Foghúzás után fájdalom és annak lehetséges okai

A Helvetic Clinicsben minden szakmai tudásunkkal arra törekszünk, hogy megmentsük a fogakat a kihúzástól. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a komolyabb fogászati problémák kialakulását csak a fog kihúzásával tudjuk megelőzni. 

Tudjuk, hogy a foghúzás senkinek nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé, de biztos szakértői kezekben ez a beavatkozás is lehet kíméletes és kockázatmentes. 

Pácienseink gyakran tesznek fel szájsebészeinknek olyan kérdéseket, melyek a foghúzás utáni fájdalomról szólnak. Ezekre szeretnénk most szakértői választ adni:

 

1. Foghúzás után meddig fáj a húzás helye?

A foghúzás minden esetben helyi érzéstelenítésben történik. Az érzéstelenítő hatásának múlásával kialakulhat fájdalomérzet, ami egy teljesen természetes reakció. Javasolt ebben az esetben fájdalomcsillapító gyógyszer használata.  A fájdalomnak néhány nap alatt azonban fokozatosan enyhülni kell, de enyhe fájdalom ezek után is fennmaradhat.  Ha ez egy hét után sem múlik el, akkor érdemes kontrollvizsgálat céljából felkeresni kezelőorvosát.

 

2. Foghúzás után fájdalom tapasztalható a húzás helyén, ez normális? 

A foghúzás egy megterhelő beavatkozás a szervezetünk számára, így a foghúzás utáni fájdalom egy teljesen normális állapot. Ez a fájdalomérzet az első napokban fokozatosan csökkeni fog, majd 2-5 nap alatt teljesen elmúlik. Alsó bölcsességfog eltávolítás után a kellemetlen érzés akár egy hétig is eltarthat. Ezalatt az idő alatt fájdalomcsillapítókkal tudjuk enyhíteni a kellemetlenséget. 

 

3. Foghúzás után lüktető fájdalom. Mit tegyek?

A lüktető fájdalom is lehet normális foghúzás után, de fájdalomcsillapító használatával kis idő elteltével fokozatosan enyhülnie kell. A beavatkozás környékénkialakuló gyulladást hűtéssel, jegeléssel is érdemes segíteni. Ha a lüktető fájdalom jóval tovább tart, akkor javasoljuk meglátogatni kezelőorvosát egy kontrollvizsgálatra céljából. 

Szakorvos tanácsa

 

A foghúzás után gyakran merülnek fel kérdések, amiket szeretnénk itt röviden megválaszolni. Ha további kérdése maradt, vagy szeretné foghúzását kiméletes szakemberre bízni, jelentkezzen be hozzánk! A fogeltávolítás megfelelő érzéstelenítés mellett nem fáj.

Dr. Bárka Csanád szájsebész

4. A foghúzás után bent maradt gyökér okozhat problémát?

Normális esetben a foghúzás után nem maradhat gyökér vagy gyökérdarab a kezelt területen. Ha ez véletlenül mégis megtörténik és röntgenfelvétellel kimutatható, akkor azt maradéktalanul el kell távolítani. Kezelőorvosaink mindent megtesznek azért, hogy ilyen helyzet még véletlenül se fordulhasson elő. Ezért nem csak az eltávolított fogat vizsgálják meg szabad szemmel, hanem a fog helyét, a fogmedert is átnézik, végigtapogatják a fog eltávolítása után. 

 

5. A foghúzás után bent maradt szilánk okozhat problémát?

A foghúzás után a kezelőorvosa minden fogdarabot eltávolít, ilyen nem maradhat a sebben. Ami esetenként kellemetlensége okozhat a gyógyulás során, az nem fogszilánk, hanem az eltávolított fog üregének vékony csontszéle. Minden esetben áttapogatjuk az eltávolított fog helyén a csontszéleket, azonban néha előfordulhat, hogy egy csontszilánk a foghúzást követő napokban lazul le a csontos peremről, és emiatt irritálhatja, szúrhatja a gyógyulásban lévő ínyt. Ennek fennállása esetén kérjük, keresse fel kezelőorvosát!

