Szájsebészeti beavatkozások

A szájsebészeti beavatkozások nagyon sokfélék lehetnek a kis nyálkahártya elváltozások eltávolításától kezdve, a fogászati implantátumok beültetésén és a komoly csontaugmentációs műtétekig, de mind megegyeznek abban, hogy a szövetek integritását átmenetileg megbontják. Általában lebenyképzéssel járnak, és varrat(ok) behelyezését teszik szükségessé. A szájsebészeti beavatkozások nagy precizitást és komoly szaktudást igénylő műtétek, melyeket általában helyi érzéstelenítés mellett végezzük, és nem járnak fájdalommal. A Helvetic Clinicsben három nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész specialista szakorvos, és 2 parodontológus szakorvos dolgozik, akik rutinszerűen hajtanak végre szájsebészeti beavatkozásokat magyar és nemzetközi pácienseken egyaránt.

Csontpótlás

A fogászati implantátumok beültetése a hiányzó fogak pótlásának legkorszerűbb és legkíméletesebb megoldása.  Ez a korszerű beavatkozás azonban csak abban az esetben hajtható végre, ha a csontállomány összetétele és mennyisége megfelelő. Amennyiben ez valamilyen ok miatt nem áll rendelkezésre, csontpótló beavatkozásra lehet szükség.

Arcüreg emelés (sinus lift)

A felső állcsontban a hiányzó őrlőfogak pótlása nagy körültekintést igénylő beavatkozás. Amennyiben a kis- és nagyőrlők területén az állcsont magassága az arcüreg alatt nem kielégítő, akkor az arcüreg speciális csontpótló anyag segítségével történő megemelésével lehetővé tesszük, hogy a hiányzó fogak pótlása korszerű implantátumokkal is kivitelezhető legyen. Az arcüreg emelés több módon is elvégezhető a rendelkezésre álló csontmennyiség függvényében.

Bölcsességfog eltávolítás

Ha a bölcsességfogaink valamiért nem nőnek ki megfelelően, akkor gyakran begyulladhatnak, kellemetlen tüneteket okozhatnak. Ezek sokszor csak a bölcsességfogak műtéti úton történő eltávolításával szüntethetők meg. A beavatkozáshoz komoly szaktudásra és gyakorlatra van szükség, melyet szájsebész kollégáink fájdalom nélkül, a legkisebb kellemetlenség árán végeznek el a Helvetic Clinicsnél.

Egyéb fogágyat érintő sebészeti beavatkozások

Bizonyos esetekben szükség lehet komplex, a fogágyat érintő speciális műtéti beavatkozásokra is. Mi azért vagyunk szerencsések a Helvetic Clinicsben, mert a parodontológia és a szájsebészet jeles képviselői dolgoznak együtt rendelőnkben, így a komolyabb műtéti beavatkozások tervezését több szakterületet lefedő orvosi team végzi, így azokat nagy biztonsággal végezzük rendelőnkben.

Válasszon Ön is biztonságos megoldást a szükséges szájsebészeti beavatkozások, a szájsebészeti műtéteinek elvégzésére, korszerű környezetben.

Szájsebészeti konzultációs időpontot a +36 1 690 1304 -es telefonszámon tud kérni.

Várjuk Önt szeretettel rendelőnkben!