Fix fogsor tudnivalók

A kivehető fogsor gyakran okoz kellemetlen pillanatokat viselőjének. Beszéd, evés vagy nevetés közben elmozdulhatnak a helyükről, ezzel kellemetlen szituációkat okozva tulajdonosuknak. Ez azonban egy egyszerű eljárással könnyedén elkerülhető. Nem kell mást tennünk, mint fog implantátum segítségével fix rögzítési pontokat biztosítani a fogsornak, hogy az ne mozdulhasson el. Így a kivehető fogpótlásból fix fogsor alakítható ki.

Implantátumon rögzülő fix fogsor

Az implantátumon rögzülő fix fogsor, a műfogsoroknak egy olyan típusa, aminél a rágóerő egy részét implantátumok viselik. Fogak hiányában (foghiány) a hagyományos fogsor csak a nyálkahártyán támaszkodik. Ezért fordulhat elő, hogy nem kellő stabilitású, étkezés vagy beszéd közben billeg, elmozdul a nyálkahártyáról, amit csak kellemetlen fogsorragasztó használatával sikerül helyben tartani.

Teljes fogatlanság esetén, implantátumok beültetésével nagyságrendekkel tudjuk fokozni a fogpótlás stabilitását. Ezzel növeljük a komfortérzetet és emellett visszanyeri egészséges rágófunkcióját is. Az implantátumokon rögzülő fix fogsor akkor alkalmazható, ha a páciens minden fogát elvesztette az adott állcsonton, és az állcsontba beültethetők a szükséges méretű és számú implantátumok, azaz megfelelő a csontállomány. Abban az esetben, ha ez nem áll rendelkezésre csontpótlás történhet, ami a szájsebészet tárgykörébe tartozik.

A készülő fogsornak speciális részei vannak, amik segítségével a fogpótlás stabilan rögzül (bepattan) az implantátumokhoz.

Lokátoros fix fogsor

Természetesen mindkét fogívre készíthető implantátumokon rögzülő fix fogsor, tehát alsó- és fix felső fogsor egyaránt.

Lokátoros fogsor

A leggyakrabban alkalmazott rendszer a lokátoros fogsor. Ebben az esetben az implantátumokra készül egy becsavarható rögzítő elem, aminek a párja a kivehető fogsorban van. A fogpótlás behelyezésekor a két elem egymásba pattan stabilizálva ezzel a kivehető fogpótlást. Ideális esetben állcsontonként négy darab lokátort alkalmazunk.

Fix fogsor árak

A fix fogsor ár alapján is kategorizálható. Hatással van az árra a fogsor, protézis alapanyaga (műanyag fogsor, fémlemezes fogsor), típusa, kiterjedése és az elkészítés technológiai háttere is. A kezelés összköltségét a behelyezett fog implantátumok száma, típusa is befolyásolja. Szintén ár módosító tényező a csontpótlás (sinus lift) szükségessége Az egyes fix fogsor típus árak az oldal alján találhatók, vagy az fogászati árak oldalon ismerhetők meg.

Látogasson el hozzánk egy fogászati konzultációra, hogy mielőbb megoldhassuk rágási problémáját. Fogpótlásokra specializálódott csapatunk segíteni fog. Hívja a  +36 1 690 1304-es telefonszámot!

Áraink

100.000 HUF

Implantációs fogpótlást rögzítő Locator elem

7.000 HUF

Implantációs fogpótlást rögzítő Locator betét cseréje

Orvosaink