 

6. Foghúzás után fogdarab maradhat a sebben?

Foghúzás után fogdarab nem maradhat a húzás helyén. A fog minden apró darabját kezelőorvosának el kell távolítania, hogy az ne okozzon a későbbiekben esetleges gyulladást.

 

7. Foghúzás után csontszilánk

Foghúzás után csontszilánk sem maradhat a húzás helyén, ugyanis ezt minden alkalommal ellenőrzik kollégáink a fog eltávolítása után, és minden mozgó, kitapintható csontszilánk eltávolításra kerül.  Ami a későbbiekben irritációt, kellemetlenséget okozhat, az az eltávolított fog üregének még stabil csontos, vékony pereme, ami az első napokban mobilissá válhat. Amennyiben az ínyét ehhez hasonló vékony csontszél nyomja, szúrja, kérjük szépen, keresse fel orvosát egy kontrollvizsgálat céljából!

 

8. Foghúzás után csontkinövés keletkezett, ez lehetséges?

Foghúzás után kiálló csont nem keletkezik, új csontszövet csak az eltávolított fog helyén regenerálódik. Amit érezhetünk az az eltávolított fog üregének csontos széle. Ez a kemény, néha éles perem általában a gyógyulás folyamán elsimul. 

 

9. Foghúzás után szomszédos fog fáj, mi ilyenkor a teendő?

Ha foghúzás után fáj a többi fog vagy a szomszédos fog, az lehet egy normális állapot, hiszen a foghúzás egy olyan trauma a szervezetnek, amely hatással van az eltávolított fogak közvetlen környezetére is. A szomszédos fogak fájdalma 1-2 nap elteltével elmúlik. 

 

10. Foghúzás után duzzanat kezelése: sikerrel

A foghúzás után duzzanat kialakulása egy természetes állapot, azonban a duzzanatnak 2-4 napon belül fokozatosan el kell tűnnie a gyógyulási folyamat részeként. Ha a duzzanat ennél tovább is fennáll, akkor javasolt részt venni egy kontrollvizsgálaton. 

 

11. Foghúzás után dudor az ínyen - mennyire normális?

A foghúzás után természetes állapot, ha az ínyen egy kisebb dudor alakul ki, azonban a gyógyulási folyamat előrehaladtával a dudornak néhány napon belül el kell múlnia. Ha a dudor ennél tovább is fennáll, akkor javasolt részt venni egy kontrollvizsgálaton. 

 

12. Foghúzás után egy héttel is fáj a húzás helye, mi a teendő?

Foghúzás után a fájdalomnak fokozatosan csillapodnia kell, és 2-5 nap elteltével meg kell szűnnie. Egy enyhe és folyamatosan csökkenő fájdalomérzet egy hét után is fennállhat, azonban, ha a fájdalom intenzív vagy nem javuló tendenciát mutat, akkor mindenképpen jeleznie kell azt kezelőorvosának. 

 

13. Foghúzás után fehér folt látható a kihúzott fog helyén, ez normális?

A foghúzás után fehér réteg keletkezik a seben, ami egy teljes normális tünet.  Ez a hámréteg gyógyulásának folyamata. Varratok hiányában nincs más teendő vele, mint a seb nagyon óvatos tisztítása nagyon puha sörtéjű fogkefével a fogmosások alkalmával. 

 

14. Mitévők legyünk, ha foghúzás után nagy lyuk látszódik?

A foghúzás után a kihúzott fog helyén valóban keletkezik egy „lyuk”, ami egy természetes jelenség. Ebben a „lyukban” vérömleny (vérdugó) keletkezik, amely elősegíti a sebgyógyulási folyamatot.  Ezt a vérömlenyt nem szabad kiöblögetni, mert akkor a gyógyulást akadályozzuk. Legtöbbször varrat behelyezésével segítjük a vérrög stabilizálódását.

  

15. A foghúzás után seb összehúzódás történt, mit kell tennem?

Foghúzás után szinte azonnal beindul a sebgyógyulási folyamat, ami a seb fokozatos összehúzódásával jár. Teljesen természetes folyamatról van szó.

