon!!!! Most jöttem ki 3 foghuzás után, mosolyogva és olyan boldogan, mint még soha!!!!! Dupla 5 csillag mindenért!!!! Köszönöm szépen!!!"

Zsuzsanna Mónika Dakos értékelése logo
Éva

„Kiváló,minden szinten magas profizmus jellemzi a csapatot!"

Szabadfalvi Éva értékelése logo
Anikó

„Szakképzett, kedves személyzet, csak ajánlani tudom mindenkinek."

Popon Anikó értékelése logo
A. S. G. (Fr)

„Most fejeztem be egy implantos, inlay-es kezeléssorozatot. Minden remekül ment. Nagyon előzékeny és figyelmes csapat. Minőségi munka. A fogorvostól való félelmem teljesen megszűnt. Az eredmény tökéletes.”

A. S. G. (Fr) értékelése logo
Gabriele (DE)

„Gyors, kompetens és barátságos Kapcsolatfelvétel Emailben és telefonon az 1. látogatás előtt, utána is volt lehetősége az embernek a kérdéseivel kompetens munkatárshoz fordulni, ami személy szerint nekem nagyon fontos volt. Szuper gondoskodás, állandó barátságos munkatársak a reptérről való elhozataltól egészen a kezelések alatti utolsó ... Tovább olvasomkontrollig. Úgynevezett „Pácienskoordinátorok” állnak mindig az emberek rendelkezésére, bármely anyanyelvre fordítanak a fogászati kezelések közben. Biztonság érzetét nyújtják, az embernek van személyesen kihez fordulnia és szuper munkát végeznek. Köszönet ezért Stefánnak, Eszternek és Ervinnek! Egészében barátságos, laza atmoszféra uralkodik, soha nem éreztem úgy, hogy a fogorvosok az idő szorítása alatt dolgoznának. Az embert egy kezelésre sem beszélik rá, az ember erről maga dönt- minden kérdést amely az ajánlott kezelésekre vonatkozik, nyugalomban átbeszélhetünk és átgondolhatunk. Nincs „rejtett” költség, a kezelések árát teljesítették. A technikai berendezések számomra magas szintűnek tüntek. A kezeléseimet (implantátum, zárt küret) már az első kétnapos tanácsadásnál el tudtuk kezdeni. Minden kezelés fájdalommentes volt. Az orvosok azon fáradoztak, hogy mindent nyugodtan elmagyarázzanak, ha további kérdések merültek fel. Bennem nagyon kompetens és bizalomgerjesztő benyomást keltettek. A nyelvi akadályok tulajdonképpen nem léteznek, mivelhogy a pácienst kísérő jól fordít és a legtöbb orvos pl. jól beszél angolul. Ha az ember szeretne, akkor a klinikához tartozó kitűnő hotelben is lakhat. Ez sok mindent leegyszerűsít, ha az embernek egy nap több kezelése is van. Összefoglalva csak annyit mondhatok, hogy boldog vagyok , hogy rátaláltam erre a klinikára és hogy meg mertem tenni az első lépést. Továbbra is mindent ott fogok végeztetni. Engem a komoly munkavégzés és az ottani kedvesség teljesen meggyőzött." Kevesebb

Gabriele (DE) értékelése logo
S. Stéphane (CH)

„Szuper fogadtatás, profi munka, jól felszerelt rendelők - implantátumokat, koronákat csináltattam."

S. Stéphane (CH) értékelése logo
Therese (DE)

„Szeretnék mindenért köszönetet mondani! Nincs semmi kifogásolható dolog. Mindenekelőtt az egész személyzet barátságossága volt nagyon kellemes. Az orvosok tökéletes munkát végeztek!"

