Dr. Csák Boglárka fogorvos, fogszakorvos

Dr. Csák Boglárka fogorvos, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, gyökérkezelés specialista

 

Dr. Csák Boglárka 2016-ban szerezte meg fogorvos-doktori diplomáját a Semmelweis Egyetemen. Az egyetemi évei során fél évet Párizsban töltött, a Sorbonne Paris Descartes egyetem hallgatójaként. A diploma megszerzését követően a Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinikáján helyezkedett el, Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakirány rezidensként. Az itt eltöltött idő alatt részt vett a magyar- és angol fogorvostanhallgatók oktatásában és belekóstolt a tudományos életbe is. A Helvetic Clinics csapatához 2017-ben csatlakozott. 2019 őszén szerezte meg Konzerváló fogászat és fogpótlástan Szakvizsgáját. A rendelői munka mellett jelenleg a Bolognai Egyetem hallgatója és az endodontia mester fokozat megszerzésén dolgozik.

Magamról


Gyerekkoromtól kezdve az orvosi pályára készültem és a fogorvoslásban megtaláltam a valódi hivatásomat. A kezelések során igyekszem a precizitásra és a komplex szemléletmód megvalósítására. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a beavatkozások fájdalommentesek legyenek és nyugodt, kellemes légkört biztosítsak pácienseim számára. Fő szakterületem az endodontia és a fogpótlások készítése. Tudásomat folyamatosan szakmai továbbképzéseken bővítem.

 

Fontosabb képzések, továbbképzések:

 

  • 2019 Dr. Glenn van As: A fogászati mikroszkóp használata az endodontiában;
  • 2019 OHI-S Endodontia Kongresszus Róma;
  • 2017 Ivoclar Vivadent Competence in Esthetics Bécs;
  • 2017 Dr. Eugenio Pedulla: Endodontiai Hands-on training – Hyflex Coltene Workshop;
  • 2017 Dr. Péter Komora: Hands-on training – Modern endodontia az alapoktól, Protaper Next System;
  • 2016 Dr. Volom Dental: Esztétikai kurzus – Direkt restaurációk készítése a felső állcsont front-régiójában;
  • 2016 Dr. Volom Dental: Endodontiai Hands-on training – TF-file system és modern gyökértömési technikák.

Specialitásaim

Gyökérkezelés: a foggyökér gyulladás kezelése

A fertőzött, elhalt gyökerű fogak hosszú távú megmentésének egyetlen lehetséges módja. Nagy precizitást, tapasztalatot igénylő, technika érzékeny beavatkozás, amivel akár még a nagyon rossz állapotban lévő fogak is megmenthetőek lehetnek.

Barázdazárás: A fogszuvasodás megelőzése

A mély barázdákból a legmegfelelőbb tisztítással sem lehet sokszor a lepedéket és ételmaradékot tökéletesen eltávolítani. Az ilyenkor gyakran alakul ki fogszuvasodás a barázdák mélyén. Erre a problémára ad megnyugtató megoldást a barázdazárás.

Digitális fogászat

A technika fejlődésével folyamatosan új lehetőségek nyílnak a digitális fogászat területén is, amik új lehetőségeket adnak a fogorvos kezébe. A legújabb technológiák segítségével már lehetőségünk nyílik elkerülni a hagyományos kellemetlen lenyomatvételt hiszen egy erre a célra kifejlesztett digitális lenyomatvételi eszközt, szkennert alkalmazhatunk.

Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat körébe tartozik minden olyan fogászati beavatkozás, ami javítja a fogak megjelenését, esztétikáját, az arc harmóniáját. Tudjon meg többet!

Esztétikus inlay tömés, fogbetét, kerámia betét

A fogak szöveteinek nagy mértékű hiánya, régi, hatalmas tömések eltávolítása vagy gyökérkezelés után javasolt a betétek készítése. Olyan, fogtechnikus által készített restaurátum, amit amegfelelő előkészítés után ragasztunk a fogba, ezáltal csökkenti a fog törésének esélyeit.

Fix fogsor megoldások, szájpadlás nélküli kivehető fogsor

Bizonyos esetekben lehetőségünk van arra, hogy 4 implantátumra olyan fix fogpótlást készítsünk, amit nem lehet, és nem is szükséges naponta kivenni. Valójában nem fogsor, tehát nem is borítja be a szájpadlást.

Fog csiszolás és lecsiszolt fog tudnivalói

Amikor egy fogra koronát, hidat, héjat vagy betétet tervezünk, akkor a fog koronáját elő kell készítenünk a végleges fogpótláshoz. Ehhez – függően a készítendő fogpótlás típusától – el kell távolítanunk, le kell csiszolnunk a fog koronájának bizonyos részét.

Foghiányok kezelése, a kihúzott fog következményei

Egy fog eltávolítása foghiány kialakulását eredményezi. A foghiány ellátása, a fogak pótlása nem csak esztétikai okból fontos, a rágófunkció helyreállításához is szükséges. Emellett a fogak helyreállítása a beszédhez, a szavak képzéséhez is elengedhetetlen.

Foghíd - avagy fogpótlás híd segítségével: árak, fajtái

A hiányzó fogak pótlásának egyik lehetséges, hagyományos módja. Feltétele, hogy legalább 2 szomszédos fog álljon rendelkezésre a híd megtámasztására.