  

16. Foghúzás után vérdugó keletkezett - jó vagy rossz?

A vérdugó foghúzás után a legjobb dolog, ami történhet velünk, hiszen ez a seb gyógyulásának egyértelmű jele. Nem szabad tehát megijednünk a „vérdugótól”, és főleg semmilyen formában nem szabad azt kiöblögetnünk sem vízzel, sem szájvízzel, sem semmi mással. A foghúzás környezetét pedig csak nagyon puha sörtéjű fogkefével szabad óvatosan tisztítani a napi fogmosások alkalmával, a behelyezett varratok érintése nélkül.

 

17.  Foghúzás után fejfájás gyötör, ez most a húzás miatt van?

A foghúzás minden esetben helyi érzéstelenítésben történik, emellett a foghúzás megterhelő a szervezet számára mind fizikálisan, mind pszichésen.  Ez a két tényező okozhat fejfájást, azonban ez nincs direkt kapcsolatban a foghúzással. A fejfájásnak fájdalomcsillapító, pihenés és sok folyadék fogyasztásának hatására el kell múlnia. Ha ez hosszabb ideig nem történik meg, akkor konzultáljon kezelőorvosával!

 

18.  Szájsebészeti foghúzás után mennyi idő alatt gyógyul be az íny?

Az, hogy szájsebészeti foghúzás után mennyi idő alatt gyógyul be az íny, nagymértékben függ az Ön szervezetének egyedi reakciójától. Általában 1-2 hét alatt megtörténik a fogmeder hámosodása, azonban a csontszövet regenerációjához és a végleges csont és ínyviszony kialakulásához jóval több időre, akár 4-5 hónapra is szükség van.

 

19.  Foghúzás után láz jelei mutatkoznak, mit kell tennem?

Foghúzás után láz kialakulása nem természetes folyamat. Láz kialakulása esetén kérjük, késedelem nélkül forduljon kezelőorvosához! 

 

20.  Foghúzás után fájdalomcsillapítás ajánlott?

A foghúzás minden esetben helyi érzéstelenítésben történik. Az érzéstelenítő hatásának elmúltával teljesen normális lehet fájdalomérzet kialakulása. Ezt azonban nem kell elviselnie, vegyen be nyugodtan fájdalomcsillapítót, ennek hastására a fájdalom fokozatosan csökkeni fog! Ha ez nem történik meg, és a fájdalom továbbra is fennáll, akkor kérem forduljon kezelőorvosához!

GYIK - Gyakori kérdések a foghúzás utáni fájdalommal kapcsolatban

A foghúzás után lüktető fájdalom normális jelenség?

Ha foghúzás után közvetlenül, az érzéstelenítő hatásának elmúltával lüktető fájdalmat tapasztal az lehet normális jelenség. Amennyiben a fájdalom több nap után is fennáll vagy néhány tünetmentes nap után jelentkezik, keresse fel fogorvosát.

Foghúzás után hegyes, éles a foghúzás helye, bent maradhatott egy gyökér?

Foghúzás után éles maradhat a seb mentén a csontszél, ez okozza általában az éles érzést, nem pedig a bent felejtett gyökér. Ha a kellemetlenség nem változik, keresse fel fogorvosát.

Vendégeink mondták

Andrea

„Fogimplantáció miatt kerestem fel az intézményt, ahol Dr. Bárka Csanádhoz kaptam időpontot. A konzultáció során minden kérdésemre részletes választ kaptam, így már az első alkalommal pozitív élményekkel távoztam. Az implantáción túl vagyok, az egész folyamat tökéletes precizitással zajlott, kellemes környezetben. Ezúton is szeretném megk... Tovább olvasomöszönni Dr. Bárka Csanádnak és tündéri asszisztensének a hozzám való kedvességet, segítőkészséget." Mindenkinek szívből ajánlom a rendelőt! Kevesebb

Bihari Andrea értékelése logo
Barnabás Cs.

Nagyon kedves személyzet és profi hozzáállás. Ma voltam fogkő eltávolításon és meg kell mondjam, hogy aki elvégezte precíz,nagyon odafigyelő szakmailag a legjobbat hozta és mindezek mellett nagyon kedves, aranyos hölgy volt. Csak ajánlani tudom! Köszönöm szépen!!! ? Alig várom legközelebbi kezelést.