Therese (DE) értékelése logo
Monika (DE)

„A teljes fogazatot helyreállították. Egyszerűen csak szuper. A klinika oldaláról semmi sincs, amit jobban lehetne csinálni. A gondoskodás szuper! A fogorvosok művészek"

Monika (DE) értékelése logo
Marlies (DE)

„A kezelésekkel, amelyek több mint egy évig tartottak, több mint elégedett vagyok. Az optikai eredmény szuper. Az orvosi szakkompetencia nagyon jó kezelésekkel magas szinten van, az anyagok minősége is nagyon jó. Implantátumok fair árakon! A hangulat a klinikán nagyon nyugodt és barátságos minden munkatárs részéről. A tolmácsolás szuper é... Tovább olvasoms nagyon hasznos. Nagy bizalmam van a klinika és a munkatársakkal szemben… Szivélyesen köszönöm mindannyiótoknak, amiért ennyire jól éreztem magam!" Kevesebb

Marlies (DE) értékelése logo
Jacques (FR)

„A recepcióstól a sebészig mind nagyon jó szakemberek. A személyzet nagyon komoly, alapos, megbízható."

Jacques (FR) értékelése logo
J. C. (CH)

„Nagyon pozitív volt a tapasztalatom a klinikán, több figyelemre méltó emberrel is találkozhattam - jó szakemberek, jóindulatúak és törődnek a pácienssel. Nagy köszönet dr Bendes Balázs és dr Lemperger Szandra orvosoknak. A türelmük, finomságuk, jóindulatuk és szakértelmük rendkívüli. Köszönöm Sipkó Rita asszisztensnek is a diszktrét, elk... Tovább olvasomötelezett, gyengéd, kedves munkáját. Hálásan köszönöm!" Kevesebb

J. C. (CH) értékelése logo
Heinz (DE)

„Az egész csapat szuper munkát végez. Minden egyes kezelésem közben tökéletes gondoskodásban volt részem. A tanácsadás mindig nagyon jó volt és számomra érthető. A kezelések mindig tökéletesek és nagyon professzionálisak voltak. A klinikát bármikor tudom ajánlani."

Heinz (DE) értékelése logo
Ely T. (EN)

„Tiszta környezet, professzionális csapat, nagyon szívélyes fogadtatás"

Ely T. (EN) értékelése logo
Shawn M. (EN)

„Azért jöttem el az Egyesült Államokból erre a klinikára, mert nincs egészségbiztosításom és nem tudtam magamnak megengedni a gyökérkezelést, tisztítást sem koronát. Nagyon ideges voltam, hogy el kellett hagynom a hazám kényelmét és a fogaim egészségét valakinek a kezébe kellett helyeznem, aki ilyen távol van, nem is említve a fogorvostól... Tovább olvasom való félelmemet. Meg kell hogy mondjam, hogy az elvárásaimat messze túlszárnyalták. A csapat professzionális és kitűnő kommunikációt nyújtott érkezésemkor a kezeléseim ideje alatt és még a kontroll alkalmával is. A teljes csapat, aki segített nekem, folyékonyan beszélt angolul és nagyon kedvesek voltak. A fogorvos még csokoládéval is megkínált amikor megemlítettem, hogy nem reggeliztem még és aggódott, mert pár óráig még nem ehettem a kezelés után. A konzultációm alkalmával mindent elmagyaráztak részletesen és kijelenthetem, hogy nem rég voltam fogorvosnál az államokban és tényleg csak a szükséges kezeléseket ajánlották, hogy a fogaimat helyrehozzák. Az ő véleményük is ugyanaz volt mint amit az otthoni fogorvos állított. Ami az árakat illeti, ugyanazok voltak online, mint amit a konzultációnál kaptam és a végén ki is fizettem. Semmi extra vagy rejtett költség nem volt. A csapat meghallgatott és mindent megtettek, hogy kényelmesen érezzem magam és gondoskodtak rólam. A rendelők nagyon tiszták és nagy csapatuk van, akik minden részletről gondoskodnak. Először élveztem igazán egy fogászati kezelés élményét és mindenkinek ajánlani tudom a klinikát. Az pedig csak bónusz, hogy Budapest egy gyönyörű város, amit érdemes meglátogatni. Még a reptérre is kijöttek elém és ki is vittek, mikor hazautaztam. Ha átfogó munkát kell elvégezni, a hotelban való elszállásolás nagyon megbízható és tökéletes a pihenésre és relaxációra. Köszönöm!" Kevesebb

Shawn M. (EN) értékelése logo
Shanil D. (EN)

„Kivételesen professzionális. Szuper vendéglátás várja érkezéstől elutazásig. Barátságos és kompetens csapat, modern technológiát alkalmazva, magabiztosan, hotel és klinika egyben. Szívélyesen ajánlom!!!"