Fogkorona, cirkónium korona árak, tudnivalók

A fog korona nagy részének elvesztése esetén már csak korona készítésével pótolható a hiányzó fogszövet. Ennek elkészítéséhez fogtechnikus segítségét vesszük igénybe.

Hogyan készül a kompozit tömés? Fogtömés árak, tudnivalók

A fogtömés a fogszuvasodás legegyszerűbb és legkonzervatívabb kezelési módja, amivel gyorsan esztétikus eredmény érhető el.

Implantátumon rögzülő korona és híd

A hiányzó fogak pótlásának ma ismert legmodernebb, leginkább szövetbarát módja. A még meglévő fogak túlterhelése, lecsiszolása nélkül állíthatjuk helyre a rágószerv funkcióit.

Kivehető fogsor, műfogsor árak, tudnivalók, fajtái

Kivehető fogsor készítése minden típusú foghiánynál lehetséges. Előnyük, hogy viszonylag gyorsan elkészíthetőek, hátrányuk, hogy nagyobbak az eredeti fogaknál, ezáltal bizonyos mértékben beborítják a nyálkahártyát is.

Mit jelent a fogpótlás? Árak, fajtái, tudnivalók

Az elveszített fogak pótlására különböző típusú fogpótlások készülhetnek, amik nem csak a hiányzó fogak esztétikáját, a száj harmóniáját állítják helyre, hanem a rágószerv működését is.

Porcelán héj, a hollywoodi mosoly ára

Porcelán héj készítésével nem csak a fogak színe, hanem formája és mérete is változtatható, ezáltal hihetetlen szép esztétikai eredmény érhető el velük a fogak drasztikus lecsiszolása nélkül.

Rendelési idő

Hétfő: 8-20
Kedd: 14-20
Szerda: 14-20
Csütörtök: 8-14
Péntek: 8-16
Lejátszás

Ilyen volt, ilyen lett!

Vendégeink mondták

Angéla

„Maximálisan ajánlani tudom a klinikát, sok éve járok ide, felkészült orvosok stabil szaktudással. Dr. Csák Boglárka doktornő az orvosom, aki végtelenül türelmes és kedves, a kezelések pedig mindig fájdalommentesek. Bölcsességfog eltávolításon Dr. Lukács Lászlónál, majd a következő kettő esetében Dr. Bendes Balázsnál jártam, minden gyorsan és fájdalommentesen zajlott. A rendelő nagyon szép, igényes, rendezett.“ ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
M. Angéla értékelése logo

Tamás

„Szívből ajánlom a Helvetic Clinics Budapest-et. Érkezéskor kedves személyzet fogad amikor belépünk a modern, tiszta épületbe. A bejelentkezés után pontosan érkezik a mindig kedves asszisztens, aki elkísér az adott kezelő helyiségbe, ahol a kezelőorvosunk már felkészülten vár minket. A kezelőben modern felszerelések biztosítják a professzionális kezelések feltételeit, például, a kezelő szék mellett egy LCD monitoron mindig rá tud pillanatnyi a kezelőorvos a legfrissebb fogászati röntgenünkre vagy egy tableten tudjuk elektronikusan aláírni a szükséges dokumentumokat. Ha több kezelést is igénybe kell venni, írásos kezelési tervet kapunk, minden részlet információval, illetve, ha kérjük, el is magyarázzák külön nekünk a kezeléseket. Gyakorlatilag csak időpontot kell kérnünk, és indulhat a kezelés. Dr. Csák Boglárkához járok, akit szívből ajánlok mindenkinek, mert amellett, hogy nagyon kedves, türelmes és empatikus, mindig professzionális kezelést nyújt. Tipp: Ha autóval érkezünk, akkor a CARe Park Opera parkolójában mindig találunk üres helyet, ami 5 perc sétára van a klinikától.“ ... Tovább olvasom

Csillag Csillag Csillag Csillag Csillag
F. Tamás értékelése logo
Lejátszás

Elégedett páciensünk, Gáspár László

„Annyira kedvesek és annyira profik...."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Máté, színész

"Professzionális hely, próbáljátok ki!"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Járai Kira

"Maximálisan meg voltam elégedve, még fehérebbek lettek a fogaim..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tamás

„Mindig azt éreztem, hogy meghallgatnak..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Vidosa Noémi

"Bárkinek jó szívvel ajánlom a klinikát, mert minden kezelés fájdalommentes..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Cseke Katinka

„Egyszerűen csoda a doktor úr és a doktornő"

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Tarján Zsófia, Honeybeast

"Gyakorlatilag egy élményben veszek részt, pedig fogászati kezelésen voltam."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Hatvani Mátyás

"A beavatkozás abszolút fájdalommentes volt, későbbiekben is őket fogom választani..."

Lejátszás

Elégedett pácienseink véleménye

Páciens vélemények a Helvetic Clinicsről

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Kiss Ernő Zsolt színművész

"Azt éreztem, hogy biztonságban vagyok..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Horvát János

"...elment 20 esztendő, s azóta mi együtt vagyunk..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Siroki Tamás

"A műtét nagyon fájdalommentes volt, már au injekciót sem éreztem egyáltalán..."

Lejátszás

Elégedet páciensünk, Bogdán Réka

"Nagyon fájdalommentesen és nagyon profin oldotta meg ezt a helyzetet..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Jeroem

"Meglepődtem, mert ilyen magas színvonalú fogászatot nem láttam életemben..."

Lejátszás

Elégedett páciensünk, Móni

"Azonnal jól érzed magad, ha ide bejössz..."