Barnabás Cs. értékelése logo
Eszter H.

Elképesztően profi csapat! Szakmailag tökéletesen felkészültek, empátiából, “emberségből” IS csillagos ötös! Jártam már más fogászati klinikákon- de itt a “22-dik” (igen, ez nem is a 21-dikben megszokott!) század felszereltségével és a legprofibb, legkedvesebb emberekkel találkoztam! Szívből ajánlottam családtagoknak, barátoknak, ismerősö... Tovább olvasomknek eddig is és ezután is! Miattuk már nem félek a Fogtündértől ? Kevesebb

Eszter H. értékelése logo
Evelin

Mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg annak, aki nem szeretne 2-3 hónapos időpontra várni. Mindenki nagyon kedves, segítőkész. Ha bármi fog bajom lesz a közeljövőben, csak is hozzájuk!A jánlani tudom!?

Evelin Értékelése logo
István

„Minden szakember 100%-ban nyújtja mindazt, amit az ember elvárhat egy magán klinikától! Már a recepción egy teljesen profi csapat fogadja az embert! Az orvosok pedig maximálisan paciens orientáltak! Nekem minden problémámat maximálisan megoldották és meg is fognak oldani! Az egyetlen hely, melyben a bizalmam töretlen és az egyetlen hely,... Tovább olvasom ahol nem félek a fogorvostól! Köszönök nekik mindent!" Kevesebb

M. István értékelése logo
Fruzsina

„Pozitív fogadtatás már a recepción. Kedvesek és segítőkészek voltak. Dr. Bárka Csanád volt a kezelőorvosom, gyorsan és fájdalommentesen távolította el a bölcsességfogaimat. A műtétek során az asszisztensek is hasonló profizmussal dolgoztak, mint Ő. Előtte egy átfogó tájékoztatást adott, ami megnyugtatott a kezelésemet illetően. A gyógyul... Tovább olvasomásom is problémamentesen történt. Nyugodt szívvel ajánlom a klinikát, annak is aki egyébként retteg a fogorvostól." Kevesebb

Fruzsina értékelése logo
Georgina

„Több orvossal és asszisztenssel találkoztam. Nagyon kedvesek voltak, mindkét alkalommal elmondták mi fog történni és hogy hogyan csinálják. Még biztosan fogok velük találkozni ,de már sokkal kevesebb félelem van bennem hála nekik. Bátran ajánlom mindenkinek!"

Georgina értékelése logo
Gyula

„A Helvetic Clinics egy olyan hely, ahol mindenki mosolyog. Már az első alkalommal is azt éreztem, hogy jó helyen, jó kezekben vagyok. A magabiztosság, a szakmaiság fontos a gyógyításban, itt ezt magkaptam. Minden kezelésen azt történt, amit megbeszéltünk. Sosem izgultam, sosem fájt a kezelés. Mindenkinek ajánlom a Helveticet!”

Gyula értékelése logo
Isty

Nagyon profi csapat, figyelmesek kedvesek fájdalom mentes kezelés. Nagyon köszönöm!

Isty értékelése logo
F. Milán

„Kiváló csapat, nagyon kedves recepcióval. Az egyetlen fogászat ahova bármikor szívesen megyek, mert tudom, hogy a legjobb minőséget kapom."

F. Milán értékelése logo
Katalin

„Nagyon kíméletes fogeltávolításon estem át. A dolgozók kedvesek, figyelmesek voltak.”

Lackó Katalin értékelése logo
Sz. Edit

Szuper csapat?Profi orvosok. Többféle kezelésen (tisztítástól a komolyabb beavatkozásig) voltam már, minden alkalommal 100%-ig meg voltam elégedve. Semmi fájdalom?Ami még fontos számomra, nagyon kedves mindenki❤️ Szívből ajánlom!

