Fogpótlás sikeresen a Helvetic Clinics Fogászati Rendelőben

A sikeres fogpótlás (híd vagy korona) készítés feltételei a Helvetic Clinicsben

Egy tudatosan megtervezett folyamat visz el minket egy esztétikus és tartós fogpótlás elkészítéséhez.

  • A gyulladásmentes ínyállapot megteremtése: egyszerűbb esetben egy professzionális fogtisztítást értünk ezalatt, bonyolultabb esetben speciális parodontológiai beavatkozásokra is szükség lehet. Ezeknek a kezeléseknek a célja, hogy lehetőség szerint beavatkozásaink tiszta, gyulladásmentes körülmények között történjenek, megteremtve ezzel a korrekt pontos munka lehetőségét
  • A szuvas fogszövet eltávolítása és a fogak preparálása: a sérült szöveteket eltávolítjuk és a fogakat preparálással előkészítjük a fogpótlás készítésére vállas csiszolási technikával. Az előkészítő folyamat valójában a preparáció, csúnya szóval csiszolás. Ennek során olyan formát alakítunk ki a hiányt határoló fogakon, mely lehetővé teszi a korona viselését. Nagyon fontos tudni, hogy ez egy nagyon aprólékos munka, a fog korrekt előkészítése nagy szaktudást igényel. Tudnunk kell továbbá, hogy többek között ezen múlik, hogy lesz-e folyamatos ínygyulladásunk a koronáink körül, illetve, hogy a nem megfelelő preparáció lehet az oka annak, hogy az új koronánkat még sok hét után is túl nagynak érezzük

A vállas csiszolás előnye, hogy a fog előkészítése során egy határozott vállat alakítunk ki a fog nyakánál, mely egyértelműen jelzi a technikusunknak, hogy hol szeretnénk, hogy végződjön az elkészítendő korona. További előnye, hogy az elkészült korona szélének vastagsága meg fog egyezni a váll vastagságával, így a korona záródási vonala szinte észrevétlen marad. Ez az egyetlen módja, hogy olyan fogpótlást készítsünk mely nem irritálja az ínyt és nem okoz ínygyulladást.

  • A lenyomatvétel: a preparálást követően tanulmányi lenyomatot veszünk a kiindulási állapotról. Ennek alapvetően két célja van: egyik, hogy megőrizzük a kezdeti állapotot, így tudjuk honnan indultunk, illetve, ha a páciensünk elégedett volt korábbi fogformájával, akkor az új pótlás készítésénél ez segítséget jelent a fogtechnikus kollégának. A másik célja a tanulmányi lenyomatvételnek, hogy ennek segítségével készítünk majd páciensünknek ideiglenes koronákat a fogak előkészítését (csiszolás) követően. Nagy előnye ennek az eljárásnak, hogy a páciensnek nem kell „fog nélkül”, elhagynia a rendelőt, hanem a preparálása után azonnal ideiglenes koronával látjuk el a fogakat.

Ez után lenyomatvételre kerül sor mely, rugalmas nagy pontosságú szilikon lenyomatanyag segítségével történik. Pontos korona, híd, vagy bármilyen egyéb fogpótlás csak abban az esetben készülhet el, ha a lenyomatunk, vagyis a szájképletek negatív mása tökéletesen sikerült. Egyéb esetben még a legnagyobb tudású fogtechnikus szakember sem lesz képes kifogástalan munkát készíteni nekünk. Rendelőnkből csak kifogástalan minőségű nagyítóval ellenőrzött lenyomatokat küldünk tovább a fogtechnikusainknak. Az elküldött lenyomatok gipsszel való kiöntése után elkészülnek a minták, melyek a szájképletek pozitív másai. Erre készíti el a fogtechnikus kolléga a fogpótlást.

Ha Ön igényes, esztétikus és tartós fogpótlásra vágyik, akkor látogasson el a Helvetic Clinics rendelőjébe egy személyes konzultációra és ismerje meg a fogászati rendelők új generációja által nyújtott biztonságot, kényelmet, kiemelkedő szakmai színvonalat és értékarányos árainkat. Konzultációs időpontot a +36 1 690 1304-es telefonszámon tud kérni. Várjuk szeretettel a Helvetic Clinics belvárosi rendelőjében.