Shanil D. (EN) értékelése logo
Cedric C. (FR)

"Miután harmadik alkalommal tartózkodtam ezen a klinikán fontos fogászati kezelések miatt, ismét teljes elégedettség érzésével távozom. A fogadástól az ellátásig minden ellenőrzésük alatt állt, az ellátás minősége pedig kivételes színvonalú. Köszönöm az egész csapatnak és különösen az orvosomnak, hogy visszaadta nekem azt a mosolyt, amit ... Tovább olvasomannyira hiányoltam. Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el ide és vegye igénybe a kezeléseket... hamarosan találkozunk a lezáró kezeléseknél." Kevesebb

Cedric C. (FR) értékelése logo
Jiuying F. (CH)

„A folyamat nagyon világos, az ára is jó, az orvos nagyon profi, és az egész folyamat fájdalommentes, kivéve az érzéstelenítést"

Jiuying F. (CH) értékelése logo
M.R (DE)

„Második tartózkodás, öt implantátum, gyökérkezelés, zárt kürettálás és négy foghúzás – mindez fájdalom nélkül, egy kis félelem, ami alaptalan volt. Köszönet az egész csapatnak, legyen szó fogorvosról, asszisztensről, tolmácsról vagy adminisztrációról. Hat hónap múlva folytatódik. Addig is... Megszűnt a fogorvostól való félelmem és viss... Tovább olvasomzaadták a mosolyomat. Köszönöm mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, ajánlani fogom másoknak is." Kevesebb

M.R. (DE) értékelése logo
M.S. (FR)

„Kiváló tapasztalat. Szakmailag kimagasló.. Nagyon hatékony és nagyon profi. Kifejezetten ajánlom, hogy ezen a klinikán kezeltesse magát és köszönök mindent a figyelmes személyzetnek."

M.S. (FR) értékelése logo
Magdalena K. (EN)

„Istenem, nem is lehetnék boldogabb, hogy a Helvetic Clinic-et választottam fogászati ​​kezelésemre. Rendkívül profi, tiszta, hatékony és .....fájdalommentes! Ügyfélszolgálat a legmagasabb szinten – mindenki nagyon kedves és segítőkész! Megkaptam a tervet az elvégzendő kezelésekről, egyértelmű árakkal és időbeosztással, így pontosan tudom... Tovább olvasom, mit, hogyan, mikor és mennyiért kell tennem. Elvittek a reptérről, a hazautazáshoz ingyenes antigén teszteket ajánlottak fel a reptérre való visszaszállítással együtt! Ingyenes konzultáció, panoráma röntgen – ezzel nem tévedhetsz. A szálloda ugyanabban az épületben található, és mindentől sétatávolságra van, de a tömegközlekedés széles körben elérhető és nagyon jó. Hop-on hop-off túra szó szerint 5 percre van. Adjon hozzá egy csodálatos legfelső emeleti lakást, gyönyörűen ízléses reggelit, csodálatos személyzetet és persze Budapest ÁÁÁÁ.... Budapest a Duna abszolút gyémántja, tónusaival, látnivalóival, látványosságaival, és nem megfeledkezve a finom magyar ételekről sem. Ha tudsz oroszul nagy előny, de mindenki beszél angolul is." Kevesebb

Magdalena K. (EN) értékelése logo
Franck M. (FR)

„A klinika tökéletes, a fogorvosok nagyon gyengédek és figyelembe veszik a betegek fájdalmát, így nulla fájdalom és az ár nagyon vonzó"

Franck M. (FR) értékelése logo
Yee M. T. (EN)

„A kiszolgálás jó, a személyzet (Ágnes és a recepciósok) nagyon kedvesek és segítőkészek, a fogorvosok (Dr. Bárká Csanád segített eltávolítani a bölcsességfogomat, Kocsis Anna, aki tisztította a fogaimat) profik, minden tiszta és rendezett."

Yee M. T. (EN) értékelése logo
Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

128.000 HUF

Fogbeültetés Megagen AnyOne implantátummal

199.000 HUF

Fogbeültetés Astratech implantátummal

199.000 HUF

Fogbeültetés Straumann SLA implantátummal

209.000 HUF

Fogbeültetés Megagen AnyRidge implantátummal

Orvosaink