Sz. Edit értékelése logo
Tamás

„Budapest egyik legjobb fogászati klinikája véleményem szerint. Ráadásul könnyen elérhető helyen, a belvárosban! Évek óta hozzájuk járok ellenőrzésre ill. kezelésekre és eddig mindig csak pozitív tapasztalatokkal tértem haza. A rendelő modern, tiszta és felszerelt, az ott dolgozó személyzet nagyon kedves és segítőkész, az orvosok pedig ma... Tovább olvasomgas szakmai színvonalon végzik munkájukat, így tényleg csak ajánlani tudom őket, noha több budapesti rendelőben is megfordultam már! Bármilyen problémával fordultam eddig hozzájuk, mindig ugyanazt a színvonalat hozták, tartós, ugyanakkor fájdalommentes megoldásokat kínálva, ami nekem fontos szempont!” Kevesebb

Tamás értékelése logo
Mariann

„Nagyon profi és kedves csapat! Elég komplex kezelésen voltam náluk. Több fogorvos és fogászati asszisztens keze alatt megfordultam. Mindig kedvesek voltak, pontosan elmondták mi fog történni, mit csinálnak. Profin dolgoznak. Az ügyfélszolgálatos hölgyek is mindig készséggel álltak a rendelkezésemre, kedvesek, érdeklődők, segítőkészek. Bá... Tovább olvasomtran ajánlom mindenkinek!” Kevesebb

Mariann értékelése logo
Petra

„Nagyon kedves, és hozzáértő a személyzet minden része, a recepcióstól kezdve a szakorvosig. Dr. Bendes Balázs kb 1 perc alatt húzta ki a bölcsességfogamat, fájdalom nélkül. Örök hálám! Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fogaszatot, garantáltan nem megyek soha többet máshova."

Simon Petra értékelése logo
Suu

„A legjobb fogászat! Soha többé nem megyek máshova csak ide! Ma jártam gyökérkezelésen, és majdnem elaludtam a doktornő székében! Volt mar sajnos par gyokerkezelesem, de sehol nem talalkoztam olyan profizmussal mint itt! Csak ajanlani tudom mindenkinek! Ha draganak tartja valaki inkabb gyujtsetek de ne menjetek mashova csak ide ❤️"

Faragó Suu véleménye logo
Stella

„Szuper rendelő nagyon barátságos munkatársakkal. Le voltam nyűgözve… Mindig szívesen térek vissza. Nagy köszönet az egész csapatnak… U.i.:Különleges, hogy a csapat már több, mint 2 éve ugyanaz!!"

Stella értékelése logo
Urban Z.

„Én még ilyen boldogan és mosolygósan nem jöttem ki orvostól korábban,mint innen... ? Ezelőtt még soha nem volt foghúzásom, viszont sok rossz tapasztalatot hallottam már olyanoktól, akik máshol jártak - így kimondottan féltem, vajon mire számíthatok, de teljes körű tájékoztatást kaptam, végig nyugtatgattak és SEMMI nem fájt a beavatkozá... Tovább olvasoms közben! Tiszta, gyönyörű, igényes hely... már majdnem hotelszerű beütéssel egyébként... :))) És fontos kiemelnem,hogy nagyon kedves volt mindenki, Bendes Balázs doktor úrral pedig külön nagyon elégedett voltam, kedvet is csinált nekem a többi beavatkozáshoz, amiket eddig halogattam, így be is jelentkeztem újra. ? Nagyon ajánlom! Köszönöm!" Kevesebb

Urban Z. értékelése logo
Zizi

„Nagyon boldogan és mosolygósan jöttem ki erről a helyről. Ezelőtt még soha nem volt foghúzásom, viszont sok rossz tapasztalatot hallottam már olyanoktól, akik máshol jártak - így kimondottan féltem, vajon mire számíthatok, de teljes körű tájékoztatást kaptam, végig nyugtatgattak és SEMMI nem fájt a beavatkozás közben! Tiszta, gyönyörű, i... Tovább olvasomgényes hely... már majdnem hotelszerű beütéssel egyébként... És fontos kiemelnem, hogy nagyon kedves volt mindenki, Bendes Balázs doktor úrral pedig külön nagyon elégedett voltam, kedvet is csinált nekem a többi beavatkozáshoz, amiket eddig halogattam, így be is jelentkeztem újra. :) Nagyon ajánlom! Köszönöm!” Kevesebb

Zizi értékelése logo
Zsuzsanna

„Profizmus felsőfokon!!!! Most jöttem ki 3 foghuzás után, mosolyogva és olyan boldogan, mint még soha!!!!! Dupla 5 csillag mindenért!!!! Köszönöm szépen!!!"

