Fogfehérítés Budapest belvárosában

Manapság a fogfehérítés az egyik leggyakrabban igényelt kozmetikai eljárás a fogorvosi gyakorlatban. Fogfehérítéssel kezelhetők a kávé, tea, vörösbor, illetve egyes ételfestékek okozta elszíneződések, valamint fehéríthetőek a szürkésen-sárgásan elszíneződött fogak (tetraciklin okozta elszíneződés).

Lejátszás

Fogfehérítés típusai

Alapvetően két fajtáját különböztetjük meg a fogfehérítésnek, a csoportosítás a kezelés elvégzésének helyén alapul. Beszélhetünk otthoni, illetve rendelői fogfehérítésről. Mindkét esetben hasonló hatóanyagot (oxidáló szert) alkalmazunk, csak az otthoni fogfehérítés esetében ennek kisebb a koncentrációja. Ez az oka annak, hogy a kezelés időtartama az otthoni esetében nagyságrendekkel hosszabb a rendelőinél. Ez az előbbi esetében kb 2 hét, az utóbbinál 1-2 óra. Az otthoni fogfehérítés hátránya még, hogy az fogorvos által nem ellenőrizhető a folyamat közben. A rendelői fogfehérítés egyik speciális formája a belső fogfehérítés.

Belső fogfehérítés

Belső fogfehérítés során a fehérítő anyagot a fog belsejébe jutatjuk. Erre akkor van szükség, amikor a gyökérkezelés után a fog elszíneződik. Ilyenkor a fog belső ürege felé lyukat fúrunk, és a gyökértömő anyagot visszafúrva, helyet alakítunk ki a fehérítő anyag számára. Az üreget - a fehérítő anyag behelyezése után - a szájüreg felé ideiglenesen lezárjuk. Amint a kívánt színt elértük, az üreget tömőanyaggal véglegesen zárjuk. Szükség esetén a belső fehérítés ismételhető.

A rendelői fogfehérítés menete

A rendelői fogfehérítést minden esetben a fogkő eltávolítása, dentálhigiéniai kezelés előzi meg. Ennek során eltávolítjuk a lepedéket fogkövet, elszíneződéseket a fogfelszínekről.

A fogfehérítés három, maximum 15 perces szakaszból áll. Ennek során a fog felszínére fogfehérítő zselét viszünk fel és azt egy UV fényt kibocsátó lámpával világítjuk meg, aktiválva azt (Beyond polus). A fény hatására a felvitt peroxid tartalmú anyag oxidálja (fehéríti) a fogban lévő elszíneződéseket. A 15 perces ciklusok végén újra fogfehérítő zselét helyezünk fel.

Minden esetben a második 15 perces ciklus után megmutatjuk Önnek az eddig elért eredményt és a Ön dönt arról, hogy kívánja-e folytatni a kezelést. Amennyiben elégedett a második kör eredményével, úgy befejezzük a kezelést.

Tudnivalók a fogfehérítés folyamatával kapcsolatban

A kezelés eredménye és tartóssága előre nem jósolható meg és nem garantálható, hiszen nagyban függ a kiindulási fogszövet állapotától, anatómiájától, illetve az elszíneződés okától, emiatt ez páciensenként nagymértékben eltérhet. Közvetlenül a kezelés után a kialakult fogszín még nem tekinthető véglegesnek, mert az első néhány nap elteltével a kifehérített fogak bizonyos mértékig visszasötétednek, változnak. A beavatkozást peroxid tartalmú vegyületekkel végezzük. A fehérítést követően előfordulhat az ínyszél fehéres elszíneződése, ami néhány nap alatt elmúlik. Utóérzékenység szintén jelentkezhet, ebben az esetben használjunk/használhatunk érzékenység csökkentő fogkrémet. A fogfehérítő kezelés elvégzése utáni első 2 napban rendkívül fontos a megfelelő szájápolás, hogy a kezelés eredménye tartós maradhasson. A kezelést követő 48 órában kérjük, kerülje az olyan sötét, intenzív színű ételek, italok fogyasztását, amelyek elszínező hatásúak, mint például:

Lejátszás
 • Kávé/tea
 • Bogyós gyümölcsös sütemények
 • Dohányzás
 • Mustár vagy ketchup
 • Kóla - Vörösbor
 • Szójaszósz
 • Paradicsomszósz

Fontos megemlíteni, hogy a tömések és a fogpótlások színe nem változik fehérítés hatására, emiatt a kezelés végén színkülönbség lehet látható a mesterséges felszínek és a fog saját szövetei között. Amennyiben a színeltérés zavaró, az adott tömés / fogpótlás cseréje válhat szükségessé.

Orvosi fogfehérítés ára, otthoni fogfehérítés költsége

A köznyelvben használt orvosi fogfehérítés kifejezés nem a beavatkozást végző fogorvos személyére utal, csupán arra, hogy fogorvosi rendelőben történik a kezelés. Ennek az fogfehérítés ár vonatkozásában azért van jelentősége, mert a rendelői fehérítés jelentősebb költséggel bír az otthoni fogfehérítés árához képest. Szintén ármódosító tényező, hogy a kezelés egyetlen állcsontra vonatkozik, vagy mindkét állcsonton végezzük. A fogfehérítés árak az oldal alján ismerhetők meg, vagy az fogászati árak oldalon is olvashatók.

Ha szeretné, hogy fogfehérítése hozzáértő kezekben lenne és ragyogó mosolyra vágyik, jelentkezzen be a +36 1 690 1304-es telefonszámon!

Áraink

32.000 HUF

Otthoni fogfehérítés / állcsont

20.000 HUF

Fogfehérítő sín / állcsont

80.000 HUF

Rendelői fogfehérítés

32.000 HUF

Belső fogfehérítés (gyökérkezelt) / fog

24.000 HUF

Dentálhigiénés program (2 állcsont)

Orvosaink

Dr. Segatto Emil PHD, fogszakorvos

 • State of the Art Fogszabályozás
 • Arc-esztétikai elemzések
 • Orthognát sebészeti beavatkozások alkalmazása
 • Aktív önligírozó bracketek használata
 • Szkeletális horgonylatok
 • Sínes kezelések