Zsuzsanna Mónika Dakos értékelése logo
Éva

„Kiváló,minden szinten magas profizmus jellemzi a csapatot!"

Szabadfalvi Éva értékelése logo
Anikó

„Szakképzett, kedves személyzet, csak ajánlani tudom mindenkinek."

Popon Anikó értékelése logo
A. S. G. (Fr)

„Most fejeztem be egy implantos, inlay-es kezeléssorozatot. Minden remekül ment. Nagyon előzékeny és figyelmes csapat. Minőségi munka. A fogorvostól való félelmem teljesen megszűnt. Az eredmény tökéletes.”

A. S. G. (Fr) értékelése logo
Gabriele (DE)

„Gyors, kompetens és barátságos Kapcsolatfelvétel Emailben és telefonon az 1. látogatás előtt, utána is volt lehetősége az embernek a kérdéseivel kompetens munkatárshoz fordulni, ami személy szerint nekem nagyon fontos volt. Szuper gondoskodás, állandó barátságos munkatársak a reptérről való elhozataltól egészen a kezelések alatti utolsó ... Tovább olvasomkontrollig. Úgynevezett „Pácienskoordinátorok” állnak mindig az emberek rendelkezésére, bármely anyanyelvre fordítanak a fogászati kezelések közben. Biztonság érzetét nyújtják, az embernek van személyesen kihez fordulnia és szuper munkát végeznek. Köszönet ezért Stefánnak, Eszternek és Ervinnek! Egészében barátságos, laza atmoszféra uralkodik, soha nem éreztem úgy, hogy a fogorvosok az idő szorítása alatt dolgoznának. Az embert egy kezelésre sem beszélik rá, az ember erről maga dönt- minden kérdést amely az ajánlott kezelésekre vonatkozik, nyugalomban átbeszélhetünk és átgondolhatunk. Nincs „rejtett” költség, a kezelések árát teljesítették. A technikai berendezések számomra magas szintűnek tüntek. A kezeléseimet (implantátum, zárt küret) már az első kétnapos tanácsadásnál el tudtuk kezdeni. Minden kezelés fájdalommentes volt. Az orvosok azon fáradoztak, hogy mindent nyugodtan elmagyarázzanak, ha további kérdések merültek fel. Bennem nagyon kompetens és bizalomgerjesztő benyomást keltettek. A nyelvi akadályok tulajdonképpen nem léteznek, mivelhogy a pácienst kísérő jól fordít és a legtöbb orvos pl. jól beszél angolul. Ha az ember szeretne, akkor a klinikához tartozó kitűnő hotelben is lakhat. Ez sok mindent leegyszerűsít, ha az embernek egy nap több kezelése is van. Összefoglalva csak annyit mondhatok, hogy boldog vagyok , hogy rátaláltam erre a klinikára és hogy meg mertem tenni az első lépést. Továbbra is mindent ott fogok végeztetni. Engem a komoly munkavégzés és az ottani kedvesség teljesen meggyőzött." Kevesebb

Gabriele (DE) értékelése logo
S. Stéphane (CH)

„Szuper fogadtatás, profi munka, jól felszerelt rendelők - implantátumokat, koronákat csináltattam."

S. Stéphane (CH) értékelése logo
Therese (DE)

„Szeretnék mindenért köszönetet mondani! Nincs semmi kifogásolható dolog. Mindenekelőtt az egész személyzet barátságossága volt nagyon kellemes. Az orvosok tökéletes munkát végeztek!"

Therese (DE) értékelése logo
Monika (DE)

„A teljes fogazatot helyreállították. Egyszerűen csak szuper. A klinika oldaláról semmi sincs, amit jobban lehetne csinálni. A gondoskodás szuper! A fogorvosok művészek"

Monika (DE) értékelése logo
Marlies (DE)

„A kezelésekkel, amelyek több mint egy évig tartottak, több mint elégedett vagyok. Az optikai eredmény szuper. Az orvosi szakkompetencia nagyon jó kezelésekkel magas szinten van, az anyagok minősége is nagyon jó. Implantátumok fair árakon! A hangulat a klinikán nagyon nyugodt és barátságos minden munkatárs részéről. A tolmácsolás szuper é... Tovább olvasoms nagyon hasznos. Nagy bizalmam van a klinika és a munkatársakkal szemben… Szivélyesen köszönöm mindannyiótoknak, amiért ennyire jól éreztem magam!" Kevesebb

Marlies (DE) értékelése logo
Jacques (FR)

„A recepcióstól a sebészig mind nagyon jó szakemberek. A személyzet nagyon komoly, alapos, megbízható."

Jacques (FR) értékelése logo
J. C. (CH)

„Nagyon pozitív volt a tapasztalatom a klinikán, több figyelemre méltó emberrel is találkozhattam - jó szakemberek, jóindulatúak és törődnek a pácienssel. Nagy köszönet dr Bendes Balázs és dr Lemperger Szandra orvosoknak. A türelmük, finomságuk, jóindulatuk és szakértelmük rendkívüli. Köszönöm Sipkó Rita asszisztensnek is a diszktrét, elk... Tovább olvasomötelezett, gyengéd, kedves munkáját. Hálásan köszönöm!" Kevesebb

J. C. (CH) értékelése logo
Heinz (DE)

„Az egész csapat szuper munkát végez. Minden egyes kezelésem közben tökéletes gondoskodásban volt részem. A tanácsadás mindig nagyon jó volt és számomra érthető. A kezelések mindig tökéletesek és nagyon professzionálisak voltak. A klinikát bármikor tudom ajánlani."

Heinz (DE) értékelése logo
Ely T. (EN)

„Tiszta környezet, professzionális csapat, nagyon szívélyes fogadtatás"

Ely T. (EN) értékelése logo
Shawn M. (EN)

„Azért jöttem el az Egyesült Államokból erre a klinikára, mert nincs egészségbiztosításom és nem tudtam magamnak megengedni a gyökérkezelést, tisztítást sem koronát. Nagyon ideges voltam, hogy el kellett hagynom a hazám kényelmét és a fogaim egészségét valakinek a kezébe kellett helyeznem, aki ilyen távol van, nem is említve a fogorvostól... Tovább olvasom való félelmemet. Meg kell hogy mondjam, hogy az elvárásaimat messze túlszárnyalták. A csapat professzionális és kitűnő kommunikációt nyújtott érkezésemkor a kezeléseim ideje alatt és még a kontroll alkalmával is. A teljes csapat, aki segített nekem, folyékonyan beszélt angolul és nagyon kedvesek voltak. A fogorvos még csokoládéval is megkínált amikor megemlítettem, hogy nem reggeliztem még és aggódott, mert pár óráig még nem ehettem a kezelés után. A konzultációm alkalmával mindent elmagyaráztak részletesen és kijelenthetem, hogy nem rég voltam fogorvosnál az államokban és tényleg csak a szükséges kezeléseket ajánlották, hogy a fogaimat helyrehozzák. Az ő véleményük is ugyanaz volt mint amit az otthoni fogorvos állított. Ami az árakat illeti, ugyanazok voltak online, mint amit a konzultációnál kaptam és a végén ki is fizettem. Semmi extra vagy rejtett költség nem volt. A csapat meghallgatott és mindent megtettek, hogy kényelmesen érezzem magam és gondoskodtak rólam. A rendelők nagyon tiszták és nagy csapatuk van, akik minden részletről gondoskodnak. Először élveztem igazán egy fogászati kezelés élményét és mindenkinek ajánlani tudom a klinikát. Az pedig csak bónusz, hogy Budapest egy gyönyörű város, amit érdemes meglátogatni. Még a reptérre is kijöttek elém és ki is vittek, mikor hazautaztam. Ha átfogó munkát kell elvégezni, a hotelban való elszállásolás nagyon megbízható és tökéletes a pihenésre és relaxációra. Köszönöm!" Kevesebb

Shawn M. (EN) értékelése logo
Shanil D. (EN)

„Kivételesen professzionális. Szuper vendéglátás várja érkezéstől elutazásig. Barátságos és kompetens csapat, modern technológiát alkalmazva, magabiztosan, hotel és klinika egyben. Szívélyesen ajánlom!!!"

Shanil D. (EN) értékelése logo
Cedric C. (FR)

"Miután harmadik alkalommal tartózkodtam ezen a klinikán fontos fogászati kezelések miatt, ismét teljes elégedettség érzésével távozom. A fogadástól az ellátásig minden ellenőrzésük alatt állt, az ellátás minősége pedig kivételes színvonalú. Köszönöm az egész csapatnak és különösen az orvosomnak, hogy visszaadta nekem azt a mosolyt, amit ... Tovább olvasomannyira hiányoltam. Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el ide és vegye igénybe a kezeléseket... hamarosan találkozunk a lezáró kezeléseknél." Kevesebb

Cedric C. (FR) értékelése logo
Jiuying F. (CH)

„A folyamat nagyon világos, az ára is jó, az orvos nagyon profi, és az egész folyamat fájdalommentes, kivéve az érzéstelenítést"

Jiuying F. (CH) értékelése logo
M.R (DE)

„Második tartózkodás, öt implantátum, gyökérkezelés, zárt kürettálás és négy foghúzás – mindez fájdalom nélkül, egy kis félelem, ami alaptalan volt. Köszönet az egész csapatnak, legyen szó fogorvosról, asszisztensről, tolmácsról vagy adminisztrációról. Hat hónap múlva folytatódik. Addig is... Megszűnt a fogorvostól való félelmem és viss... Tovább olvasomzaadták a mosolyomat. Köszönöm mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, ajánlani fogom másoknak is." Kevesebb

M.R. (DE) értékelése logo
M.S. (FR)

„Kiváló tapasztalat. Szakmailag kimagasló.. Nagyon hatékony és nagyon profi. Kifejezetten ajánlom, hogy ezen a klinikán kezeltesse magát és köszönök mindent a figyelmes személyzetnek."

M.S. (FR) értékelése logo
Magdalena K. (EN)

„Istenem, nem is lehetnék boldogabb, hogy a Helvetic Clinic-et választottam fogászati ​​kezelésemre. Rendkívül profi, tiszta, hatékony és .....fájdalommentes! Ügyfélszolgálat a legmagasabb szinten – mindenki nagyon kedves és segítőkész! Megkaptam a tervet az elvégzendő kezelésekről, egyértelmű árakkal és időbeosztással, így pontosan tudom... Tovább olvasom, mit, hogyan, mikor és mennyiért kell tennem. Elvittek a reptérről, a hazautazáshoz ingyenes antigén teszteket ajánlottak fel a reptérre való visszaszállítással együtt! Ingyenes konzultáció, panoráma röntgen – ezzel nem tévedhetsz. A szálloda ugyanabban az épületben található, és mindentől sétatávolságra van, de a tömegközlekedés széles körben elérhető és nagyon jó. Hop-on hop-off túra szó szerint 5 percre van. Adjon hozzá egy csodálatos legfelső emeleti lakást, gyönyörűen ízléses reggelit, csodálatos személyzetet és persze Budapest ÁÁÁÁ.... Budapest a Duna abszolút gyémántja, tónusaival, látnivalóival, látványosságaival, és nem megfeledkezve a finom magyar ételekről sem. Ha tudsz oroszul nagy előny, de mindenki beszél angolul is." Kevesebb

Magdalena K. (EN) értékelése logo
Franck M. (FR)

„A klinika tökéletes, a fogorvosok nagyon gyengédek és figyelembe veszik a betegek fájdalmát, így nulla fájdalom és az ár nagyon vonzó"

Franck M. (FR) értékelése logo
Yee M. T. (EN)

„A kiszolgálás jó, a személyzet (Ágnes és a recepciósok) nagyon kedvesek és segítőkészek, a fogorvosok (Dr. Bárká Csanád segített eltávolítani a bölcsességfogomat, Kocsis Anna, aki tisztította a fogaimat) profik, minden tiszta és rendezett."

Yee M. T. (EN) értékelése logo
Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."

Áraink

17.000 HUF

Fogeltávolítás

27.000 HUF

Sebészi fogeltávolítás

43.000 HUF

Sebészi fogeltávolítás komplikált

Orvosaink